ALEŞII MIGRATORI riscă să-şi PIARDĂ MANDATELE! „Ordonanţa traseiştilor” A PICAT LA VOT în Camera Deputaţilor

ALEŞII MIGRATORI riscă să-şi PIARDĂ MANDATELE! „Ordonanţa traseiştilor” A PICAT LA VOT în Camera Deputaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel mai probabil, săptămâna viitoare ordonanţa de urgenţă care încurajează migraţia politică va fi supusă votului în Senatul României, acesta fiind forul decizional * Iată reacţiile parlamentarilor gălăţeni


Primarii şi consilierii care au ales să se înscrie într-un alt partid, profitând de prevederile OUG 55, riscă să îşi piardă mandatele. Gândul aceasta îi macină nu doar pe aleşii locali migratori, ci şi pe inamicii politici ai acestora, care îşi freacă mâinile în aşteptarea votului final pentru ordonanţa de urgenţă ce încurajează traseismul politic.

În timp ce politicienii din Opoziţie susţin cu tărie că aleşii locali au mari şanse să îşi piardă mandatele, deputaţii şi senatorii de la Putere afirmă că primarii şi consilierii migratori nu vor avea de suferit şi că ordonanţa de urgenţă va fi aprobată „cu o majoritate covârşitoare” în Senat.

Miercuri, 17 septembrie 2014, în şedinţa Camerei Deputaţilor, OUG 55/2004 nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, înregistrând 195 de voturi „pentru”, 109 voturi „împotrivă” şi 21 de abţineri.

„O înfrângere ruşinoasă”

Deputatul PDL Mircea Toader ne-a declarat că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului va continua să îşi producă efectele, însă voturile înregistrate ieri reprezintă „un semnal politic extrem de important, iar cei care vor să plece la un alt partid ar trebui să se gândească mai bine”. „Este o înfrângere ruşinoasă pentru Victor Ponta şi guvernul său. Ei au încercat să adune tot ce au putut. Faptul că au cules atâţia parlamentari, dar că nu au un concept şi o structură serioasă, şi-a spus cuvântul. Este clar că ei nu au reuşit astăzi să se mobilizeze şi că, dacă ar fi intrat în Parlament şi în dezbatere parlamentară, nu s-ar mai fi realizat”, a afirmat, ieri, Mircea Toader.

„Dacă trece de Senat, o vom ataca la Curtea Constituţională”

Senatorul liberal Paul Ichim ne-a spus că atât senatorii democraţi, cât şi cei liberali vor vota împotriva OUG 55 şi că, în cazul în care actul normativ va fi aprobat de forul decizional, legea va fi atacată la Curtea Constituţională. „Cred că la Senat, dacă PSD se mobilizează, Ordonanţa va trece, însă noi o vom contesta. Am discutat cu un jurist. În versiunea în care aceasta ar fi respinsă, trebuie să se lămurească ce s-a întâmplat între momentul publicării în Monitorul Oficial şi momentul respingerii. Vom verifica şi în Constituţie”, ne-a spus parlamentarul gălăţean, care a afirmat că Guvernul Ponta încearcă prin acest act normativ să deţină complet controlul politic în teritoriu.

Votul Camerei „nu înseamnă mai nimic”

Deputatul PC Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a afirmat, în schimb, că votul de miercuri „nu înseamnă mai nimic, de-asta nici nu a fost o mobilizare astăzi”, precizând că ordonanţele produc efecte din momentul în care sunt publicate, iar aleşii nu riscă să îşi piardă mandatul, întrucât „efectele rămân legale”. „Procedural, aveam obligaţia să facem asta, să meargă în Camera Deputaţilor”, a afirmat Ciucă.

„Săptămâna viitoare ne vom mobiliza”

Senatorul PSD Nicolae Marin ne-a declarat că OUG 55 va ajunge la Senat săptămâna viitoare, afirmând că votul din Camera Deputaţilor nu-l va influenţa pe cel din Senat. „Ordonanţa va fi aprobată cu o majoritate covârşitoare”, a afirmat Marin.

Miercuri, democraţii, liberalii şi PP-DD-iştii au votat împotriva OUG 55, în timp ce parlamentarii UDMR s-au abţinut.

Citit 2281 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.