Primarul Marius Stan: „Îl felicit pe domnul Iohannis! Sper să nu fie un preşedinte jucător”
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Primarul Marius Stan: „Îl felicit pe domnul Iohannis! Sper să nu fie un preşedinte jucător”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Deşi surprinzătoare, victoria domnului Klaus Iohannis merită aplaudată şi felicitată”, ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan * Edilul susţine, la fel ca liderul naţional al UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, continuitatea guvernării Ponta


Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, în calitate de membru UNPR, i-a îndemnat pe gălăţeni "să-şi rupă 15 minute din viaţă pentru a-l vota pe Victor Ponta preşedinte, garanţia succesului în România". În plus, pe panoul imens de la Inelul de Rocadă a stat, vreme de 30 de zile, primarul Marius Stan alături de candidatul PSD-UNPR-PC, Ponta, până să fie înlocuit cu posterul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Tot atât de adevărat este, însă, că în urmă cu aproape un an, în decembrie 2013, primarul Marius Stan, la vremea aceea liberal, îi oferea, alături de liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, Premiul de Excelenţă lui Klaus Werner Iohannis, primarul Sibiului. Stan şi Iohannis au avut ocazia să se cunoască personal, ba mai mult, primarul a primit felicitări din partea sibianului! În acest context, am fost curioşi să aflăm ce crede primarul Marius Stan despre noul preşedinte al României, liberalul Klaus Iohannis.

„Deşi surprinzătoare, victoria domnului Klaus Iohannis merită aplaudată şi felicitată, lucru pe care îl şi fac. Îl felicit pe dl Iohannis, este o victorie mare pentru domnia sa. Ce urmează? Sper să nu fie pe mai departe un preşedinte jucător, şi să respecte doar Constituţia şi toate legile”, ne-a declarat, în exclusivitate, Marius Stan.

Continuitatea guvernării

Edilul consideră că Guvernul Ponta trebuie să rămână şi să funcţioneze mai departe. „Îmi doresc - şi dl preşedinte UNPR Gabriel Oprea a declarat-o deja - o continuitate a guvernării în actuala formulă. O guvernare pe care o vom şi susţine! E un lucru stabilit la nivelul Biroului Naţional UNPR. În toată istoria partidului nostru am observat că UNPR nu a trădat niciodată! Nu ne caracterizează trădarea, nu s-a rupt niciodată guvernarea din cauza UNPR. Am susţinut mereu continuitatea unei guvernări ca o garanţie a funcţionării normale a lucrurilor”, a subliniat  Marius Stan. Edilul tocmai se întorcea de la Bucureşti unde Gabriel Oprea a anunţat că UNPR îl susţine total pe Victor Ponta în actuala formulă politică.

Felicitări de la Iohannis

Stan şi Iohannis s-au aflat pe aceeaşi scenă la Galaţi, în urmă cu aproape un an, la Gala Premiilor PNL. „L-am cunoscut pe dl Iohannis la prima sa vizită pe care a avut-o la Galaţi. La următoarele sale două vizite nu ne-am mai întâlnit din motive diferite: prima oară a refuzat invitaţia mea la Primărie, a doua oară nu mai era oportun”, ne-a spus Stan.

Pe scena Galei, lui Stan i s-a recomandat de către liberali "să înveţe echilibrul de la primarul Klaus Iohannis”. Edilul a mărturisit atunci că-l invidiază pentru oraşul Sibiu, un model pentru domnia sa personal. „Vă admir, vă am ca exemplu, cu toată sinceritatea vă spun: mi-aş dori foarte mult să pot fi şi eu echilibrat ca dumneavoastră, dar am o altfel de fire, ce să fac, ăsta sunt eu!”, a replicat atunci Stan.

A doua zi după eveniment, Marius Stan a fost sunat de Iohannis, care i-a transmis felicitări pentru modul în care arată Galaţiul. „Felicitările pe care le-am primit au fost măgulitoare, mai ales care veneau de la un primar cu patru mandate, cu o asemenea experienţă. Faptul că m-a sunat şi felicitat a fost un semn de normalitate, de politeţe. Apartenenţa la un partid n-ar trebui să-ţi schimbe părerea despre oameni”, ne-a declarat Stan.

De altfel şi la prima sa vizită în Galaţi, şi la cea de-a doua Klaus Iohannis ne-a declarat, în exclusivitate, că îi place Galaţiul, că a remarcat multe părţi frumoase şi că se vede că este un oraş dinamic.

Citeşte şi: Ce fel de preşedinte va fi Klaus Iohannis?

Citit 4854 ori Ultima modificare Marți, 18 Noiembrie 2014 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.