„Sterilizarea nu rezolvă problema câinilor periculoşi”

„Sterilizarea nu rezolvă problema câinilor periculoşi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cred că sterilizarea câinilor comunitari este o soluţie pentru ca patrupedele să nu se mai înmulţească. Cu toate acestea, oamenii solicită Primăriei ca animalele să nu mai fie, ulterior, eliberate în stradă, ci închise în adăposturi special amenajate.

T.C., 60 de ani, casnică; „Eu i-aş omorî pe toţi. Avem în zona Pieţei Centrale foarte mulţi câini. Noaptea nici nu ne lasă să ne odihnim. Din partea mea, nu au decât să îi omoare pe toţi. La ora 4.00, în fiecare dimineaţă, încep să latre şi fac o gălăgie de nedescris. Seara, iarăşi fac gălăgie. Avem nişte ghene de gunoi în apropierea blocului şi se strâng acolo foarte mulţi. Reprezintă şi un pericol pentru că mulţi dintre ei nu doar latră, ci şi muşcă. Sunt periculoşi mai ales pentru copii. Trebuie să stai cu cei mici şi să îi păzeşti de câini, când ieşi afară”.

Maria Seizu, 58 de ani, inginer: „Chiar dacă îi sterilizează, nu trebuie să îi mai lase pe stradă, ci să îi strângă într-un adăpost. Eu locuiesc în Port, iar acolo sunt extraordinar de mulţi câini. Ar trebui să vină cineva să îi ducă de acolo”.

Andrei Uja, 27 de ani, inginer: „Să-i adopte, să-i strângă de pe străzi, căci prin sterilizare rezolvi doar o parte din problemă. Cu cei care muşcă ce fac? Le dau drumul pe stradă şi apoi atacă. Să îi strângă într-un adăpost, pentru că trebuie să trăiască şi ei, dar şi oamenii. Iubitorii de animale pot să îi ia acasă, să îi hrănească, dar să nu îi afecteze pe ceilalţi. Într-o seară m-am confruntat cu o problemă din cauza maidanezilor. Pe strada Domnească m-au alergat câţiva. N-am făcut sesizare la Primărie, pentru că nu rezolvam nimic”.

Mariana Alexe, 60 de ani, pensionară: „Nu cred că se va rezolva problema câinilor. Chiar dacă se rezolvă în plan local, se vor aduce, în continuare, câini din localităţile limitrofe şi nu cred că se va rezolva, chiar dacă-i sterilizează”.

Citit 1858 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2013 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.