Când vom afla de ce se scufundă strada Stadionului (VIDEO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Când vom afla de ce se scufundă strada Stadionului (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Închiderea completă a circulaţiei pe strada Stadionului, de la sensul giratoriu până la intersecţia cu Oţelarilor, pentru toate categoriile de autovehicule - măsură impusă de Primărie pe 17 iulie 2014 - tinde să devină o restricţie pe durată nedeterminată. Autorităţile încă nu au aflat care este motivul pentru care strada se tot tasează. După ce au exclus cauza unei avarii la reţelele Apă-Canal, reprezentanţii municipalităţii au comandat o expertiză tehnică cu studiu geo, care ar trebui să fie gata la finele acestei luni. Desigur, dacă specialiştii care se ocupă de ea nu vor decide că au nevoie de mai mult timp pentru a studia fenomenul şi a identifica fără urmă de îndoială cauza.

Dacă Primăria pare preocupată de situaţia de pe Stadionului, consilierii locali n-au astfel de dileme. Recent, ei au aprobat majorarea valorii investiţiei pentru reabilitarea conductei de apă de străzile Stadionului, Victor Vâlcovici şi bulevardul Dunărea, de la 3.053.260 de lei la 4.163.980 de lei. Nimeni nu a întrebat, însă, care e situaţia şi de ce e necesară această majorare.

 

Citeşte şi: Artera pe care (nu) se circulă/ MISTERE grele tasează strada Stadionului

Cu toate că circulaţia rămâne oficial restricţionată, pe strada Stadionului se circulă în voie.

Pe 17 iulie, Primăria Galaţi a hotărât închiderea completă a circulaţiei pe strada Stadionului, de la sensul giratoriu până la intersecţia cu Oţelarilor.  Decizia a fost luată după ce o groapă a apărut în mijlocul carosabilului, surparea dând semne de extindere şi ameninţând un bloc din vecinătate, pentru a permite desfăşurarea lucrărilor de reabilitare.

Miercuri, 10 septembrie, un cititor al "Vieţii libere" ne-a atras atenţia că, în realitate, strada este închisă doar în hârtiile municipalităţii. El a surprins şi imagini video în care se vede clar cum unii şoferi nu ţin cont de restricţia impusă de Primăria Galaţi, mutând barierele sau ocolindu-le pe trotuar.

Citit 1372 ori Ultima modificare Duminică, 12 Octombrie 2014 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.