IONUȚ PUCHEANU - ”Schimbarea în care credem”. Candidatul PSD, primul în opţiunile de vot ale gălăţenilor

IONUȚ PUCHEANU - ”Schimbarea în care credem”. Candidatul PSD, primul în opţiunile de vot ale gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Social-democratul Ionuţ Pucheanu, candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, împreună cu echipa sa pentru Consiliul Local, din care fac parte atât tineri debutanţi, cât şi persoane cu experienţă în administraţie, şi-a lansat, vineri, în prima zi de campanie electorală, candidatura la Teatrul Muzical "Nae Leonard". În prezenţa a sute de membri de partid şi simpatizanţi, care au afişat pancarte cu mesajul "Schimbarea în care credem", cel mai tânăr candidat al unei formaţiuni politice gălăţene pentru fotoliul de edil-şef, Ionuţ Pucheanu, a făcut o trecere în revistă a principalelor obiective din programul său electoral. "Administraţia publică trebuie să se schimbe fundamental. Vreau să aduc la Primărie o abordare nouă, în care nevoile gălăţenilor să fie prioritare, atât pentru primar, cât şi pentru Consiliul Local. Trebuie însă să depăşim ideea că un singur om se pricepe la toate. Galaţiul are nevoie de locuri de muncă sigure şi bine plătite, de străzi şi trotuare asfaltate, de parcări amenajate corespunzător şi de spaţii verzi. Gălăţenii vor un oraş curat, fără câini pe străzi şi în care să se simtă în siguranţă. Primăria trebuie să fie deschisă oamenilor (…) Vă chem alături de mine într-un proiect administrativ, care îşi propune să schimbe faţa Galaţiului", le-a transmis candidatul PSD susţinătorilor săi.

Planuri şi aspiraţii

Unul dintre obiectivele lui Ionuţ Pucheanu vizează dezvoltarea economică a Galaţiului, care, în prezent, se află într-o criză acută de investiţii şi investitori. Candidatul PSD şi-a propus implementarea unui pachet de facilităţi fiscale pentru stimularea investiţiilor, care se va aplica gradual şi va include, la propunerea primarului, scutirea parţială sau totală de la plata taxelor şi impozitelor pentru societăţile care creează cel puţin 10 locuri de muncă. Acesta a vorbit despre lucrările de infrastructură pe care şi le-a propus, prin refacerea străzilor şi trotuarelor, în principal, despre resistematizarea parcărilor deja existente şi ridicarea unora supraterane, dar şi despre reînnoirea parcului auto al Transurb şi introducerea unui sistem de management de trafic. Candidatul PSD nu i-a uitat însă pe biciclişti, pentru care a pregătit mai multe proiecte, printre care unul ce vizează crearea de piste pe toată întinderea bulevardelor principale.

Ionuţ Pucheanu a insistat însă pe una dintre cele mai grave probleme ale gălăţenilor, la acest moment: termoficarea! Candidatul PSD a afirmat că susţine realizarea unui sistem propriu de producere, transport şi distribuţie a apei calde şi căldurii, în sistem insular, prin transformarea actualelor puncte termice, aflate în patrimoniul Consiliului Local, în centrale de cartier. "Astfel, fiecare zonă va avea autonomie şi nu va mai rămâne captivă într-un sistem centralizat defectuos. Această măsură trebuie musai dublată de investiţii majore în ceea ce priveşte contorizarea separată a fiecărui apartament care depinde de sistemul public. Nu înţeleg nici acum de ce, într-o scară în care una, două sau trei persoane nu plătesc, trebuie să sufere întreaga scară sau chiar întregul bloc. Vom acorda subvenţii la căldură pentru toate familiile care au venituri sub media salariului minim pe economie", a precizat candidatul PSD pentru mandatul de edil-şef.

Ionuţ Pucheanu a prezentat, succint, şi viziunea sa cu privire la eliminarea câinilor fără stăpân de pe străzi, prin construirea unei baze canine moderne, prevăzută cu zonă de vizitare şi de adopţie, campanii de conştientizare şi de încurajare a adopţiilor, înăsprirea amenzilor pentru cei ce abandonează patrupede pe domeniul public şi subvenţii pentru sterilizarea câinilor.

Ionuţ Pucheanu şi-a propus modernizarea sistemului de sănătate, crearea a patru dispensare moderne în diferite zone ale oraşului şi atenţie sporită acordată atât nevoilor pensionarilor, cât şi tinerilor.

Dan Nica, despre Ionuţ Pucheanu

Prezent la lansarea candidaturii lui Ionuţ Pucheanu, europarlamentarul Dan Nica, liderul PSD Galaţi, a afirmat: "Nu este un lucru simplu, după cum s-a văzut, şi nici la îndemâna oricui să fii primar. Ca să fii primar trebuie să ai mai multe calităţi, dar mai ales să ai ruşinea de a nu-ţi îndeplini obligaţiile pe care oamenii le aşteaptă din partea ta. Un primar trebuie să aibă, pe lângă bun simţ, şi acest sentiment al ruşinii. Domnul Pucheanu are, pe lângă calităţile de competenţă, seriozitate, puterea şi dorinţa de a munci şi de a şti ceea ce face, mai are şi acest sentiment al responsabilităţii. Gălăţenii să ştie că noi suntem aceia care ne-am ţinut întotdeauna de cuvânt, pentru că suntem oameni de cuvânt (…) Principalele noastre calităţi, care au fost recunoscute întotdeauna, sunt legate de seriozitate, responsabilitate şi de faptul că avem cuvânt".

Eurodeputatul a precizat totodată că social-democratul Ionuţ Pucheanu este primul în opţiunile de vot ale gălăţenilor, conform ultimului sondaj de opinie.

(P)

Comandat de PSD Org. Jud. Galati

Prestat de Viata libera

CUI Mandatar Coordonator 21160002

Citit 6842 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 15:03