FOTO | Mii de gălăţeni au sărbătorit în stradă Ziua Naţională. LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

FOTO | Mii de gălăţeni au sărbătorit în stradă Ziua Naţională. LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Sute de steaguri şi un banner de mari dimensiuni, inscripţionat „Unirea, obiectiv naţional”, au fluturat, de 1 Decembrie, în centrul oraşului. Îmbrăcată în tricolor, strada Domnească, care a găzduit parada mijloacelor tehnice de intervenţie, a fost „invadată” de aproximativ 2.000 de gălăţeni de toate vârstele, care şi-au dorit să serbeze în stradă, alături de autorităţi, Ziua Naţională a României. Deşi vremea nu a fost tocmai prietenoasă, la manifestările organizate de Prefectură şi Garnizoana Galaţi au participat extrem de mulţi copii, însoţiţi de bunici şi părinţi, dar şi tineri.

De o parte şi de alta a străzii Domnească, oamenii au format cordoane de sute de metri, pe porţiunea cuprinsă între Parfumul Teilor şi Primărie, pentru a admira defilarea militarilor, jandarmilor, poliţiştilor, a celor din structurile ISU sau SMURD, dar şi blindatele, maşinile de pompieri, autospecialele SMURD, ale Poliţiei, Jandarmeriei, Serviciului Român de Informaţii şi nu numai. Autorităţile le-au oferit participanţilor şi momente artistice: un recital al cunoscutei gălăţence Maria Crăciun şi un mini-concert susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Prefectul Gabriel Aurelian Panaitescu le-a urat gălăţenilor „La mulţi ani!”. „Ziua Naţională este mai presus de orice, trebuie să o avem în suflet întotdeauna, oriunde mergem, să o purtăm cu noi. Să avem dragoste faţă de Drapelul României, de Stema României şi de conducătorii noştri”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Am remarcat că au venit foarte mulţi gălăţeni. Asta înseamnă că oamenii au început să simtă apropierea de suflet a zilelor în care noi ne sărbătorim ţara. Chiar m-am bucurat să văd mulţi oameni la manifestări, foarte mulţi copii, cărora, bănuiesc, le-a plăcut în mod deosebit partea de tehnică militară”, a adăugat prefectul de Galaţi.

În aceeaşi zi, la Catedrala Arhiepiscopală, dar şi la Mausoleul Eroilor (din Cimitirul Eternitatea) au fost organizate ceremonii religioase în memoria eroilor, cărora Biserica şi autorităţile le-au adus un omagiu, s-au depus coroane de flori şi s-a intonat Imnul României.

Citit 9736 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.