Un fost consilier judeţean ACUZĂ: "La CJ Galaţi, ori este INCOMPETENŢĂ, ori există INTERESE ASCUNSE"

Un fost consilier judeţean ACUZĂ: "La CJ Galaţi, ori este INCOMPETENŢĂ, ori există INTERESE ASCUNSE"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul consilier judeţean Ştefan Gherasim solicită organelor fiscale controale la nivelul operatorilor de transport. Gherasim afirmă că societăţile care operează în judeţ pe acest segment au majorat tarifele de transport fără a avea la bază o fundamentare, dar, mai ales, un proiect de hotărâre în acest sens aprobat de Consiliul Judeţului. „Legea le permitea să facă, semestrial, o intervenţie la nivel de tarif, dar doar cu acordul CJ. Evident că nu au procedat astfel, au recunoscut-o chiar şi unii dintre operatori”, ne-a declarat fostul membru al Consiliului Judeţului şi ex-director al Automobil Clubul Român (ACR) Galaţi.

Uite proiectul, nu e proiectul!

După ce Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, a retras de pe ordinea de zi a şedinţei din luna iulie proiectul de hotărâre privind noul program de transport judeţean, documentul este reanalizat şi dezbătut la nivelul comisiilor de specialitate din cadrul instituţiei. De altfel, în urmă cu câteva zile, Ştefan Gherasim a participat la o şedinţă a Comisiei de buget-finanţe din cadrul CJ, unde a expus neregulile pe care de altfel le-a şi semnalat "Vieţii libere", iar marţi, în cursul acestei săptămâni, a fost prezent la lucrările Comisiei pentru promovarea programelor integrate de dezvoltare partenerială locală, judeţeană, regională şi europeană. „Consilierii votează în necunoştinţă de cauză. I-am solicitat şi lui Mitică Budescu (N.R.: şeful Serviciului contencios şi probleme juridice) să facă o sinteză a legilor pentru toţi consilierii. Nu toată lumea cunoaşte actele normative după care funcţionează şi este organizat transportul judeţean. Le-am vorbit, din nou, despre faptul că funcţionează ilegal: nu este autorizat, tarifele sunt majorate pe genunchi, iar operatorii nu plătesc redevenţă”, ne-a declarat Ştefan Gherasim.

CITEŞTE ŞI: Fost consilier acuză CJ că încalcă legea: "Transportul judeţean funcţionează ilegal de cinci ani"

Întrucât noul program de transport judeţean nu respectă legea, un proiect de hotărâre în acest sens va putea fi promovat, cel mai probabil, abia în luna septembrie sau în octombrie. „Vinovaţi se fac însă cei de la Serviciului de Transport, din cadrul instituţiei. Am spus că nu am ce să mai discut cu ei. Acolo ori este incompetenţă, ori există interese ascunse. Consiliul, prin aparatul de specialitate, trebuie să ia totul de la capăt, să verifice toate actele şi documentele, să le pună la punct şi, mai ales, să ţină cont de lege”, a afirmat Ştefan Gherasim.

Vă reamintim că în urma articolului publicat de "Viaţa liberă", în care prezentam noile trasee de transport judeţean şi tarifele practicate de operatori, fostul director al ACR s-a autosesizat şi a semnalat numeroase nereguli, ameninţând cu acţionarea în instanţă a CJ şi sesizarea Camerei de Conturi. Ştefan Gherasim a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind aprobarea noului program de transport judeţean, iar Nicolae Bacalbaşa s-a conformat.

CITEŞTE ŞI: Proiectul privind transportul judetean a facut cale-ntoarsa, dupa neregulile semnalate de Stefan Gherasim

Citit 3217 ori Ultima modificare Miercuri, 20 August 2014 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.