Activitatea combinatului Liberty Galați va fi coordonată de la Viena

Activitatea combinatului Liberty Galați va fi coordonată de la Viena
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Liberty Steel Group, care deţine şi combinatul siderurgic de la Galaţi, l-a numit pe Thomas Gangl, lider internațional în domeniul sustenabilității, în funcția de Chief Executive Officer pentru operațiunile sale din Europa și confirmă că sediu său central european va fi la Viena, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

”Thomas își va începe activitatea pe 1 iulie 2024 și va coordona companiile grupului Liberty din Europa, inclusiv operațiunile majore din România de la Galați, din Cehia la Ostrava, din Ungaria la Dunaújváros, din Polonia la Częstochowa, precum și operațiunile downstream din Italia, Belgia, Luxemburg și Macedonia de Nord. În total, companiile europene ale Liberty cuprind 17.000 de angajați. Focusul noului CEO va fi stabilitatea business-ului, optimizarea producției și realizarea transformării Greensteel până în 2030.

Numirea lui Thomas Gangl are loc în urma progresului înregistrat în procesul de restructurare a creanțelor Liberty la nivel european și face parte dintr-un plan mai amplu de înființare a unui nou holding european, înregistrat la Viena. Aflată în centrul Europei, Viena va deveni sediul european al grupului Liberty, fiind aproape de principalele companii ale Liberty și având servicii financiare și profesionale excelente”, se precizează în comunicatul de presă

Theuns Victor, interim CEO for European Upstream Liberty, continuă să joace un rol important în asigurarea stabilității operațiunilor europene și în transferul responsabilităților de management către Thomas, începând cu luna iulie. Theuns își va relua apoi funcția de Chief Industrial Projects & Development Officer pentru a conduce misiunea de decarbonizare a grupului.

Toker Ozcan, actualul CEO Green Steel EMEA, va conduce operațiunile Liberty în Marea Britanie, în urma acordului recent încheiat cu creditorii Greensill. Toker a condus cu succes companiile downstream ale grupului într-o perioadă dificilă, iar acum se va concentra pe implementarea strategiei companiei din Marea Britanie.

Thomas Gangl (52 de ani) este CEO și Președinte al Consiliului Executiv al Borealis, unul dintre liderii globali în furnizarea de soluții avansate și sustenabile. Rolul lui Thomas la Borealis a fost esențial în perfecționarea Strategiei 2030, axată pe sustenabilitate, și în accelerarea progresului companiei către o economie circulară.

Citit 16490 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 15:56

5 comentarii

  • postat de un cetatean
    Vineri, 12 Aprilie 2024 10:21
    86.127.162.***
    De ce nu de la Washinton sau din Bengalore? Ar merge si Moscova sau Tara de foc, Phenian, Calcuta sau New Delhi. De ce alte Orase sa fie nedreptatite? Ce are Viena asa special? Are colonie la Dunare mai nou?
    1
    0
  • postat de Gigi
    Joi, 04 Aprilie 2024 18:58
    86.120.189.***
    Oare câți furnizori nu și-au încasat facturile de la acești excroci! Mare grijă în a mai livra materiale și echipamente acestor țepari!
    6
    44
  • postat de DC
    Joi, 04 Aprilie 2024 17:34
    109.102.33.***
    Austria in everything and in everything. Nu mai scăpăm de ei, ne-au încălecat zdravăn !
    4
    60
  • postat de rodax
    Joi, 04 Aprilie 2024 17:15
    92.83.34.***
    Și în 2004 când a fost privatizat,mulți cântau prohodul combinatului...Mulți fraieri au plecat atunci crezând că se va închide combinatul.Când sunt zvonuri că se scufundă corabia,șobolanii pleacă primii.
    33
    38
  • postat de Qa
    Joi, 04 Aprilie 2024 16:04
    5.13.142.***
    Hai sa vedeți voi, cum ușor, ușor, va fi scos din funcțiune total! Eu cred ca in max 5 ani spunem pa pa siderurgiei gălățene. Îmi doresc sa ma înșel, dar nu prea cred.
    21
    56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro