RĂZBOIUL ORGOLIILOR/ Primar ÎNJURAT de un şef din CJ Galaţi din cauza unui DRUM

RĂZBOIUL ORGOLIILOR/ Primar ÎNJURAT de un şef din CJ Galaţi din cauza unui DRUM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi i-a trebuit aproximativ un an de zile pentru a ajunge la concluzia că o porţiune de circa 100 de metri a drumului judeţean care face legătura între Tecuci şi Matca (DJ 251), aflată într-un stadiu avansat de degradare, îi aparţine şi trebuie să intervină pentru plombarea acesteia. Asta în condiţiile în care, anul trecut, instituţia publică a efectuat o serie de lucrări pe DJ 251, dar a refuzat să acţioneze şi în zona respectivă, pe motiv că acea porţiune ar fi administrată de municipalitatea tecuceană. De aici şi până la un scandal de proporţii, din care au avut de suferit doar cetăţenii, nu a mai fost decât un pas. Aşa cum v-am informat, de altfel, în luna noiembrie a anului trecut, s-a declanşat un război al orgoliilor, cu înjurături şi plângeri penale, între reprezentanţii CJ şi primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel.

"Am început să punem piatră la Tecuci, pe drumul administrat de Consiliul Judeţului. În fiecare dimineaţă, am persoane care verifică şi astupă gropile cu piatră. Administrarea de către mine a acelei porţiuni de drum ar însemna un abuz în funcţie, o deturnare de fonduri (…) CJ a transmis concret înjurături, motiv pentru care am făcut plângere penală împotriva unui anume domn Năvădaru, pe care nu îl cunosc, care este un mare funcţionar public şi şi-a permis să înjure primarul municipiului, pentru că noi, primarii de municipii, putem fi şi înjuraţi de către funcţionarii publici. Nu ştiu de ce m-a înjurat, am înţeles că este prieten cu preşedintele şi dacă eşti prieten cu preşedintele îţi permiţi să-i înjuri pe primari”, a spus Daniel Ţuchel. De altfel, edilul-şef al municipiului Tecuci i-a solicitat prefectului de Galaţi, Dorin Otrocol, sprijin în acest caz.

"S-a creat o confuzie. Le cerem scuze cetăţenilor"

Costel Fotea, county managerul CJ, a admis că porţiunea de drum se află în administrarea instituţiei şi a promis că se va interveni acolo prima dată când se va da startul plombărilor în judeţ. "S-a creat o confuzie, din cauză că acel drum ar fi fost fragmentat prin PUZ-uri. Le promit oamenilor că problema va fi rezolvată. Ne cerem scuze cetăţenilor şi participanţilor la trafic pentru disconfortul creat, nu instituţiilor implicate în acest caz. Orgoliile nu duc la nimic bun", ne-a declarat county managerul CJ.

DJ 251 are o lungime de 4,39 de kilometri, din care 1,9 kilometri se află în administrarea Consiliului Judeţului, iar 2,5 kilometri în administrarea municipalităţii tecucene.

CITEŞTE ŞI: Un drum judeţean ciuruit de gropi, motiv de scandal între autorităţi

Citit 3971 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.