SINGURUL PARLAMENTAR care şi-a făcut PUBLICĂ ACTIVITATEA din 2014. Bun simţ sau normalitate?

SINGURUL PARLAMENTAR care şi-a făcut PUBLICĂ ACTIVITATEA din 2014. Bun simţ sau normalitate?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judeţul Galaţi este reprezentat în Parlamentul României de 15 senatori şi deputaţi (după ce dr. Aurel Nechita şi-a pierdut mandatul de deputat pe fondul unei stări mai vechi de incompatibilitate), însă numai unul dintre aceştia a simţit nevoia ca, la finele anului trecut, să îşi facă publică activitatea pe anul 2014.

Este vorba despre senatorul Paul Ichim, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi, care, pe data de 30 decembrie, a transmis mass-media sinteza activităţii sale parlamentare din anul trecut.

Liberalul se poate lăuda cu 25 de iniţiative legislative (din totalul de 39 de la începutul mandatului), cu şapte declaraţii politice (14, de la începutul mandatului), 14 întrebări (din 43, de la începutul mandatului), şase interpelări (din totalul de 14) şi două interpelări adresate prim-ministrului (în total opt, de la începutul mandatului). Dintre cele 25 de iniţiative legislative înaintate spre dezbatere şi aprobare, în sesiunile februarie – aprilie şi septembrie – decembrie 2014, una a devenit lege (L1/2014 – pentru abrogarea art. 276 din Legea 286/2009 privind Codul Penal – referitoare la dezincriminarea delictului de opinie). O altă propunere legislativă a fost aprobată de către cele două camere ale Parlamentului şi se află acum la reexaminare ca urmare a solicitării preşedintelui României. Este vorba despre propunerea legislativă privind subvenţionarea revistelor de cultură reprezentative din România.

Printre iniţiativele legislative semnate de către senatorul Paul Ichim se numără cea referitoare la abrogarea articolului 9, alin 1, din Legea 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, referitor la eliminarea prevederilor care dau posibilitatea autorităţilor de a cere bani pentru copiile de pe documentele emise de către acestea. „Iniţiativa îşi doreşte accelerarea procesului de elaborare de către orice autoritate publică – primărie, consiliu judeţean, autoritate locală sau centrală, minister sau agenţie – a arhivei electronice, astfel încât solicitările pentru obţinerea de documente să poată fi rezolvate prin simpla transmitere a acestora în format electronic, asigurându-se astfel o mai bună transparenţă şi oprind astfel practica unor autorităţi de a evita solicitarea de copii după documente prin impunerea unor taxe de xerocopiere foarte mari”, a precizat senatorul de Galaţi.

Este drept că activitatea deputaţilor şi senatorilor gălăţeni se regăseşte pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului, însă nu toţi cetăţenii au posibilitatea să le acceseze.

Citit 1421 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.