Obrazul ales cu cheltuială se ţine/ Cât costă întreţinerea unui senator de Galaţi

Obrazul ales cu cheltuială se ţine/ Cât costă întreţinerea unui senator de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În doar opt luni, statul român a cheltuit cu cei cinci senatori de Galaţi mai bine de un milion de lei * În medie, întreţinerea unui senator şi susţinerea activităţii acestuia costă, lunar, peste 20.000 de lei * Numai pentru cazare, unii dintre senatori plătesc în jur de 8.000 de lei


Chiar dacă este criză financiar-economică, iar cei mai mulţi dintre gălăţeni îşi duc traiul la limita subzistenţei, cu salarii extrem de mici şi înglodaţi în datorii, unii dintre demnitarii de la malul Dunării ajung să cheltuiască, lunar, din bani publici, chiar şi 30.000 de lei. Halucinanta sumă, care dă dureri de cap oricărui cetăţean ce luptă pentru supravieţuire, cuprinde indemnizaţia, diurna, cazarea, transportul, telefonul şi cheltuielile de funcţionare a cabinetului parlamentar pe care îl deţine alesul.

Social-democratul Gheorghe Saghian este cel mai „scump” dintre senatorii gălăţeni, iar liberalul Paul Ichim rămâne, şi în acest an, cel mai puţin cheltuitor dintre cei cinci senatori trimişi de către gălăţeni în Parlament.

Peste 220.000 de lei pentru Saghian

Pentru indemnizaţia, diurna, transportul, telefonul şi funcţionarea cabinetului parlamentar al social-democratului Gheorghe Saghian (senator al Colegiului 2 din judeţul Galaţi, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală), statul a cheltuit, în perioada ianuarie-august 2013, nu mai puţin de 225.394 de lei. Din această sumă, 83.984 de lei reprezintă cheltuielile de funcţionare a cabinetului său parlamentar: materiale întreţinere, chirie, utilităţi şi, nu în ultimul rând, salarii personal. Conform paginii oficiale a Senatului României, parlamentarul de Galaţi a încasat, lunar, o indemnizaţie de peste 5.000 de lei, variind între 5.100 şi 5.500 de lei. Restul banilor, respectiv 141.410 lei, reprezintă cheltuielile suportate de stat cu indemnizaţia, diurna, cazarea, transportul şi telefonul parlamentarilor. Conform informaţiilor postate pe pagina oficială a Senatului, costul cazării în Bucureşti a lui Gheorghe Saghian a depăşit, lunar, 7.000 de lei, ajungând şi la aproximativ 8.000 de lei.

Nicolae Marin, cheltuieli de 219.000 de lei

Proaspătul social-democrat Nicolae Marin (senator al Colegiului 1, secretarul Comisiei românilor de pretutindeni) ocupă locul doi în topul cheltuitorilor gălăţeni din Senatul României. Pentru întreţinerea şi susţinerea activităţii sale, statul a cheltuit, în perioada ianuarie-august, nu mai puţin de 219.066 de lei, 135.084 de lei reprezentând bani aferenţi indemnizaţiei, diurnei, cazării, transportului şi telefonului alesului, în timp ce 83.982 de lei au fost alocaţi pentru cheltuielile cabinetului său parlamentar. Conform paginii web a Senatului, parlamentarul de Galaţi a încasat, lunar, o indemnizaţie netă cuprinsă între 5.300 şi 5.500 de lei, iar pentru cazarea în Bucureşti a achitat, lunar, peste 6.500 şi 7.500 de lei.

Eugen Durbacă - activitate ba, cheltuieli da

Chiar dacă şchioapătă la capitolul activitate, pentru conservatorul Eugen Durbacă (senator în Colegiul 4, membru al Comisiei pentru politică externă şi al Comisiei pentru regulament) statul a cheltuit, în perioada iulie-august 2013, 208.743 de lei, dintre care 75.625 de lei pentru cheltuielile de funcţionare a cabinetului său parlamentar. Parlamentarul a primit, lunar, o indemnizaţie netă de 4.938 de lei, iar pentru cazarea în Bucureşti a cheltuit peste 7.500 de lei în fiecare lună.

Daniel Butunoi - o chirie ceva mai mică

Social-democratul Ionel Daniel Butunoi (senator în Colegiul 1, membru al Comisiei pentru egalitate de şanse şi al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii) plăteşte o chirie cu aproximativ 1.000 de lei mai redusă faţă de cei mai mulţi dintre colegi ai săi. Parlamentarul a plătit, lunar, pe chirie între 6.200 de lei şi 6.500 de lei şi a încasat o indemnizaţie de 4.909 de lei. Pentru întreţinerea şi activitatea sa şi pentru funcţionarea cabinetului său parlamentar, statul a achitat, în perioada ianuarie-august, 194.915 lei.

Paul Ichim, cazare la preţ redus

Liberalul Paul Ichim (senator în Colegiul 3 din municipiul Galaţi, membru al Comisiei pentru sănătate publică) se dovedeşte a fi, şi în acest an, cel mai econom dintre senatorii gălăţeni. Parlamentarul a încasat, lunar, o indemnizaţie de 4.909 lei, dar a plătit, în schimb, mult mai puţin pentru cazare faţă de colegii săi. Liberalul a achitat, lunar, între 2.500 şi 3.200 de lei pentru cazarea în Bucureşti! Pentru Paul Ichim, statul a plătit, în perioada ianuarie-august, 192.494 de lei, dintre care 83.984 de lei pentru funcţionarea cabinetului său parlamentar.

Citit 2088 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2013 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.