PAMFLET/ Stan ia lecţii de administraţie de la Nicolae
Foto: Poză trucată

PAMFLET/ Stan ia lecţii de administraţie de la Nicolae
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Actualul primar a hotărât să meargă în audienţă la fostul primar, ca să afle cum se face treabă în oraş


Chiar vrea să facă treabă / Marius Stan a fost în audienţă la Dumitru Nicolae

Primarul Marius Stan dovedeşte încă o dată că e dispus să facă nenumărate sacrificii pentru a pune Galaţiul pe roate. Cunoscut drept un om foarte orgolios, Marius Stan şi-a călcat pe inimă şi a cerut o audienţă la fostul primar, Dumitru Nicolae, pentru a afla cum ar putea să gestioneze mai bine situaţia oraşului. Marius Stan a apelat la audienţă mai ales după ce a văzut în ultimele săptămâni că sistemul funcţionează.

"I-am spus aşa: moşule, mă dau bătut, habar n-am cu ce se mănâncă administraţia. Uite, cu deszăpezirea am dat-o-n bară, sistemul de încălzire a intrat în faliment, străzile arată ca după bombardament, iar singurele proiecte duse la bun sfârşit au fost cele începute de matale. Ajută-mă, te rog! Spune-mi ce trebuie să fac", a povestit Marius Stan cum a decurs audienţa la Moş Dumitru Nicolae.

De cealaltă parte, fostul primar s-a arătat dispus să îl ajute pe Marius Stan să devină un gospodar perfect, aşa cum a fost el. "Domnilor, eu ce să zic. Îl ajut, cum să nu-l ajut. Dar să nu credeţi că o fac pentru binele oraşului, că doar nu m-au schimbat atât de mult ultimii doi ani. I-am zis să vină zilnic la mine la "pregă". Nici nu îl taxez mult. Vreau doar abonament gratuit pe toate mijloacele de transport din Galaţi", a spus fostul primar al Galaţiului.

Întrebat de ce nu a apelat şi la expertiza lui Eugen Durbacă, primarul Marius Stan a răspuns sec: "Vreau să ajut oraşul, nu o şleahtă de partid".

Poliţia îşi face datoria în faţa Tribunalului: "Avem grijă să nu se ocupe locurile judecătorilor"

Acuzată că închide constant ochii la felul în care se parchează pe prima bandă de circulaţie în faţa Palatului de Justiţie, Poliţia Locală a luat atitudine. Astfel, un echipaj de poliţie stă mereu în intersecţie şi ţine locurile libere.

"Nu lăsăm pe oricine să parcheze aici. Au voie doar judecători, avocaţi, chiar şi grefieri, dar numai dacă pot demonstra că au cel puţin o rudă în rândul judecătorilor. În orice caz, aici vor avea voie să parcheze doar maşinile cu LEX, DNA, POL şi celelalte din aceeaşi gamă”, a declarat un poliţist local.

Misiunea poliţiştilor nu este, însă, chiar atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Un alt echipaj de poliţie va sta în parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a direcţiona maşinile judecătorilor către locurile ilegale din faţa Tribunalului. "Se mai întâmplă ca unii judecători, avocaţi să aibă bun simţ şi să vină să îşi parcheze legal maşinile aici. De asta suntem noi aici, ca să preîntâmpinăm această situaţie. Judecătorii şi avocaţii nu au voie aici, ei trebuie să parcheze doar în faţa Tribunalului. Să fie clar! Nu vom accepta niciun LEX să fie parcat atât de departe de locul de muncă al proprietarului", a explicat un poliţist care face parte din echipajul de la Casa Sindicatelor.

Mercedes, Audi şi BMW îşi sporesc importurile în România / BOR îşi schimbă parcul auto

Veşti bune de pe piaţa vânzărilor de maşini. Trei mari producători de limuzine şi maşini de fiţe vor aduce în ţară, în următoarea perioadă, mii de unităţi peste media vânzărilor pe care le au în România. Şi asta pentru că Biserica Ortodoxă Română a anunţat că îşi schimbă întreg parcul auto. "Era un parc învechit, unele maşini aveau chiar şi 25.000 de kilometri în bord. Aşa ceva e inacceptabil. Noi, preoţii, nu vrem să riscăm o întâlnire prematură cu divinitatea, deci e nevoie de maşini noi", a explicat purtătorul de cuvânt al BOR, Ionel Popa.

Imediat după ce reprezentanţii bisericii au făcut acest anunţ, cei trei mari producători de autoturisme bengoase au redirecţionat către România câteva mii de unităţi. "Ştim că noi producem maşini pe placul slujitorilor Domnului, aşa că dorim să le venim în ajutor. Dacă vor comanda de la noi, nu trebuie să aştepte prea mult comanda. Practic, imediat ce vor plăti cu cash, că aşa plătesc ei, doar cu cash (şi, în general, bancnote mici şi chiar monede), se vor putea urca în maşină. În acest lot am inclus o serie de dotări pe care nu le folosim la modelele standard. Este vorba despre geamuri fumurii, cruciuliţe gata atârnate la retrovizoare şi radioul fixat pe Trinitas", a explicat reprezentantul unuia dintre cei trei mari producători de maşini popeşti.

Sergiu Dumitrescu se apără: "Nu sunt porcos, doar că mă gândesc numai la sex"

Acuzat de multe persoane că are un limbaj fără perdea, porcos pe alocuri, Sergiu Dumitrescu a ţinut să explice comportamentul său verbal din discursurile publice. Şeful Centrului Cultural „Dunărea de Jos” susţine că nu este o persoană nici porcoasă şi nici bolovănoasă.

"Nu sunt porcos, vă rog să mă credeţi. Pur şi simplu mă gândesc mereu numai la sex, asta e realitatea. Şi, din păcate sau din fericire, nici eu nu ştiu, sunt o persoană care spune ceea ce gândeşte. Reciproca nu e valabilă", a menţionat Sergiu Dumitrescu.

În orice caz, ca măsură de precauţie, toţi organizatorii de evenimente care îl au ca invitat şi pe Sergiu Dumitrescu au hotărât să interzică accesul minorilor la respectivele manifestări. "Nu se ştie niciodată când se slobozeşte verbal domnul Dumitrescu, aşa că e mai bine să fim precauţi. Noi, ceilalţi, suntem obişnuiţi cu aceste manifestări sexagenare", a explicat un director de muzeu local, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

De asemenea, potrivit unor surse, toţi realizatorii de emisiuni de la televiziunile locale evită să îl cheme pe Sergiu Dumitrescu în direct. Din motive lesne de înţeles, mai toţi preferă să înregistreze emisiunile.

Totul pentru Audienţă

Şi consilierii locali se pregătesc de război: "În fiecare zi tragem câte un tun, două"

Perspectiva războiului cu Rusia i-a mobilizat exemplar şi pe membrii Consiliului Local Galaţi. "Nu putem sta cu mâna în sân, trebuie să ne pregătim. Perspectiva unui conflict armat este foarte pregnantă, deci trebuie să ne mobilizăm. În fiecare zi tragem cel puţin un tun. Unii dintre noi, care sunt mai versaţi, ajung şi la trei tunuri pe zi”, a declarat un consilier local PSD, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Gălăţenii aprobă comportamentul consilierilor. Un sondaj de opinie realizat săptămâna aceasta la Galaţi a scos la iveală faptul că oamenii sunt de acord cu modalitatea de antrenament pe care o folosesc consilierii. 80 la sută dintre cei intervievaţi au spus că tunurile sunt singurele motive pentru care consilierii ar trebui să mai vină la serviciu. În schimb, toţi participanţii consideră că aleşii locali ar trebui să fie înrolaţi şi trimişi pe front în prima linie, întrucât sunt cei mai pregătiţi.

Consilieri Tunul şi Tunul

Surprins cu degetul pe nas, Aurel Vlaicu explică: "Am greşit. De fapt voiam să folosesc alt deget"

City-managerul Aurel Vlaicu a fost surprins şi el la o şedinţă făcând acelaşi gest ca şi Elena Udrea în Parlament. Specialiştii în comunicare se chinuie şi acum să dezlege misterul gestului lui Vlaicu, în condiţiile în care nici nu se pune problema de vreo arestare.

"Tocmai asta e dubuios. Că nu era un context asemănător cu cel în care l-a folosit Elena Udrea. De asta ne e greu să găsim o explicaţie", a declarat Marcel Costiţă, specialist în comunicare.

Din fericire, o postare pe facebook a lui Aurel Vlaicu a lămurit pe deplin misterul. "Gestul era adresat unui consilier din opoziţie, ştie el care, nu îl voi numi public. Dar, din păcate, am greşit. Trebuia să folosesc alt deget. Ştie el care. Aşa că îmi prezint scuze public", a scris Aurel Vlaicu, pe Facebook.

Tom Degeţel

 

 

 

Vladimir Putin are o veste rea şi una bună: „Cu Ucraina n-am rezolvat nimic, dar trimitem nişte votcă la Cudalbi”

Vladimir Putin demonstrează încă o dată că nu e un dictator fără scrupule şi că are şi o faţă umană. Deşi a declanşat războiul din Ucraina, un conflict pe care îl alimentează constant şi pe care nu are nicio intenţie să îl închidă, Vladimir Putin are şi momente în care îşi dovedeşte bunătatea. "Domnilor, am două veşti pentru dumneavoastră: una rea şi una bună. Vestea proastă este că în ceea ce priveşte conflictul cu Ucraina nu am rezolvat nimic. Vom continua să trimitem tancuri, arme şi soldaţi acolo. Vestea bună este că, deşi am agenda foarte încărcată, am reuşit să îmi fac timp să trimit un tir plin cu votcă la Cudalbi. Hai, noroc, băieţi!", a declarat, în exclusivitate, pentru "Viaţa liberă", preşedintele Vladimir Putin.

Experţii în comunicare susţin că gestul lui Putin are darul de a-i oferi liderului de la Kremlin o notă de umanism. "Da, rămâne în continuare problema cu Ucraina, dar prin faptul că Putin a ajutat un sat întreg să îşi rezolve deficitul alcoolic el demonstrează că mai poate fi salvat. Putin arată în acest fel că, în esenţă, este un om. Un om care ştie ce înseamnă nevoile adevărate", a comentat analistul Relu Căpşună.

Putin Alcool

Scuza perfectă pentru a evita Valentine's Day: „Iubi, trebuie să merg la război”

Sute de bărbaţi au reuşit să scape anul acesta de corvoada sărbătorii de Valentine's Day invocând situaţia geopolitică din estul Europei. „Iubi, aş merge să sărbătoresc cu tine, să glorificăm relaţia noastră printr-o cină romantică şi o noapte aprigă de iubire, dar trebuie să merg la război. S-a dat la ştiri că toţi rezerviştii trebuie să se prezinte sâmbătă la cazarmă ca să facă planul de scoatere a Ucrainei de sub ocupaţia Rusiei. Îmi pare rău, iubi, promit că te scot la un film când mă întorc”, i-a spus Aurel iubitei lui, Georgeta.

Potrivit unor informaţii neconfirmate până la această oră, se pare că „La Cazarmă” este o cârciumă nouă din Micro 39B, unde băieţii se adună, beau bere, se uită la meciuri şi fac bilete la pariuri. Din câte se pare, cârciuma este deja rezervată în totalitate pentru seara de 14 februarie. De asemenea, mai sunt doar câteva locuri disponibile pentru ziua de 24 februarie, cunoscută şi sub numele de Dragobete.

Dragă băiete...

 

Apaterm pregăteşte Galaţiul de război - Zeci de asociaţii au fost blindate

Galaţiul se pregăteşte temeinic de un conflict armat cu Rusia. 16 asociaţii au fost blinadate de Apaterm, numărul total al asociaţiilor blindate ajungând acum la 64. "Strămoşii noştri otrăveau fântânile când venea duşmanul. Noi am mai evoluat puţin: blindăm ţevile direct", a spus directorul Cristian Istrate.

Frig pe Ţeavă

 

DNA explică de ce nu l-a deranjat încă pe Pâslaru: "Păstrăm ce e mai bun pentru la sfârşit"

DNA a lămurit misterul. Florin Pâslaru nu a fost încă săltat dintr-un motiv foarte simplu. "Deocamdată ne antrenăm. I-am luat pe cei cu dosare uşoare. Suntem şi noi ca nişte copii, păstrăm mereu ce e mai bun pentru la sfârşit", a declarat şefa DNA Codruţa.

Florin Dosaru


 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2009 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.