BURSA ZVONURILOR: Greii PNL şi PSD negociază pentru fotolii în CJ

BURSA ZVONURILOR: Greii PNL şi PSD negociază pentru fotolii în CJ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Numirea unui alt membru al PNL în Consiliul Judeţului Galaţi se lasă aşteptată. Demisia proaspătului liberal Cristian Dan Neicu din forul legislativ judeţean, care a renunţat la mandatul de ales în luna aprilie a acestui an, i-a adus la masa negocierilor pe liderii locali ai PNL şi PSD. Conform unor surse din coaliţia de la putere, deputatul Victor Paul Dobre, şeful liberalilor, şi europarlamentarul Dan Nica, şeful social-democraţilor, poartă, de ceva timp, negocieri intense pentru ocuparea unor fotolii de consilier judeţean, printr-o rocadă la nivelul listei de aleşi ai USL, sub umbrela căreia cele două partide au candidat la localele din 2012.

Sorin Dănăilă ar putea ajunge consilier

Aşa cum vă informam în luna aprilie, potrivit unor surse neoficiale, locul lui Cristian Dan Neicu ar urma să fie luat, conform algoritmului politic, de liberalul Emil Florin Dan Pălimariu, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al APDM. Numai că acesta ar locui mai mult în Cluj, de ceva timp, şi nu ar mai fi foarte bine ancorat în lumea politică, motiv pentru care în PNL se doreşte accederea în forul legislativ judeţean a lui Sorin Dănăilă, director de programe în cadrul Administraţiei Pieţelor.

Numai că propulsarea acestuia în CJ poate fi realizată însă dacă şi PSD îşi retrage unul din consilieri. Astfel, social-democraţii iau în calcul retragerea tinerei consiliere Carmen Pintilie, care, de asemenea, locuieşte de ceva timp în vestul ţării şi absentează tot mai des la şedinţe. Aceasta ar putea fi înlocuită cu Ionel Petre, inginer de profesie.

Rămâne de văzut dacă negocierile vor da roade politice, iar scenariul se va şi concretiza.

Citit 2830 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2015 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.