PNL cere Prefecturii să INVALIDEZE hotărârea Consiliului Judeţului privind consumul de CARBURANT

PNL cere Prefecturii să INVALIDEZE hotărârea Consiliului Judeţului privind consumul de CARBURANT
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Liberalii îi solicită prefectului de Galaţi, Dorin Otrocol, să nu acorde aviz de legalitate hotărârii adoptate de Consiliul Judeţului privind consumul de carburant la nivelul instituţiei. Consilierul judeţean George Stângă a transmis o adresă în acest sens Instituţiei Prefectului, la sfârşitul săptămânii trecute.

„În şedinţa Consiliului Judeţului Galaţi din data de 26 noiembrie 2015, ar fi trebuit să se voteze un proiect de hotărâre al cărui raport de specialitate specifica mărirea cotei de carburant de la 150 la 300 de litri pe lună, pentru fiecare autoturism aflat în dotarea instituţiei. În ziua şedinţei, conducerea Consiliului Judeţului a înlocuit raportul de specialitate al proiectului care făcea referire la cota de 300 de litri, cu un altul, în care nu era specificată nicio normă pentru carburant. Totodată, acest raport prezentat cu puţin timp înainte de şedinţă nu avea semnăturile directorilor de la Direcţiile Economie şi Finanţe, Dezvoltare Regională, Arhitect Şef, Patrimoniu şi Contencios şi probleme Juridice, aşa cum prevede legea.

Conform prevederilor în vigoare, lipsa semnăturilor persoanelor abilitate de pe raportul de specialitate duce la anularea hotărârii de Consiliu. Menţionez că documentele aveau număr de înregistrare din data de 23 noiembrie 2015, deşi au fost prezentate la mapă consilierilor judeţeni în data de 26 noiembrie 2015, înainte de începerea şedinţei. În baza celor prezentate, vă solit, domnule prefect, să nu acordaţi avizul de legalitate pentru Hotărârea Consiliului Judeţului Galaţi nr. 146/26.11.2015”, se arată în sesizarea înaintată de liberal.

Prefectura are la dispoziţie şase luni de zile, de la data primirii deciziilor adoptate de CJ,  pentru a acorda sau nu aviz de legalitate.

Citit 2835 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2016 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.