Risc de INUNDAŢII în Valea Oraşului. Nivelul apei Brateşului a băgat autorităţile în ALERTĂ
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

Risc de INUNDAŢII în Valea Oraşului. Nivelul apei Brateşului a băgat autorităţile în ALERTĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 8.502 persoane care locuiesc în Valea Oraşului, 1.324 de locuinţe, 250 de animale ale unor ferme din zonă şi peste 30 de operatori economici, printre care Şantierul Naval Damen şi Port Bazinul Nou, riscă să fie inundate. Ploile abundente din ultima perioadă au făcut ca lacul Brateş să crească ameninţător şi să pună în pericol digul de apărare al acestuia.

"Există pericol de inundare prin faptul că la Canalul Lunca apa dă peste stăvilar. De astăzi (luni - n.r.) este iar cod galben de ploi şi este extrem de important să păstrăm nivelul lacului Brateş la unul corespunzător. Dacă se sparge digul de la Brateş, se inundă toată Valea Oraşului. Eu sper să nu se întâmple asta", a declarat prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol.

De altfel, subiectul a fost dezbătut şi vineri, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată cu uşile închise, despre care mass-media nu a fost informată că va avea loc.

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Galaţi, Petru Bărceanu, trei pompe acţionau, luni, 6 aprilie, pentru a scădea nivelul apei lacului Brateş. "Se lucrează încă de sâmbătă după-amiază. Nivelul apei scade. Situaţia este sub control", a afirmat şeful ANIF Galaţi. Apa din lacul Brateş este eliminată în Prut, prin staţia Ghimia.


CITEŞTE ŞI: Cum ne putem APĂRA DE INUNDAŢII. Iată SFATURILE olandezilor pentru gălăţeni

Citit 1921 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2015 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.