Apel la ajutorul gălăţenilor pentru SINISTRAŢII din Gorj
Foto: Sursa foto: TV SUD

Apel la ajutorul gălăţenilor pentru SINISTRAŢII din Gorj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Precipitaţiile abundente din luna februarie şi topirea zăpezilor au provocat dezastru într-un cătun din judeţul Gorj. Patru familii, care numără 15 membri, au fost evacuate, după ce casele şi gospodăriile acestora, precum şi infrastructura rutieră şi electrică, au fost grav afectate de alunecări de teren. Prefectul judeţului Gorj, Alin Vasile Văcaru, a făcut, de curând, un apel către autorităţile gălăţene, pe care le-a rugat să ofere sprijin pentru construcţia unor locuinţe, de câte două camere, pentru cele patru familii rămase pe drumuri. „S-au produs deplasări ale rocilor, cauzate de acţiunea apei sub diferite forme, ce au dus la alunecare cu scufundare masivă de teren pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri lungime şi aproximativ 400 de metri lăţime, din care cu o afectare gravă pe o suprafaţă de 150 de metri lungime, cu o scufundare între 15-20 de metri. În urma alunecării de teren au fost afectate grav, pe lângă infrastructura din zonă (DS 25, reţea de alimentare cu energie electrică) şi patru gospodării (o casă distrusă în întregime, împrejmuiri şi anexe gospodăreşti la trei gospodării, o locuinţă afectată parţial – fisuri la fundaţie şi pereţi)”, precizează prefectul de Gorj într-o adresă transmisă Prefecturii Galaţi.

Potrivit autorităţilor gorjene, materialele necesare pentru construcţia unei locuinţe, formate din câte două camere, celor patru familii afectate de alunecările de teren, sunt: armătură (774 de kilograme), ciment (7,50 de tone), elemente de zidărie (BCA, cărămizi – 20,90 de metri cubi), cărămidă plină pentru coş de fum (520 de bucăţi), lemn (8,50 metri cubi), tablă zincată cutată (81 de metri pătraţi), tâmplărie (16,98 de metri pătraţi), agregate de balastieră (49,28 de metri cubi, din care 24,85 de metri cubi de nisip şi 24,43 de metri cubi de pietriş).

Dezastrul s-a produs în cătunul Cânepeşti, satul Cârligei Deal, comuna Bumbeşti - Piţic.

O copie a adresei înaintată de prefectul de Gorj a fost transmisă de Prefectura Galaţi către Crucea Roşie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Judeţului,

dar şi către unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi.

Citit 504 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2015 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.