EXCLUSIVITATE/ Primarul Marius Stan, despre trecerea la UNPR: "N-o să mai am scuze, dacă nu-mi realizez proiectele"

EXCLUSIVITATE/ Primarul Marius Stan, despre trecerea la UNPR: "N-o să mai am scuze, dacă nu-mi realizez proiectele"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Galaţiului, Marius Stan, a spus adio PNL şi a semnat, marţi, adeziunea la UNPR, profitând de prevederile OUG 55, care le permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul. Primarul a acceptat să explice, în cadrul unui interviu, de ce a făcut acest gest şi care vor fi urmările lui.

- Sunteţi primul primar care a spart gheaţa trecând la alt partid. De ce aţi ales UNPR?

- Eu zic că sunt, poate, unul dintre cei mai curajoşi. Foarte mulţi, chiar dacă gândesc ca mine, n-au curaj să spună lucrurilor pe nume. Eu sunt un tip tranşant, direct, şi asta mi-a adus succes şi credibilitate. Am ales UNPR pentru că mi s-a părut oferta cea mai bună. Aşa cum am mai spus, mă leagă o prietenie mai veche de vicepremierul Gabriel Oprea, iar proiectele Galaţiului pe care vrem să le promovăm trebuie să fie sprijinite de Guvern. Acestea sunt argumente solide pentru alegerea pe care am făcut-o. Or să zică unii: un partid atât de mic? Într-adevăr, putea fi unul şi mai mare, am avut discuţii - e normal, când e mercato, să discuţi cu toată lumea, iar de comun acord cu liderii mai multor formaţiuni politice am convenit că e varianta cea mai bună.

- Care e diferenţa între liberalul Stan şi progresistul Stan?

- Sunt acelaşi om. Aţi văzut în activitatea mea de până acum că nu m-am bătut cu pumnul în piept niciodată ce valenţe politice are omul Stan. Nu, am spus-o mereu, vreau să fac doar administraţie. Din păcate, în sistemul de astăzi din România, politica este amestecată în toate şi am suferit din punctul acesta de vedere în partidul pe care l-am părăsit de curând. Am avut la un moment dat funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, dar iarăşi nu m-aţi văzut făcând tumbe de bucurie sau erijându-mă într-un guru al partidului. Mi-am văzut de treaba mea, de administrarea oraşului, din păcate, după cum se ştie, propriul partid a fost cel care s-a opus făţiş unor proiecte iniţiate de mine, lucru care este inadmisibil şi cred că unic în România. Şi atunci, dacă constaţi că nu eşti dorit, ba chiar ţi se pun beţe-n roate, nu-i mai bine să spui "la revedere"?

CITEŞTE ŞI: Adio, PNL! Primarul Marius Stan s-a înscris în UNPR

Sunt atât de liniştit şi nu am nici un fel de mustrări de conştiinţă pentru alegerea făcută. Sunt convins că este cea mai bună alegere pe care putea s-o facă Stan, primarul, pentru Galaţi. Realist vorbind, cred că dacă aş fi fost membru al unui partid mult mai mare, aflat la guvernare - PSD în speţă, un proiect cu care merge primarul Stan la Bucureşti, pe masa premierului, stătea la o coadă mult mai lungă, la care erau atâţia alţii înainte care voiau să-şi promoveze proiectele. Pe când aici, la vicepremier proiectele sunt pe o listă foarte scurtă: Onţanu, Stan, Cherecheş…

- Ce-ar trebui să înţeleagă gălăţenii din mişcarea pe care aţi făcut-o?

- Un singur lucru, că Stan, prin această mişcare, şi-a asigurat o majoritate în Consiliul Local, şi că nu mai are nici măcar scuza, de-acum încolo, să spună că proiectele sunt blocate de un grup de consilieri. Nu, va avea o susţinere normală, pentru că am fost ales de o majoritate covârşitoare.

- Totuşi, e un singur consilier local UNPR. Pe cine mai contaţi?

- O să fie o surpriză, dar mi se pare normal să vorbim de lucruri care s-au înfăptuit, nu de cele care urmează!

- Nu vă temeţi că v-aţi putea pierde mandatul dacă OUG 55 va fi declarată neconstituţională sau îşi va pierde efectele?

- Legea spune că o ordonanţă, odată emisă de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial, devine aplicabilă. Admiţând că se atacă la Curtea Constituţională, de la publicarea ei în Monitorul Oficial până când se declară neconstituţională, toate efectele produse în acest interval rămân valabile. Nu acţionează retroactiv. Dar, punând răul răului în faţă, chiar aş vrea să se întâmple lucrul acesta! Eu am semnat cu UNPR fără niciun fel de reţinere. Nu mă tem, îmi asum ceea ce fac. Şi chiar dacă ar fi să îmi pierd mandatul, pot să particip la alte alegeri şi să demonstrez PNL-ului că este un partid de 8,8 la sută, aşa cum a fost la europarlamentare. Pot să câştig alegerile pentru că mă aleg cetăţenii, nu m-au făcut primar PNL sau Victor Paul Dobre.

CITEŞTE ŞI: Cum să ajungi de la un consilier la opt/ PRIMARUL îşi face PROPRIA MAJORITATE în Consiliul Local

Citit 5136 ori Ultima modificare Joi, 11 Septembrie 2014 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.