BÂLBE administrative cu APA CALDĂ a gălăţenilor. Autorităţile se învârt în jurul ţevii

BÂLBE administrative cu APA CALDĂ a gălăţenilor. Autorităţile se învârt în jurul ţevii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeni, nu vă faceţi iluzii, nu veţi avea apă caldă prea curând! Capii autorităţilor publice nu doar că nu colaborează, aşa cum ar fi normal, dar nu au identificat, nici până acum, o soluţie certă pentru ca zecile de mii de oameni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare să poată beneficia, prea curând, de apă caldă. Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a declarat, ieri, că, în opinia sa, "până în octombrie, aşa cum a anunţat Electrocentrale, cetăţenii nu vor avea apă caldă decât dacă se ocupă fiecare de familia lui şi de apartamentul lui".

"Nu-mi este clar ce are în vedere domnul primar"

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a confirmat că, vineri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, edilul-şef al Galaţiului "a venit să prezinte o informare cu privire la demersurile pe care încearcă să le facă referitor la strategia pe care Consiliul Local o are privind preluarea Electrocentrale. Urmează să continue demersurile la Guvern. Există variantă de lucru, în afară de cea a preluării CET. Probabil că domnul primar s-a referit la încredinţarea managementului activităţii unei alte societăţi, probabil la Calorgal sau, ştiu eu, o altă societate externă, astfel încât sistemul să funcţioneze. Nu pot să spun mai multe, pentru că nu-mi este foarte clar ce are în vedere domnul primar. Cazanul de apă fierbinte este o investiţie serioasă şi oricum, din ce ştiu eu, realizarea acelei investiţii va asigura apa caldă anul viitor, în primăvară. Nu ştiu ce are dumnealui în vedere, dacă renunţă sau nu la zonele unitare, dacă va merge pe sistemul de permitere a achiziţionării de centrale pe gaz sau va merge fiecare consumator pe sistemul de încălzire cu energie electrică", a declarat prefectul.

Ce "stare de urgenţă"?

În ceea ce priveşte declanşarea situaţiei de urgenţă privind termoficarea la nivelul municipiului, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat: "Mie mi-a fost foarte neclar atunci când domnul primar v-a declarat dumneavoastră (reprezentanţilor mass-media - n.r.) că este vorba despre o situaţie de urgenţă. A şi pomenit undeva de Ordonanţa 21, numai că, dacă foloseşti această ordonanţă, lucrurile se complică. În sensul că ar fi obligat să facă în aşa fel încât situaţia să revină la normal, aşa cum era înainte. Ori nu poate Consiliul Local, legal, să acopere neplata datoriilor de către cei care nu şi-au plătit apa caldă şi căldura. Nu ştiu la ce s-a referit dl primar când v-a spus că vrea să declanşeze o procedură referitoare la situaţia de urgenţă. În şedinţa de vineri nu a mai adus în discuţie acest aspect. Probabil, împreună cu Consiliul Local, caută o soluţie.”, a spus Dorin Otrocol.


CITEŞTE ŞI: Primarul Galaţiului NU acceptă desfiinţarea zonelor unitare de încălzire, deşi SISTEMUL CENTRALIZAT e în colaps

Citit 8553 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2015 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.