Ameninţări cu ÎNCHISOAREA la Consiliul Judeţului/ Cum se războiesc taberele din PSD în CJ

Ameninţări cu ÎNCHISOAREA la Consiliul Judeţului/ Cum se războiesc taberele din PSD în CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Nicolae Bacalbaşa i-a "promis" consilierului judeţean Dorin Butunoiu că 2016 îl va prinde în puşcărie


Tensiunile din interiorul PSD Galaţi sunt tot mai evidente şi în Consiliul Judeţului. Nici nu şi-au reluat bine activitatea consilierii judeţeni, că aleşii PSD s-au şi pus pe scandal şi pe plătit poliţe aferente anului trecut. Joi, în prima şedinţă a consilierilor judeţeni din acest an, preşedintele Nicolae Bacalbaşa şi colegul său de partid Dorin Butunoiu s-au certat, sub privirile amuzate ori chiar siderate ale colegilor din CJ, ajungându-se până la ameninţări cu închisoarea! Nicolae Bacalbaşa l-a acuzat pe colegul său de partid că a încercat să obţină un microbuz din partea Consiliului Judeţului pentru echipa de fotbal FC Metalosport Galaţi, al cărui preşedinte este, cu ajutorul unor acte „fără note de necesitate, deci ilegale”, dar şi de faptul că ar fi dorit să plece, pe bani publici, într-o deplasare în Miami (care s-a dovedit a fi de fapt Orlando, pe parcursul discuţiilor), care ar fi costat circa 7.000 de lei, fără diurnă, la invitaţia unei reviste specializată în administraţie. „Au întocmit acte fără note de necesitate, deci ilegale, şi eu trebuia să hotărăsc dacă le dau sau nu. Probabil că dacă eram la începutul mandatului ciuguleam chestia asta şi ajungeam lângă domnul Bocăneanu. Dar am cerut controlul Juridicului, care s-a uitat la mine şi a zis: Domnule, sunteţi nebun? Cum să daţi autovehicul? A venit domnul Butunoiu, cu două funcţionare publice, cu documente neînregistrate. Totul era de intimidare şi forţare”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

Butunoiu a "aflat" că în 2016 va ajunge după gratii

Deranjat de criticile pe care colegul său de partid le-a lansat la adresa sa în luna decembrie, Nicolae Bacalbaşa a plusat până într-acolo încât l-a avertizat pe Dorin Butunoiu că în 2016 va fi în penitenciar. „În ceea ce priveşte modul în care a atacat, posibil ca în spate să se ascundă şi un grup de interese economice, avându-l nu numai pe domnul Butunoiu, ci şi o altă persoană din conducerea PSD, iar eu, care am nişte informaţii, le voi da cui trebuie în această ţară. Că văd că şi doamna Udrea a ajuns la convorbiri astăzi. Dar asta este o altă problemă. Asta este datoria mea de cetăţean, care atunci când deţin informaţii trebuie să le duc mai departe. În rest, conducerea partidului meu m-a asigurat că va fi discutat la Comisia de Etică”, a afirmat şeful CJ.

„Domnule preşedinte, dumneavoastră, în 2016, nu veţi mai merge în faţa alegătorilor să le spuneţi …”, a încercat Butunoiu să formuleze un punct de vedere, fiind întrerupt de Nicolae Bacalbaşa, care i-a replicat că în 2016 va fi în penitenciar. „Nu mă aşteptam să ieşiţi cu un asemenea atac. Dacă consideraţi că eu, în şedinţa trecută, am făcut un atac la omul Bacalbaşa vă înşelaţi amarnic. În primul rând, am constatat un fapt medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă, ceea ce se întâmplă frecvent acolo. Din păcate pentru dumneavoastră, eu am fost acolo în calitate de pacient, nu în calitate de medic. Şi îmi permit, în calitate de ales local, să exprim un punct de vedere al cetăţenilor care m-au votat. Dacă dumneavoastră nu aveţi o viziune şi un proiect pentru dezvoltarea acestui judeţ, vă rog frumos, nu mai faceţi dosare şi plângeri la DNA, ci faceţi ceea ce le-aţi promis oamenilor în 2012”, i-a spus Dorin Butunoiu şefului CJ, vizibil nervos.

Iată ce a declanşat scandalul: Numai la Spitalul Judeţean să nu ajungi! Comportamentul cadrelor medicale, motiv de ceartă în CJ

Citit 3863 ori Ultima modificare Joi, 29 Ianuarie 2015 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.