Ministrul Liviu Pop, la Galaţi: „Sperăm ca, până în octombrie, să finalizăm legea salarizării unitare”

Ministrul Liviu Pop, la Galaţi: „Sperăm ca, până în octombrie, să finalizăm legea salarizării unitare”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Legea salarizării unitare ar putea fi gata până în luna octombrie a acestui an, a declarat, vineri, Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social. Anunţul a fost făcut de acesta în cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei de Dialog Social, desfăşurată la Prefectură, la care au participat reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor, Instituţiei Prefectului şi deconcentratelor.

„Odată cu finalizarea Codului Fiscal, vom intra pe legea salarizării unitare pentru bugetari pentru că ştiu că este un subiect care arde şi de aceea este foarte important să vedem forma finală a Codului Fiscal, plecând de la reducerea TVA-ului, şi, din 2016 şi din 2018, reducerea impozitului pe profit, reducerea CAS-ului pentru că prin Codul Fiscal se reduce CAS-ul. Sunt măsuri sănătoase pe care trebuie să le adoptăm în Parlament în aşa fel încât să avem o lege a salarizării unitare aplicabilă şi vreau să vă asigur, atât pe cei din partea sindicală, cât şi pe cei din partea patronală, că nu va fi o lege a salarizării unitare angajată prin răspundere sau ordonanţă de urgenţă”, a spus ministrul.

Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi a afirmat, în schimb, că salariile bugetarilor ar trebui „legate de productivitate” şi de eficienţa acestora.

Liviu Pop a spus că, până la acest moment, au avut loc la nivel central două întâlniri de lucru privind legea salarizării unitare din sistemul bugetar, iar o treia întâlnire va avea loc după finalizarea Codului Fiscal.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1827 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.