Ce SURPRIZE au şefii din administraţie, de 8 MARTIE, pentru subordonate?

Ce SURPRIZE au şefii din administraţie, de 8 MARTIE, pentru subordonate?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Flori, atenţii, felicitări, daruri, şampanie sau doar urări verbale? * Iată ce le-au oferit cei mai importanţi conducători de instituţii publice din judeţul Galaţi subordonatelor dumnealor de Ziua Femeii


Zilele de 1 şi 8 Martie constituie o provocare, dacă nu chiar un motiv serios de stres pentru bărbaţii care au soţie, mamă, soacră, fiice şi care nu-şi asumă „riscul” de a trece peste aceste evenimente fără a le oferi acestora măcar o floricică, dacă nu o atenţie mai consistentă. Obligaţia creşte dacă bărbatul cu pricina mai are şi colege de serviciu sau, mai mult, este şef, sau chiar şeful cel mare. Faptul că zilele de 1 şi 8 Martie au picat în zile nelucrătoare, duminică, le-a putut oferi un subterfugiu, o „scuză” pentru a sări peste obligaţia de a oferi o cât de mică atenţie. Noi am fost curioşi, însă, cum s-au pregătit cei mai importanţi şefi de instituţii publice din Galaţi pentru a le surprinde pe subordonatele lor de Ziua Femeii. Iată cât de „gentlemani” sunt oficialii gălăţeni:

Şampanie şi flori la Prefectură

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dorin Otrocol, nu are foarte multe doamne şi domnişoare în subordine, faţă de alţi angajatori: doar 46! Însă fiecare dintre subordonatele prefectului a simţit că se apropie 8 Martie. În nume personal, prefectul Otrocol le-a oferit, vineri, câte o floare şi a ciocnit cu fiecare dintre ele o cupă de şampanie.

De la preşedinte, doar urări

Ehei, unde-s vremurile în care salariatele Consiliului Judeţului se simţeau de-a dreptul răsfăţate de preşedintele Eugen Chebac care oferea mărţişoare şi flori inclusiv doamnelor din judeţ! De exemplu, într-un an, a împărţit nu mai puţin de 8.000 de mărţişoare şi flori, alături de broşura „Europa pentru femei”, un angajament ferm pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Actualul preşedinte al judeţului Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, nu e genul de bărbat care să pună la cale asemenea surprize materiale pentru subordonate. Şi totuşi preşedintele, om de spirit, nu a trecut cu vederea 8 Martie, şi ne-a transmis o frumoasă urare pentru angajatele sale şi numai: „Suntem născuţi de femeie, iar moartea este un personaj feminin. Cioran a spus că între Geneză şi Apocalipsă domneşte Impostura. L-aş corecta pe marele eseist: Eu cred că viaţa are parfum de femeie! La mulţi ani, dragelor!”.

Primarul „maratonist” de Ziua Femeii

Da, aţi citit bine, maratonist, nu fotbalist! Ziua de vineri a fost, pentru primarul Marius Stan, un adevărat maraton. Cu flori. Pe scurt, edilul a mers la fiecare dintre cele şapte sedii în care administraţia locală îşi desfăşoară activitatea pentru a le dărui personal flori subordonatelor sale. În total, 299 de angajate au fost vizitate şi felicitate de primar. După cum am aflat din surse sigure, tot cu flori va merge Marius Stan şi la doamnele pe care Primăria le ocroteşte în căminele de bătrâni de pe străzile Domnească şi Războieni, dar şi la doamnele care au grijă de dânsele. În total, 225 de reprezentante ale sexului frumos! Şi lista de atenţii nu s-a terminat. Edilul le-a mai oferit flori şi doamnelor care fac parte din organizaţiile de pensionari. În total, o mie de doamne şi tot atâtea felicitări şi flori!

O floare şi-o felicitare

Primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, îşi va surprinde subordonatele pe 9 Martie, chit că susţin unii că ar fi „Ziua Bărbaţilor”. Edilul tecucean ne-a declarat că se pregăteşte pentru ca, luni, să-şi întâmpine angajatele cu câte o floare şi o felicitare. Şi, desigur, ca să le ureze o primăvară frumoasă. Din păcate, la vremuri de austeritate, de unde cheltuieli mai mari?!

Atenţii pentru bibliotecare

Dintre toţi şefii de instituţii publice cu care am vorbit, directorul Bibliotecii „V. A. Urechia”, Zanfir Ilie, ne-a dovedit că ştie cu precizie câte salariate are: 80. După cum ne-a mărturisit, de 1 Martie şeful bibliotecii le-a dăruit câte un mărţişor valoros – un talisman pe care îl pot purta şi după ce se încheie sezonul şnurului alb-roş. Pentru 8 Martie, managerul bibliotecii s-a pregătit cu flori şi câte o mică atenţie pentru doamnele cu care lucrează în mod direct, în număr de 28.

Flori şi salubritate

„În afară de o floare, mai mult nu ne permitem”, ne-a declarat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu. Precizând că toate salariatele lui ar merita mai mult de o floare, se va mărgini să le ofere doar celor de la TESA. Inclusiv de 1 Martie, au primit mărţişor din partea lui tot salariatele de la birouri, în număr de 43. Şi totul din fonduri proprii! În anii trecuţi, ne-a povestit Ionuţ Pucheanu, salariatele Ecosal mai organizau petreceri la care contribuia financiar şi societatea, dar vremurile când astfel de cheltuieli erau posibile s-au dus.

„Da’ când pică 8 Martie?”

Da, ironică sau nu, o asemenea întrebare a fost posibilă, pentru că ne-a fost adresată de către medicul chirurg Paul Ichim, pe care l-am prins între două intervenţii chirurgicale pentru a-l întreba ce face pentru colegele sale de 8 Martie. Aflând că Ziua Femeii pică duminică, singura concluzie a chirurgului a fost că va fi de gardă. Şi, cum nu le poate oferi o zi liberă, de odihnă, colegelor sale, le va pregăti o surpriză. Pe care, ca pe orice surpriză, o păstrează, deocamdată, secretă!


UNDE ŞI CUM putem petrece 8 MARTIE în Galaţi. De la cluburi la restaurante - muzică, dans şi stripperi

Citit 2923 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.