Săgeţi social-democrate pentru şeful CJ Galaţi/ Mărul „discordiei”, banii pentru sistemele video din localităţi

Săgeţi social-democrate pentru şeful CJ Galaţi/ Mărul „discordiei”, banii pentru sistemele video din localităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi oficial se străduiesc să transmită ideea că relaţiile dintre preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, şi membrii PSD sunt dintre cele mai bune, schimburile de replici dintre social-democraţi şi şeful CJ, din ultimele şedinţe ale aleşilor, confirmă tensiunile dintre cele două părţi.

După ce, în şedinţa de la finele lunii februarie, Bacalbaşa a fost „încolţit” atât de liberali, cât şi de social-democraţi, în şedinţa extraordinară din luna martie, preşedintelui CJ i s-a reproşat, din nou, subtil de această dată, faptul că nu sprijină financiar un proiect privind instalarea de sisteme video în localităţile gălăţene.

În condiţiile în care, în urmă cu ceva timp, a ameninţat că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al ATOP, consilierul PSD Daniel Butunoiu a prezentat o informare a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, conform căreia numărul furturilor din judeţ este în creştere, precizând că în doar nouă localităţi există sistem de supraveghere video, fapt ce a dus la diminuarea infracţiunilor, şi a solicitat, din nou, sprijin financiar pentru extiderea acestui sistem şi la nivelul altor comune.

În apărarea sa a pledat şi consilierul PSD Eugen Zaharia, care a ţinut să îi amintească şefului CJ că una dintre temele sale de campanie a fost chiar asigurarea siguranţei cetăţenilor din mediul rural. „Trebuie să fim conştienţi că rolul nostru este şi de a asigura liniştea şi ordinea publică. Cred că pentru rectificarea bugetului de anul acesta nu va fi o povară atât de mare ca măcar în localităţile cu probleme să încercăm să instalăm aceste sisteme de supraveghere. Cred că este o sumă care intră sub pragul acela de licitaţie publică, de 15.000 de euro. În campania electorală aţi promis că cetăţenii vor circula liniştiţi pe toate drumurile localităţilor. Vă mai amintiţi?”, i-a spus Zaharia şefului CJ.

Contrar aşteptărilor colegilor săi de partid, Nicolae Bacalbaşa nu a dat asigurări decât că proiectul „rămâne o prioritate”. "Domnilor, filozofia bugetului, care, să fim foarte clari, nu l-a făcut nici domnul Mihalcea (n.r. directorul Direcţiei de Economie), nici Bacalbaşa, a depins de ce am discutat aici şi de ce am votat împreună. Banii s-au dus pentru repararea drumurilor, care au fost foarte multă vreme neglijate, iar o parte arată ca bombardate, dar şi în asigurarea sănătăţii, ceva mai bună ca în alte părţi. Problema, în special, a bătrânilor din sate, care, după miezul nopţii, sunt ostaticii tâlharilor, inclusiv în judeţul Galaţi, peste care se adaugă nebunia alcoolismului, care transformă aceste furturi deseori în omucideri, trebuie, într-un fel sau altul, puse sub control. Rămâne o prioritate de avut în vedere”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

Citit 2838 ori Ultima modificare Duminică, 16 Martie 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.