Primul caz de GRIPĂ confirmat la Galaţi. Tânăra pacientă a DECEDAT

Primul caz de GRIPĂ confirmat la Galaţi. Tânăra pacientă a DECEDAT
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi (DSP) a înregistrat primul caz de gripă din acest sezon rece. Potrivit Lilianei Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, este vorba despre virusul gripal AH3, care a fost confirmat la o pacientă în vârstă de 38 de ani.

“Această femeie fost internată de urgenţă, pe 24 decembrie, în spitalul nostru, cu fenomene de insuficienţă respiratorie severă. Este o pacientă diabetică, insulino-dependentă de aproximativ zece ani. O femeie care nu s-a vaccinat antigripal, iar prin natura profesiei venea în contact cu foarte mulţi oameni. Evoluţia a fost severă, cu necesar de ventilaţie mecanică pentru că făcuse stop cardio-respirator, iar pe perioada monitorizării a făcut repetate stopuri respiratorii, în final constatându-se decesul”, a declarat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Pentru că era bolnavă cronic, femeia de 38 de ani ar fi dreptul la vaccin gratuit, dar a refuzat să se imunizeze. Până pe 28 decembrie, la nivelul judeţului Galaţi au fost administrate 14.911 doze de vaccine antigripal, alte 1.889 de doze fiind încă în stocul DSP.

Citit 15085 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.