Cum au pierdut timpul ALEȘII gălățeni în ședința Consiliului Local de joi

Cum au pierdut timpul ALEȘII gălățeni în ședința Consiliului Local de joi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Şedinţa ordinară a Consiliului Local de joi, 25 februarie, a început cu o pauză. Pauză de lucru, după cum a numit-o preşedintele de şedinţă, Gigel Caliga, pentru ca o serie de proiecte de hotărâre să primească avizele necesare pentru a putea intra pe ordinea de zi şi a fi supuse votului aleşilor locali.

Pauza n-a durat mult, cinci - zece minute, dar la capătul ei - aleşii au venit mai nelămuriţi decât erau la început! Mărul discordiei l-a constituit propunerea consilierului UNPR Marian Alexandru de a introduce pe ordinea de zi finanţarea de la bugetul local a cluburilor sportive, dar şi modificarea regulamentului Fundaţiei Sportul Gălăţean. Au mai fost adăugate pe listă şi modificarea regulamentului de finanţare a cluburilor sportive, dar şi acordarea de noi licenţe pentru taxiuri. Şi un raport al comisiei care a analizat situaţia imobile retrocedate pentru care Primăria a obţinut dreptul de uzufruct...

Aleşii s-au târguit cale de vreo oră pe seama lor. Suspiciuni existau în privinţa cluburilor sportive - undele dintre ele nu aveau dosarele complete - dar şi în privinţa modului în care le erau împărţite cele 7 milioane de lei. Dacă iniţial criteriile au fost cele de performanţă şi de număr de sportivi, ulterior s-a spus că şi sportul de masă trebuie susţinut! Şi din nou au apărut bănuieli de parti-pris-uri.

„Materialele astea se plimbă pe la comisii. Nu sunteţi de acord, punem nu pe toate proiectele până la final, dar măcar ştim că nu ne mai chinuim! Avem două ore de când vorbim şi nu am intrat în ordinea de zi!”, a izbucnit primarul Marius Stan.

În cele din urmă, s-a decis convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, întrunire care va avea loc luni, 29 februarie.

Citit 2161 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2016 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.