PRIMĂRIA, CRITICATĂ pentru LIPSA unei strategii de dezvoltare

PRIMĂRIA, CRITICATĂ pentru LIPSA unei strategii de dezvoltare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liberalii gălăţeni au criticat aspru conducerea Primăriei Galaţi, dar şi majoritatea PSD-UNPR-PC din Consiliul Local, pentru faptul că municipalitatea nu a elaborat nici până acum Strategia de dezvoltare durabilă a oraşului, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor oraşe reşedinţă de judeţ din Euroregiunea de Dezvoltare Sud-Est, precum Brăila, Buzău, Tulcea sau Focşani.

„Au trecut de mult timp de faza dezbaterilor publice, fiind deja aprobate de consiliile locale. Legislaţia pentru obţinerea fondurilor europene, pentru 2014-2020, impune să existe o strategie de dezvoltare durabilă aprobată prin hotărâre de CL şi care să fie ulterior avizată de Ministerul Fondurilor Europene în care să existe proiectele trecute, sumele, pentru ca ulterior o comunitate să solicite bani”, a declarat Doru Resmeriţă, co-preşedintele PNL Galaţi. Acesta a ţinut să aprecieze Strategia de dezvoltare durabilă a autorităţilor din Brăila, care se axează pe patru direcţii, printre care dezvoltarea infrastructurii de afaceri şi dezvoltarea conurbaţiei Brăila - Galaţi.

Replica municipalităţii

Reprezentanţii municipalităţii ne-au declarat că, în prezent, „este în plin proces de elaborare Strategia de dezvoltare a oraşului pentru perioada 2015-2020. „Documentul va fi supus aprobării Consiliului Local, în cel mai scurt timp posibil. Strategia va avea ca fundament atragerea cât mai multor bani din fondurile structurale europene pentru dezvoltarea Galaţiului în următorii ani, aceste fonduri fiind principala sursă de finanţare pentru proiectele de anvergură pe care municipalitatea le va derula în noul exerciţiu bugetar european. Avem în vedere proiecte majore de infrastructură, de creştere a eficienţei energetice a clădirilor publice (unităţi de învăţământ, sociale, de sănătate) şi de locuit (blocuri), proiecte sociale, proiecte legate de strategia Dunării şi, în special, privind consolidarea, conservarea şi reabilitarea peisagistică a Falezei Dunării, proiecte de refacerea şi conservarea clădirilor de patrimoniu şi a monumentelor istorice şi de arhitectură”, a afirmat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citeşte şi: CUM vor liberalii MODIFICAREA legii electorale

Citit 1504 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Ianuarie 2015 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.