Baza de agrement ZĂTUN se pregăteşte să-şi DESCHIDĂ PORȚILE pentru gălăţeni
Foto: Sursa foto: Facebook (Zătun, la finele anului trecut)

Baza de agrement ZĂTUN se pregăteşte să-şi DESCHIDĂ PORȚILE pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

După modernizarea complexului de agrement, autorităţile intenţionează să creeze şi un camping special pentru rulote


Gălăţenii pasionaţi de pescuit, dar şi cei care îşi doresc să evadeze dintre betoane pentru a se relaxa la iarbă verde, la un grătar împreună cu familia, prietenii sau chiar pentru a face plajă pot avea parte de toate aceste lucruri chiar la baza de agrement Zătun, a Consiliului Judeţean Galaţi. După ce a fost modernizată, zona de agrement este pregătită să îşi deschidă porţile pentru gălăţeni şi, conform autorităţilor, mai este doar o chestiune de zile până când oamenii vor putea să se relaxeze în voie pe malul apei.

Cel mai probabil, Zătunul îşi va deschide porţile în luna iunie, întrucât, potrivit conducerii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi (SJADPP), mai este nevoie ca aleşii judeţeni să aprobe regulamentul privind pescuitul recreativ şi cel destinat picnicului, astfel încât instituţia să poată obţine apoi avizele necesare din partea ISU, Agenţiei de Mediu şi Ministerului Turismului.

"Tarife de bun simţ"

Cei care vor să practice pescuitul recreativ-sportiv la Zătun trebuie să ştie că sunt obligaţi să plătească o taxă de pescuit de 60 de lei, potrivit SJADPP, iar fiecare dintre pescari va putea pleca acasă, la sfârşitul zilei, cu o captură de patru kilograme de peşte.

Cei care vor dori să se cazeze la una dintre cele 17 căsuţe (fiecare are capacitatea de două persoane) vor achita o taxă de 70 de lei. Ziua de cazare va începe la ora 12,00 şi se va încheia în dimineaţa următoare, la ora 10,00. În schimb, pentru cei care doresc să rămână în camping, în corturi, tarifele sunt mai reduse. Pentru un cort de două persoane taxa este de 15 lei, iar pentru un cort de patru persoane - 30 de lei. Totodată, fiecare dintre cei care vor prefera cortul va trebui să achite şi taxa de agrement, de 10 lei.

Pentru cei care nu sunt interesaţi de pescuit sau de cazare, ci vor să se relaxeze pentru câteva ore la grătar, iarbă verde sau plajă, instituţia percepe o taxă de 10 lei de persoană (taxa de agrement). Parcarea costă cinci lei.

Conducerea SJADPP a precizat că baza de agrement va fi monitorizată video în permanenţă: "Taxele sunt de bun simţ, accesibile tuturor, mai ales dacă ne raportăm şi la tarifele practicate de bălţile din jur", apreciază reprezentanţii SJADPP, care au adăugat că intenţionează să creeze şi o zonă special dedicată rulotelor, întrucât există solicitări în acest sens şi din alte judeţe.

Ce spun regulamentele

Conform proiectului de hotărâre al conducerii CJ privind regulamentele destinate pescuitului şi picnicului, accesul în toate zonele de pescuit recreativ-sportiv se va face între orele 6,00 - 20,00, după achitarea taxei la oficiul administrativ. Pescarilor li se va permite să utilizeze cel mult patru beţe (lansete şi/sau undiţe), iar fiecăruia dintre aceştia i se va aloca un spaţiu de cinci metri, într-un singur loc. "În timpul unei zile de pescuit, se pot pescui cel mult patru kilograme de peşte sau chiar un singur peşte dacă greutatea lui depăşeşte patru kilograme". Regulamentul mai spune că uneltele de pescuit vor fi transportate la locul de pescuit cu mijloacele puse la dispoziţie de administrator şi este interzis căratul acestora cu maşinile proprii sau alte mijloace. În ceea ce priveşte accesul în zona de picnic, acesta se va putea face între orele 6,00 şi 21,00, însă copiii care au sub 12 ani nu plătesc intrarea. În regulament se mai precizează că muzica ambientală va fi asigurată numai de sistemul audio al administraţiei.

Citit 55275 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.