PAMFLET/ Enigmă la PSD: cu cine stă de vorbă Dan Nica?

PAMFLET/ Enigmă la PSD: cu cine stă de vorbă Dan Nica?
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Întreaga suflare pesedistă a intrat la bănuieli după ce Dan Nica a stat de vorbă cu un personaj pe care nu îl cunoaşte nimeni * "Viaţa liberă" lansează o provocare: cine îl recunoaşte pe domnul din fotografie este rugat să sune la redacţie  

Mister la PSD: Dan Nica, fotografiat în compania unui necunoscut

Rumoare la Partidul Social Democrat din Galaţi. Preşedintele Dan Nica a fost văzut alături de un bărbat suspect, despre care nimeni nu ştie nici măcar cine este. Misterul de la PSD a fost adâncit şi de faptul că Dan Nica a petrecut mult timp în compania personajului necunoscut, cu care a părut că pune la cale o serie de strategii. După cum se poate vedea şi din fotografie, Dan Nica a fost foarte încruntat pe tot parcursul discuţiei, în vreme ce interlocutorul său a fost foarte relaxat. Mai mult, în anumite momente ale dezbaterii dintre cei doi, bărbatul grizonat i-a dat câteva ordine lui Dan Nica. În special aceste momente tensionate dintre cei doi le-au dat de gândit activiştilor PSD care au asistat la scenă. „Nu ştim cine este individul şi asta ne îngrijorează. Nu l-am mai văzut niciodată, însă părea că domnul Nica se înţelege foarte bine cu el. E trist că, după atâţia ani în care am lucrat cot la cot, Dan Nica încă mai are secrete faţă de noi. Şi nu spun doar faţă de noi pesediştii, ci faţă de noi gălăţenii”, a declarat Florin Pâslaru, sub protecţia anonimatului. De altfel, ideea de a publica fotografia în ziarul Viaţa liberă a aparţinut mai multor activişti PSD. „Sperăm că cineva îl va recunoaşte pe individul de lângă Dan Nica şi va comenta pe internet. Să ne spună şi nouă cine e domnul, cu ce se ocupă, şi când a dat ultima dată dreptul la Partid”, a spus o sursă din PSD.

Ciumacenco are şanse mari să fie primar: mai trebuie doar ca şi candidaţii de la celelalte partide să se retragă

Nicuşor Ciumacenco are şanse tot mai mari să ajungă primar în Galaţi. Trei contracandidaţi în lupta internă din PNL s-au retras din cursă pentru ca Ciumacenco să aibă cale liberă către Primărie. În acest moment, mai sunt patru contracandidaţi în interiorul partidului care trebuie să se retragă din cursă şi alţi 10-15 candidaţi de la celelalte partide care sunt aşteptaţi să ia aceeaşi decizie. „Dacă toţi se vor retrage, atât cei din PNL, cât şi cei de la celelalte partide, şansele lui Ciumacenco vor creşte. Practic, dacă ar rămâne singur în cursa pentru Primărie, Ciumacenco ar putea deveni chiar favorit”, a comentat Georgel Electorel, specialist în alegeri din cadrul PNL. Liberalii pesimişti susţin, însă, că un astfel de scenariu, deşi plauzibil, nu înseamnă în mod automat că Ciumacenco va şi câştiga. „Decizia finală va rămâne la electorat. Ştim cu toţii cât de greu de mulţumit sunt alegătorii din Galaţi. Chiar dacă va fi singur pe buletinele de vot, Ciumacenco trebuie să facă rost de tone de făină şi ulei, precum şi sute de mii de găleţi cu care să îi convingă pe oameni să îl aleagă”, a spus un liberal obişnuit, adică un anonim. Şi contracandidaţii de la alte partide sunt de acord cu această ipoteză. „Noi am fi dispuşi să ne retragem pentru binele comunităţii. Însă nu ştiu dacă vom alege această soluţie pentru simplul motiv că am putea rămâne fără primar”, a spus contracandidatul Marius Stan.

PNL apelează la proba supremă: aspiranţii la Primărie vor juca Fazan pe pedepse

Dacă cei patru contracandidaţi ai lui Ciumacenco rămaşi în cursa pentru poziţia de candidat la Primărie nu se vor retrage din cursă, PNL are pregătit un scenariu de rezervă. Pentru a stabili cine va reprezenta partidul la alegerile locale de anul viitor, Victor Paul Dobre este decis să apeleze chiar la proba supremă: candidaţii să joace Fazan pe pedepse. „Cine pierde primeşte şuturi în fund de la ceilalţi şi, de asemenea, va avea onoarea să participe în alegeri”, a spus Victor Paul Dobre. Acesta a ţinut să precizeze că jocul Fazan va avea reguli foarte stricte: candidaţii nu vor avea voie cu verbe la modul gerunziu şi nici cu substantive care pot aduce atingere liderului suprem de la Galaţi, cum ar fi „restaurant” sau „elefant”. Candidaţii se declară pregătiţi pentru concurs. „M-am pregătit intens, pot să îmi închid adversarul din două cuvinte. De exemplu, el îmi spune să zic alfabetul în gând, iar eu îi spun că am ajuns la N indiferent de momentul în care mă opreşte. Atunci, el nu rezistă tentaţiei şi spune «Nicuşor», iar eu îl închid cu «ornitorinc». Sunt bun, ăsta-i adevărul”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.

Incredibil: Curtea de conturi i-a descoperit lui Bacalbaşa şi două deplasări în interes de serviciu

Surpriză de proporţii la controlul efectuat la Consiliul Judeţului Galaţi de către Curtea de Conturi. Experţii instituţiei au reuşit să-i descopere lui Bacalbaşa două deplasări efectuate în INTERES DE SERVICIU!!! Evident, pentru a face această descoperire uluitoare, inspectorii de la Curtea de Conturi au verificat toate deplasările lui Nicolae Bacalbaşa de la începutul mandatului. „Vă daţi seama, a fost o muncă titanică, a trebuit să acoperim mai bine de trei ani, dar truda noastră a dat roade în cele din urmă. Ştiam că există riscul să muncim în van, dar uite că am avut parte de o surpriză plăcută. Am descoperit o vizită oficială de la CJ la Teatrul Dramatic în septembrie 2013 şi una la o şedinţă CJ în ianuarie 2014. Ambele sunt efectuate cu maşina şi în total au fost cam 2 litri de benzină consumaţi justificat de Bacalbaşa, adică în folosul locuitorilor judeţului Galaţi. E bine şi atât, pentru că noi ne-am temut de ce e mai rău, adică să descoperim că Bacalbaşa s-a plimbat numai şi numai în INTERES PERSONAL, pe banii gălăţenilor. Ei bine, uite că nu e chiar aşa”, a declarat un inspector de la Curtea de Conturi.

Curtea de Ponturi

Marius Stan refuză să preia refugiaţi sirieni: „Printre refugiaţi s-ar putea infiltra şi brăileni”

Decizie de bun-simţ a primarului Marius Stan. Deşi România va fi obligată de UE să preia o cotă de câteva mii de refugiaţi sirieni, Galaţiul ar putea fi ocolit de această invazie. Primarul Marius Stan a prezentat argumente solide în faţa autorităţilor de la Bucureşti, astfel că s-ar putea lua decizia ca Galaţiul să nu primească refugiaţi. „Le-am spus celor de la Bucureşti că nu putem primi refugiaţi sirieni dintr-un motiv foarte simplu: între ei s-ar putea infiltra şi sute de brăileni, care ar profita mişeleşte de confuzia autorităţilor pentru a se muta la oraş. Cei de la Bucureşti mi-au dat dreptate, astfel că, în consecinţă, s-ar putea să fim ocoliţi de refugiaţi”, a spus Marius Stan. De altfel, Guvernul României a confirmat pentru "Viaţa liberă" că se pregăteşte scoaterea Galaţiului de pe harta posibilelor destinaţii pentru refugiaţi. „Este mult prea riscant, pentru că au mai fost momente în istorie în care brăilenii s-au deghizat în oameni civilizaţi pentru a putea pătrunde în oraş. Altfel, Galaţiul ar fi pregătit din toate punctele de vedere să preia refugiaţi. Doar că nu putem risca să sporim numărul de brăileni din oraş. Ar fi un adevărat dezastru, deja de la precedentele invazii media IQ-ului din Galaţi a scăzut dramatic. Galaţiul nu îşi mai permite niciun brăilean”, se arată într-un răspuns al Guvernului României. 

Brăilă de Refugiaţi

 

Cudălbenii au din nou probleme cu vremea: „S-a răcit devreme, iar nu fierbe mustul”

Nici anul acesta cudălbenii nu au noroc. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi anul acesta vinul se va face mai greu. „E frig afară şi, din nou, tulburelul o să se facă mai târziu. E cam tragedie în sat, că din vinul de anul trecut nu mai avem niciun strop, iar oamenii mor deja de sete. Probabil că vom apela şi la mijloace specifice, adică o să băgăm licoarea în casă, ca să fiarbă mai repede. Lăsăm paturile şi dormim afară dacă e nevoie, important e ca mustul să stea la căldurică şi să se transforme cât mai repede în minunata licoare”, a spus Nea Nicu Păhărel, drojdier din Cudalbi. Potrivit estimărilor, anul acesta viile din jurul Cudalbiului vor produce în jur de 13 milioane de ore de beţie şi cu puţin noroc, cel puţin o sută de bătăi în comună.

Must Drink

Pregătiri pentru noul an şcolar - Cârciumile din jurul CNVA s-au aprovizionat cu băutură

Noul an şcolar nu va lua prin surprindere cârciumarii din jurul liceelor din Galaţi. Prevăzători, patronii de baruri şi-au înnoit stocul de băutură şi chiar au comandat ceva în plus. „Se ştie că din vacanţă elevii vin cu o sete incomensurabilă. Nu neapărat de cunoaştere, ci de băutură adevărată. Aşa că ne-am aprovizionat cum se cuvine. Setea lor trebuie cumva potolită”, a explicat Lică Baronel, patron de cârciumă lângă CNVA. Pentru ca succesul primei zile de şcoală să fie desăvâşit, patronii au şi comandat câteva baxuri de ţigări de la Moldoveni, pe care le vor desface pentru a vinde ţigaretele la bucată. „Abia aştept să revin la şcoală. În vacanţă mai trăgeam câte un şpriţ şi o ţigară când erau ai mei plecaţi de acasă. Destul de rar, adică. De-acum, chinul a luat sfârşit, ne întoarcem la treabă”, a spus Marin Firavul, licean.

Sete de Şcoală

 

Prin Galaţi au apărut deja vestitorii iernii - S-au pus deja afişe cu concertele lui Hruşcă

Ştefan Hruşcă nu pierde vremea. Cum a simţit că s-a răcit puţin afară, cum a profitat şi a lipit afişe prin tot Galaţiul. Este vorba, evident, despre afişele care anunţă concertele de Crăciun. „Şi aşa prestez o muncă sezonieră, nu fac bani decât două săptămâni pe an. Anul acesta am zis să profit de scăderea temperaturilor şi să muşc puţin din caşcaval. Poate prelungesc perioada de concerte măcar cu vreo lună”, a declarat Ştefan Hruşcă. Din păcate, afişele cu Hruşcă deja i-au derutat pe mulţi dintre gălăţeni. Obişnuiţi să vadă afişele la minus cinci grade, unii deja şi-au scos cojoacele la purtat. „Am văzut de pe geam un afiş cu Hruşcă şi am zis că e ger afară. De aia mi-am luat cojocul pe mine. Acum mi-am dat seama că e cam cald pentru cojoc, dar nu pot să risc. Aţi văzut câte afişe sunt prin oraş?”, a spus un pensionar din Galaţi.

Ştefan Duşcă

Primarul Marius Stan e prevăzător: „Le cer scuze gălăţenilor pentru deszăpezire”

Marius Stan ştie s-o ia ca (ştim cu toţii cine) înainte. Într-o postare pe Facebook, primarul Galaţiului şi-a cerut deja scuze pentru deszăpezirea defectuoasă din 2015-2016. „Îmi pare rău, dar chiar nu am ce să fac. Sper ca oamenii să fie înţelegători”, a scris primarul pe reţeaua de socializare.

Stan Păţitul

Animalele din Grădina Zoologică se reproduc. Bacalbaşa a mai câştigat câţiva lei

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, şi-a primit deja răsplata pentru investiţia pe care a făcut-o la Grâboavele. „Acum deja am nişte lei în plus. Nu sunt mulţi, dar, cu timpul, voi avea din ce în ce mai mulţi. Important este ca toată lumea să aibă de câştigat. Mai ales eu”, a spus Bacalbaşa.

Leul Greu


 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3620 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.