Sterilizarea câinilor de rasă comună cu stăpân/ Primăria Galaţi nu are "temei legal", deşi la Brăila se poate

Sterilizarea câinilor de rasă comună cu stăpân/ Primăria Galaţi nu are "temei legal", deşi la Brăila se poate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vecinii noştri brăileni arată încă o dată că la ei se poate, iar la noi nu. Nu o dată, Primăria Brăila, în colaborare cu Asociaţia Dog Rescue Romanian, a organizat în oraş campanii de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân. „Campania se adresează proprietarilor de câini de rasă comună şi persoanelor care doresc să preia din stradă câini pe care să-i adopte. Participanţii vor beneficia de sterilizarea, microciparea şi înregistrarea câinilor de rasă comună în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpan”, arată un comunicat cu privire la ce se întâmplă la mică distanţă de Galaţi.

Având în vedere că dincolo se mişcă ceva, am cerut o informare şi de la Primăria Galaţi, pentru a vedea dacă la noi se mişcă ceva şi, dacă da, de ce nu ştim. Răspunsul Primăriei a fost că nu există temei legal pentru a încheia parteneriate şi pentru a începe sterilizarea câinilor de rasă comună cu stăpân. "Hotărârea Consiliului Local nr. 263 din 18 iulie 2014 privind aprobarea unor măsuri referitoare la câinii cu stăpân nu este operaţională în acest moment, întrucât instanţa a suspendat aplicarea HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 155 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, adică actul normativ care a constituit temeiul legal ce a stat la baza adoptării respectivei hotărâri de Consiliu Local. Aşteptăm ca instanţa să se pronunţe cu privire la hotărârea Guvernului", arată răspunsul Biroului de presă al Primăriei Galaţi.

Cu toate acestea, potrivit municipalităţii, până la o sentinţă definitivă, Primăria municipiului Galaţi a iniţiat un dialog cu medicii veterinari din oraş, pentru a şti câţi dintre ei doresc să participe la programul de sterilizare a câinilor cu stăpân, cheltuielile urmând să fie decontate de municipalitate. Până acum, însă, un singur medic veterinar s-a arătat interesat să sprijine Primăria în acest demers.

Citit 1241 ori Ultima modificare Duminică, 28 Decembrie 2014 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.