FOTO/ Până să devină Sală polivalentă: Patinoarul Galaţi cere acoperiş, pereţi şi tribune noi

FOTO/ Până să devină Sală polivalentă: Patinoarul Galaţi cere acoperiş, pereţi şi tribune noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cablurile de susţinere de la Patinoarul Artificial nu mai ţin, iar mantinela trebuie schimbată şi ea * Pereţii crăpaţi şi scaunele învechite cer un nou proces de modernizare


Chiar dacă gheaţa Patinoarului Artificial este mult mai bună după ultima reabilitare, din perioada 2002 – 2006, când au fost achiziţionate centrala frigorifică şi o nouă „rolbă” - maşină de lustruit gheaţa, Patinoarul se confruntă în continuare cu mai multe probleme. Potrivit şefului Serviciului Zone Agrement din cadrul Gospodărire Urbană, Constanţa Constantin, defectele Patinoarului pleacă de la acoperiş şi cablurile de susţinere, continuând cu mantinela şi terminând cu sonorizarea.

„S-au făcut nişte teste pentru rezistenţa cablurilor la acoperiş în 2002, când a început modernizarea, dar nu au fost înlocuite. Ele sunt de când a fost acoperit patinoarul, în 1978. Au venit o dată nişte specialişti de la Iaşi, o dată a mai fost o echipă formată din gălăţeni şi bucureşteni, au zis că nu ne permit corzile să mai prindem sistemul de lumini, podiumul”, ne-a explicat şefa Serviciului Agrement. Totodată aceasta îşi dă seama că ar trebui rezolvată şi problema sonorizării, pentru că, în acest moment, la diverse evenimente organizate la Patinoar nu se aude bine.

„El nu a fost prevăzut în ‘78 şi pentru o altă destinaţie decât patinaj”, ne-a mai spus şefa Serviciului din cadrul societăţii Gospodărire Urbană. Pe lângă toate câte ne-a lăsat să înţelegem şefa Serviciului că ar mai trebui modernizat, orice gălăţean care merge la vreun spectacol organizat la patinoarul din Galaţi poate observa atât pereţii crăpaţi, cât şi tribunele învechite şi prăfuite. Scaunele din plastic, aşezate direct pe ciment, inconfortabile şi lipsite de orice simţ estetic, la vechimea pe care o au, ce-i drept, sunt întregi, dar în nici un caz nu se pot ridica la nivelul unor spectacole de anvergură, cum sunt cele realizate aici de Primărie.

Plan de modernizare aflat în expertiză tehnică

Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, aceasta are în plan modernizarea Patinoarului Artificial şi transformarea lui în Sală polivalentă, dar deocamdată totul este la nivel de expertiză tehnică. „Expertiza tehnică va stabili şi valoarea investiţiei. Avem în vedere reabilitarea generală a sălii şi modernizarea acesteia la standarde internaţionale, ceea ce ar însemna, printre altele, consolidarea clădirii, reamenajarea tribunelor, vestiarelor şi cabinelor, refacerea şi modernizarea tavanului, mantinelelor, instalaţiilor de iluminare, sonorizare, producere şi mentenanţă a gheţii, implementarea unui sistem de conservare şi protecţie a gheţii, pe timpul desfăşurării altor tipuri de competiţii sau evenimente culturale”, arată o informare a Biroului de presă al Primăriei Galaţi.

Patinoarul de la Galaţi s-a „născut” în ianuarie 1970 şi era iniţial descoperit, cu pistă de gheaţă olimpică (60/30 m) cu mantinele din lemn masiv, răcire cu amoniac (50 km de ţeavă neagră), agentul de frig fiind pompat în rezervorul propriu de la fosta Fabrica de lapte. Abia în 1978 acesta a fost acoperit.

Citit 4131 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Decembrie 2013 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.