Investiţie în locuri de joacă/ Faleza pentru Copii

Investiţie în locuri de joacă/ Faleza pentru Copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin votul aleşilor locali, la iniţiativa democrat-liberalului Alin Mihai, copiii vor avea propria lor Faleză, fără să încurce pontoanele-restaurant de pe malul Dunării, pistele pentru role şi biciclete sau zona de fitness. Votul aleşilor vine la aproape un an după ce am scris prima dată, în ziarul nostru, despre beneficiile şi necesitarea acestei amenajări.

Studiul de fezabilitate aprobat a fost realizat de SC Syka’z Design & Consultanta SRL Bucureşti şi semnat de arh. Kover Orsolya Maria şi propune două variante de amenajare. Documentul porneşte de la realitatea că Faleza Inferioară este una dintre cele mai aglomerate zone din punct de vedere recreaţional, dar nu are decât un loc de joacă, cu dotări insuficiente şi vechi. Marele dezavantaj este că echipamentele se adresează doar copiilor cu vârste între doi şi cinci ani.

De toate, pentru cei mici şi mijlocii

Ideea generală a documentului votat de aleşi o constituie mărirea suprafeţei locului de joacă prin instalarea de noi echipamente, care să satisfacă un număr mai mare de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani şi care să respecte standardele de siguranţă europene. Practic, se propune amenajarea unei zone cuprinse între două din scările de acces pietonal, înglobând elementele de joacă existente. Echipamentele propuse sunt selecţionate pe categorii de vârstă. Primul pe listă este un loc de joacă pentru copii cu vârsta de 7-12 ani, care le va oferi acestora posibilităţi de căţărare, explorare, fitness, sărituri, alunecare, agăţare, rotire şi legănare. Următorul va fi un loc de joacă pentru copii cu vârsta între 5-10 ani, alcătuit dintr-un element central tip piramidă triunghiulară, baza fiind tip pânză de păianjen. Urmează un loc joacă pentru copii cu vârsta între 5-10 ani, alcătuit din turnuri gemene cu acoperiş, din care vor porni tobogane şerpuitoare şi scări tip şarpe. Sunt prevăzute, de asemenea, legănuţe pentru copii cu vârsta între 2-12 ani, 2-7 ani şi, respectiv, 5-12 ani, dar şi tot felul de balansoare cu un arc. Importantă este şi înlocuirea plăcilor pe treptele scărilor de acces din Bulevardul Marii Uniri cu gresie antiderapantă.

Pentru a avea Faleza pentru Copii, aleşilor li s-au propus, prin studiul de fezabilitate două variante de investiţii şi au ales-o pe cea mai ieftină, în valoare totală de 1.161.196 de lei (258.047 de euro), de la bugetul local. Durata de amenajare este de cinci săptămâni, dar nu vă putem spune când va începe efectiv amenajarea.

Citit 2588 ori Ultima modificare Marți, 06 Mai 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.