Consiliul Judeţului a stabilit societatea care va deszăpezi drumurile Galaţiului

Consiliul Judeţului a stabilit societatea care va deszăpezi drumurile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Drumuri şi Poduri, din subordinea CJ, se va ocupa, din nou, de deszăpezire în judeţul nostru. Consiliul Judeţului Galaţi va încheia, până la finele lunii octombrie, un contract de până în 300.000 de lei cu societatea adusă în pragul falimentului de Luciano Tudor, în condiţiile în care caietul de sarcini privind deszăpezirea judeţului, întocmit de SC Intercons ISIA SRL Galaţi, la comanda Consiliul Judeţului, pentru care instituţia a achitat nu mai puţin de 10.000 de lei, a fost contestat, de către o societate, pe SEAP. „Le-am trimis o adresă prin care le-am solicitat să se pregătească. Legea ne permite ca, în caz de urgenţă, să încheiem un contract prin încredinţare directă. Până la finalizarea procedurii de licitaţie, să facem contract cu ei. Va fi un contract de până în 300.000 de lei, prin atribuire directă. Nu avem cu cine altcineva să facem, cei de la Drumuri şi Poduri au şi experienţă”, ne-a declarat Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului.

Bani publici aruncaţi pe fereastră

Societatea care a contestat, în proporţie de aproximativ 90 la sută, conţinutul tehnic al caietului de sarcini lansat de CJ pe SEAP, a semnalat nenumărate încălcări flagrante ale legii privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii pe drumurile publice, din partea autorităţilor. Lipsa informărilor cu privire la „zonele expuse în mod frecvent fenomenului de înzăpezire, numărul insuficient al parazăpezilor (600 de bucăţi, atât la secţiunea „cantităţi minime”, cât şi la „cantităţi maxime”) pentru numărul şi lungimea totală a sectoarelor expuse înzăpezirii, precum şi multe alte neconcordanţe, au fost semnalate de firma care intenţiona să participe la licitaţia lansată de CJ. „Menţionăm că pentru a face o analiză a posibilităţilor de organizare, am verificat câteva drumuri şi am rămas surprinşi că o autoritate contractantă, cum este Consiliul Judeţului, postează un tabel cu drumurile judeţene pe care urmează să se efectueze deszăpezire, dar, în realitate, un drum verificat de noi pe teren, nu există real, pe teren fiind suprafaţă de teren arabil, arat, neputând fi parcurs nici măcar un metru pe direcţia menţionată”, se arată în contestaţie. Întrebat dacă, astfel, este justificată suma de 10.000 de lei, pe care CJ a plătit-o din bani publici pentru documentaţia de deszăpezire, în condiţiile în care caietul de sarcini este contestat, de la primul şi până la ultimul paragraf, Cornel Hamza a afirmat că „firma va plăti, dacă a întocmit după ureche caietul de sarcini”. „Dacă l-a făcut după ureche, va răspunde. Deocamdată, trebuie să răspundă contestaţiei, inclusiv la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Nu sunt specialist în drumuri ca să pot spune mai multe”, ne-a declarat vicepreşedintele CJ.

Rămâne de văzut cu ce societăţi va colabora Drumuri şi Poduri privind achiziţionarea materialului antiderapant, dar şi în ceea ce priveşte închirierea unor utilaje, întrucât nu putem să nu ne punem întrebarea de ce Consiliul Judeţului a scos abia la finele lunii septembrie contractul de deszăpezire la licitaţie, conducerea CJ fiind perfect conştientă că este obligată de lege ca, pe data de 1 noiembrie, să aibă deja atribuit contractul de deszăpezire. Ba mai mult, conducerea CJ, potrivit declaraţiilor oficiale, nu a luat în calcul faptul că ar putea să existe chiar şi o contestaţie.

Licitaţia privind atribuirea contractului de prevenire şi combaterea lunecuşului şi înzăpezirii pe drumurile judeţene ar putea fi finalizată, în aceste condiţii, abia în luna ianuarie.

Citit 2910 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.