Primarul Galaţiului NU acceptă DESFIINŢAREA zonelor unitare de ÎNCĂLZIRE, deşi SISTEMUL CENTRALIZAT e în COLAPS

Primarul Galaţiului NU acceptă DESFIINŢAREA zonelor unitare de ÎNCĂLZIRE, deşi SISTEMUL CENTRALIZAT e în COLAPS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Galaţiul, în situaţie de urgenţă”, acesta era scopul anunţat al şedinţei extraordinare a Consiliului Local, convocate, luni, 30 martie, de primarul Marius Stan. Numai că aleşii nu au decis nimic cu privire la gălăţenii legaţi de sistemul centralizat de încălzire, care, de mâine, 1 aprilie, vor rămâne fără apă caldă şi căldură. Edilul urbei a explicat că, din punct de vedere legal, nu se întrunesc condiţiile de declanşare a situaţiei de urgenţă, aşa că decizia a fost amânată.

Scopul declarării situaţiei de urgenţă privind termoficarea era acela de a permite administraţiei locale să delege direct, fără licitaţie, producerea şi distribuirea agentului termic. „Vrem ca perioada fără apă caldă să fie cât mai scurtă: două-trei săptămâni. E un termen mai mult decât optimist”, a admis primarul, precizând că demersurile pentru preluarea CET nu vor fi rapide, dar nici suficiente. „Odată cu preluarea CET nu există garanţia că se va asigura agent termic populaţiei pentru că preluarea presupune, pe mai departe, a găsi resursele financiare pentru plata gazului. Problema rămâne aceeaşi… Din punct de vedere tehnic nu există nicio soluţie, doar să vină o sumă din partea populaţiei, în contul facturilor vechi, care să asigure plata gazului”, a declarat Stan.

Paradox

În acest context, în care sute de gălăţeni vor fi obligaţi să rămână clienţii unui sistem de termoficare care nu mai funcţionează, edilul respinge desfiinţarea zonelor unitare: „Eu zic că e normal să menţinem zonele unitare de încălzire atâta timp cât mai există speranţa ca acest sistem să fie salvat. Când sistemul nu mai poate fi salvat, atunci, evident, vom da liber la debranşare. Dar eu sper să nu ajungă la situaţia aceasta dramatică. Sunt convins că la iarna viitoare vor avea căldură, garanţii nu pot să ofer eu, deocamdată, pentru că sunt proceduri care chiar nu depind de noi, ţin de guvern. Dar eu sper să înţeleagă toată lumea gravitatea situaţiei de la Galaţi”, a spus primarul.


CITEŞTE ŞI: NU se întrunesc condiţiile pentru declararea SITUAŢIEI DE URGENŢĂ! Şedinţă extraordinară inutilă...

Citit 8369 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.