SUBVENŢII PENTRU CĂLDURĂ de la bugetul local: Din şase milioane, au ajuns trei

SUBVENŢII PENTRU CĂLDURĂ de la bugetul local: Din şase milioane, au ajuns trei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Banii vor fi viraţi către furnizorul de căldură după validarea hotărârii de către Prefectură


Deşi primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a anunţat, la sfârşitul şedinţei de joi a Consiliului Local, că, prin rectificarea bugetului local al oraşului, s-au alocat şase milioane de lei pentru Apaterm, în realitate suma este mult mai mică. Mai exact, la jumătate. Astfel, conform raportului de specialitate care însoţeşte hotărârea de rectificare a bugetului local, capitolul „Combustibil şi energie” a fost suplimentat cu trei milioane de lei.

Suma reprezintă un avans din subvenţia la energia termică pentru iarna 2014-2015. Această subvenţie se acordă de la bugetul local pentru acoperirea diferenţelor dintre preţul de producere, transport, distribuţie, furnizare al energiei termice destinată populaţiei 326,57 de lei pe gigacalorie, şi tariful de 247,73 de lei pe gigacalorie cu care este facturată cetăţenilor. Precizăm că subvenţia se oferă tuturor gălăţenilor dependenţi de sistemul centralizat de încălzire, indiferent de venituri.

„Restul sumei până la concurenţa a şase milioane de lei va fi alocată până la finele anului, în funcţie de disponibilităţile bugetare şi de ajutorul acordat de Guvern”, ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Deocamdată însă, la Apaterm nu a ajuns încă nici măcar un leu din aceşti bani, pentru că hotărârea va trebui mai întâi validată de către Instituţia Prefectului judeţului Galaţi.

CITEŞTE ŞI: Vom avea CĂLDURĂ, dar nu se ştie cât (!), potrivit PRIMARULUI Marius Stan

Citit 1646 ori Ultima modificare Luni, 27 Octombrie 2014 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.