Proiectul privind SATUL PESCĂRESC din Pădurea Gârboavele a fost RESPINS

Proiectul privind SATUL PESCĂRESC din Pădurea Gârboavele a fost RESPINS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauză că liberalii şi democraţii s-au abţinut în cadrul şedinţei extraordinare, din nou, de la vot, pe motiv că CJ funcţionează ilegal odată cu validarea PP-DD-istului Remus Matei în funcţie, noua majoritate politică din CJ (PSD-UNPR-PC-PP-DD) a înregistrat şi primul eşec: două proiecte de hotărâre promovate de Nicolae Bacalbaşa au „picat”. Acestea vizau darea în administrarea Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SPJADPP) a unui teren de 211.034 de metri pătraţi, în vederea implementării proiectului „Amenajare bază de agrement cu specific pescăresc în Pădurea Gârboavele” şi a DJ 251E - DN 2B - Zătun, cu scopul implementării proiectului „Reabilitare drum de acces bază de agrement cu specific pescăresc la Balta Zătun”.

„Arată încă o dată că PDL a fost duşmanul de moarte al românului simplu şi citadela îmbogăţiţilor de război, după '89, care privesc cu dispreţ şi îşi bat joc de omul simplu”, a spus Nicolae Bacalbaşa, nemulţumit că primul dintre aceste proiecte nu a obţinut numărul de voturi necesare.

Democrat-liberalul Ion Ştefan - cel care a depus şi un amendament la proiectul de hotărâre, care, însă, a fost respins de Bacalbaşa - a afirmat că proiectul este fantezist, nicidecum realizabil şi uşor de întreţinut. „Nu este pentru prima dată când facem proiecte de dragul de a le face. Am pus un muzeu al pescuitului în Pădurea Gârboavele şi acum încercăm să facem două lacuri acolo, unde nu prea există apă. Cred că ar trebui să fim foarte atenţi la ce propuneri facem şi la ce votăm, pentru că, din ce am studiat, în zona respectivă, nu-şi vor putea permite niciodată să plătească nici măcar curentul electric pentru alimentarea acestor lacuri. Acolo este o zonă de protecţie specială - Natura 2000 - care trebuie păstrată într-o anumită formă şi nu putem interveni. Cred că specificul pescăresc trebuie să se ducă în zona Zătun, unde este teren şi se pot face lucruri care ar atrage foarte mulţi cetăţeni”, a afirmat Ştefan.

Conservatorul Vali Sandu, directorul SPJADPP, şi-a exprimat dezamăgirea cu privire la faptul că cele două proiecte nu au întrunit numărul necesar de voturi, precizând că primirea în administrare a terenului şi segmentului de drum judeţean ar fi fost necesare pentru a efectua proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate, data-limită de depunere a proiectelor fiind 15 august. Conform acestuia, primul proiect ar putea obbţine 800.000 de euro, iar al doilea 400.000 de euro, finanţare sută la sută europeană. Cele două proiecte de hotărâre aveau nevoie de două treimi din voturile aleşilor judeţeni pentru a fi aprobate, întrucât acestea vizau chestiuni ce ţin de patrimoniu.

Citit 2499 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.