Mizerie de nedescris la standul cu mici de la Kaufland (FOTO și VIDEO)

Mizerie de nedescris la standul cu mici de la Kaufland (FOTO și VIDEO)
Sorin Zaharia Karp
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

"Viața liberă" a intrat, zilele trecute, în posesia unor imagini trimise de un cititor al ziarului, care arătau o mizerie greu de descris în zona de vânzare a micilor de la magazinul Kaufland din Micro 40, de pe strada Henri Coandă. Imaginile erau datate joi, 1 februarie 2024, în jurul orei 18.30, și arătau, indirect, minunile pe care le poate face un coș de gunoi funcțional, atunci când există.

De fapt, imaginile nu sunt atât de greu de descris, dar ca să fim corecți, pentru situația surprinsă de cititorul nostru sunt de vină atât responsabilii magazinului, care au lăsat resturile de mâncare să zacă pe mese și pe jos, cât și clienții, care își lasă pe unde apucă tacâmurile, caserolele, șervețelele și pleacă fără să-i doară nici capul.

Dacă la McDonald’s am învățat să ne ducem (aproape) toți tăvile la locul de depozitare, măcar de rușine că ne văd ceilalți clienți, la Kaufland orice jenă a fost lăsată deoparte în ziua respectivă. Păstrând proporțiile, este ceea ce se întâmplă cu mulți români care, de exemplu, în Germania își duc la coș ambalajele, iar în România le aruncă oriunde pe stradă, știind că este aproape imposibil să fie amendați.

"Nu sunt înnebunit după mici, dar chiar mi-era foame, așa că m-am dus să cumpăr. Știam că nu sunt de calitate, dar mai răi ca acum parcă n-au fost niciodată. Erau sărați catran și știu că, de obicei, sarea și condimentele în exces sunt puse ca să mascheze carnea veche. La locul de vânzare am găsit dezastru. Mi-am luat caserola cu mici și am căutat secunde în șir un loc curat unde să o pun pe o masă. Ce să mai spun de vânzătoare, care manevra cu aceeași mână, fără mănușă, și banii, și micii...", ne-a spus gălățeanul.

Am trimis sesizarea făcută de acesta, însoțită de fotografii și imagini video, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Galați, care a găsit nereguli și în alte raioane ale supermarketului.

Pe 9 februarie am primit răspunsul oficial al instituției de control

"La momentul controlului, la locul de luat masa din zona grill, s-au găsit resturi de mâncare pe paviment. De asemenea, s-a constatat prezența vrăbiilor. În spațiul pentru prepararea mâncărurilor (zona grill), suprafața acoperitoare de pe paviment era ruptă, ventilatorul de la frigider avea depuneri de mizerie grosieră. S-au verificat cu termometrul din dotare produsele preparate și expuse la comercializare în zona vitrinei calde și s-a constatat că nu era respectată temperatura de depozitare de 60 de grade (pentru cârnații Thuringer și ceafa de porc). De asemenea, în supermarket au fost constatate abateri dintre care menționăm: netraducerea din limba chineză a ingredientelor unui produs cosmetic, comercializarea unor legume și fructe deteriorate, agregate frigorifice neigienizate corespunzător, prezența prafului pe sticlele de vin, prezentarea unor produse fără reduceri de preț ca fiind «din promoția noastră».

În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Galați au aplicat următoarele sancțiuni: cinci amenzi contravenționale în valoare de 73.000 de lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, propunerea unei decizii de încetare a practicilor comerciale înșelătoare", este răspunsul primit de "Viața liberă" de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Citit 7510 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.