INVESTITIE de 6,6 milioane de lei/ ENERGIE ELECTRICĂ pentru LOCUINŢELE SOCIALE din Micro 17

INVESTITIE de 6,6 milioane de lei/ ENERGIE ELECTRICĂ pentru LOCUINŢELE SOCIALE din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cele 756 de locuinţe sociale pe care Vega ’93 SRL le construieşte în Micro 17 trebuie să fie gata, conform contractului în valoare de 53,9 milioane de lei încheiat cu Primăria, în luna august a acestui an. Aleşii locali tocmai au aprobat documentaţia de avizare pentru alimentarea cu energie electrică a acestui prim campus social compus din 15 blocuri (module) cu parter şi două etaje. Investiţia este necesară deoarece în noile locuinţe apa caldă va fi asigurată cu ajutorul boilerelor electrice, iar încălzirea se va realiza tot utilizând integral energie electrică. De asemenea, în ansamblul de locuinţe va funcţiona şi un spaţiu comercial tip economat şi un spaţiu administrativ pentru Poliţia Locală, care au şi ele nevoie de energie electrică.

Lucrările necesare pentru alimentarea cu energie se ridică la 6.657.432 de lei, cu TVA, şi ar trebui să dureze 12 luni, sursa de finanţare fiind bugetul local. Deocamdată, pentru realizarea acestei investiţii este alocat în bugetul pe 2015 al oraşului un milion de lei.

Sub semnul întrebării rămâne, însă, realizarea, până la finele acestui an, a celui de-al doilea campus de locuinţe sociale de pe strada Drumul Viilor nr. 8. Aici Primăria doreşte să construiască opt module/blocuri cu 456 de unităţi locative, din care 216 cu o cameră, 192 cu două camere şi 48 cu trei camere. Pentru că încă nu s-au finalizat nici acum procedurile pentru licitaţia acestei investiţii, în bugetul local pe 2015, suma prevăzută pentru acest obiectiv este de numai 100.000 de lei, în condiţiile în care valoarea proiectului este estimată la 33,1 milioane de lei.


CITEŞTE ŞI: Mai multe AUTOBUZE pe străzile Galaţiului. AFLĂ de când!

Citit 3991 ori Ultima modificare Luni, 16 Februarie 2015 22:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.