O nouă coalizare de forţe pe scena politică. PSD şi-a dat mâna şi cu ALDE

O nouă coalizare de forţe pe scena politică. PSD şi-a dat mâna şi cu ALDE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După ce a semnat un protocol de colaborare cu UNPR pentru alegerile locale, care ar putea fi aplicat şi la parlamentare, PSD a atras de partea sa şi ALDE.

Social-democraţii şi membrii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor au parafat, miercuri, la nivel naţional, un protocol care le permite celor două formaţiuni politice să încheie alianţe în plan local pentru alegerile din 5 iunie. Costel Fotea, preşedintele executiv al PSD, ne-a declarat că, deocamdată, la nivelul Galaţiului nu există o alianţă a celor două formaţiuni politice şi nici nu au avut loc discuţii în acest sens. Totodată, acesta a precizat că social-democraţii gălăţeni au un candidat deja validat pentru Primăria Galaţi, făcând referire la Ionuţ Pucheanu, directorul Ecosal, semn că PSD exclude, după cum era de aşteptat, posibilitatea susţinerii unui alt candidat pentru fotoliul de primar.

Şi Cristian Dima, copreşedintele ALDE Galaţi, ne-a declarat că formaţiunea politică în fruntea căreia se află va avea propriii candidaţi atât pentru Primărie, cât şi Consiliul Judeţului, însă nu exclude posibilitatea creării unei alianţe la nivel de comună, în cazul în care liderii locali ai celor două formaţiuni ar ajunge la concluzia că PSD şi ALDE ar reuşi astfel să obţină un rezultat mai bun.

Protocolul semnat miercuri mai prevede că, în urma alegerilor localelor, vor avea loc şi negocieri pentru alegerile parlamentare.

CITEȘTE ȘI: UN SINGUR TUR de scrutin! IATĂ când vor avea loc ALEGERILE LOCALE în 2016

Citit 1688 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2016 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.