CIUMACENCO arată cu degetul spre PSD şi ALDE: ”Au reuşit să încalce legea, fără să pară că o fac”

CIUMACENCO arată cu degetul spre PSD şi ALDE: ”Au reuşit să încalce legea, fără să pară că o fac”
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Deranjat de corturile amplasate de PSD în oraş, inscripţionate cu însemnele partidului şi fotografia lui Ionuţ Pucheanu (candidatul social-democraţilor pentru Primărie), dar şi de bannerele ALDE, pentru care municiplitatea a anunţat că a eliberat autorizaţii, Nicuşor Ciumacenco - candidatul PNL pentru Primărie - îşi acuză contracandidaţii că au demarat o campanie de promovare imorală.

"După cum stiţi, noua lege electorală interzice orice formă de publicitate outdoor (excepţie făcând avizierele electorale) şi a fost concepută tocmai pentru a limita astfel de derapaje, pentru a-i feri pe cetaţeni de excesele politicului. În mod evident, bannerele şi corturile despre care vorbim reprezintă materiale electorale, chiar dacă pe ele nu apare decât o siglă de partid şi lipseşte îndemnul "Votaţi cu...!". Se pare că politicienii care au apelat la astfel de metode au găsit, şi de data aceasta, o portiţă şi au reuşit să încalce legea fără să pară că o fac. Cred că gălăţenii s-au săturat de aceiaşi politicieni, care încearcă să-i agreseze cu aceleaşi vechi metehne. Consider că politica făcută la cort sau din cort, ca şi bannerele imense cu pretenţii de icoane electorale, reprezintă un mod depăşit de a face politică, iar cei care încă apelează la astfel de metode dau dovada de dispreţ faţă de alegători", a declarat, miercuri, 17 februarie, într-o conferinţă de presă, Ciumacenco.

Acesta a precizat că, pe 4 martie, îşi va lansa programul electoral, care se va afla în dezbatere publică timp de două săptămâni, după care, în funcţie de recomandările societăţii civile, va fi modificat şi promovat în rândul alegătorilor.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că au eliberat licenţe PSD pentru amplasarea a cinci corturi în oraş, cu scopul strângerii de semnături pentru susţinerea unei candidaturi, şi ALDE, pentru publicitate stradală, cu scopul promovării sediilor formaţiunii politice.

Citit 4819 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2016 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.