ABSURD DE GALAŢI/ Apaterm, falimentară, dar bună de plată

ABSURD DE GALAŢI/ Apaterm, falimentară, dar bună de plată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. La finele anului trecut, Consiliul Local a aprobat suma de bani pe care societatea Apaterm SA Galaţi trebuie să o achite pentru utilizarea în anul 2015 a bunurilor publice, pe care le exploatează pentru realizarea serviciului de distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, fără a deţine contract de concesiune.

Dacă în cazul celorlalte societăţi de interes local s-a stabilit o redevenţă, aleşii nu au putut face acelaşi lucru pentru Apaterm, dar nici nu-i puteau oferi gratuit folosirea reţelelor. Aşa că s-a apelat la aceeaşi metodă pe care o folosesc din 2012. De ce de atunci? Deoarece contractul încheiat cu SC Apaterm SA Galaţi pentru concesionarea bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Galaţi a expirat la 31 decembrie 2011, şi nu se putea încheia un altul.

Aşa că, pentru al patrulea an consecutiv, se apelează la această soluţie care poate fi catalogată drept un artificiu legal. Dacă în 2014 Apaterm a plătit 18.883 de lei pe lună, anul acesta suma a fost indexată, aşa că va trebui să plătească, în total 229.860 de lei. Conform legii, suma se face venit la bugetul local şi se achită până la datele de 15 inclusiv ale lunilor martie, iunie, septembrie şi noiembrie 2015, pentru neplata la termenul scadent se datorează majorări de întârziere calculate potrivit legislaţiei în domeniu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu plata acestei „pseudoredevenţe” dacă judecătorii vor da astăzi verdictul „Faliment”. Absurd, dar adevărat.

Citeşte şi: TUNELUL PE SUB DUNĂRE se pregăteşte de licitaţie. IATĂ CÂŢI BANI VA COSTA

Citit 1148 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Ianuarie 2015 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.