VICTORIEEE! Un pugilist gălăţean este pretendent la centura cu diamante! Ciocan l-a făcut KO pe Price, acasă la britanic
Foto: Foto Sorin Pană

VICTORIEEE! Un pugilist gălăţean este pretendent la centura cu diamante! Ciocan l-a făcut KO pe Price, acasă la britanic
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Pugilistul Cristian Ciocan a devenit primul român care învinge un britanic la Londra, într-un meci cu miză importantă pentru vârful ierahiei mondiale. Ciocan l-a învins prin KO tehnic pe britanicul David Price, în repriza a şaptea, replicând entuziasmant după ce în repriza a cincea fusese trimis la podea!

În prima repriză, a fost o tatonare din partea celor doi pugilişti, cu un uşor plus pentru englez. În a doua, pe care o considerăm a fi a lui Ciocan, gălăţeanul a început să-şi bage în corzi adversarul, postură din care Price nu prea a avut replică. În a treia, Cristi s-a străduit să anihileze avantajul substanţial al alonjei adversarului, a ocupat centru ringului şi a fost pugilistul mai ofensiv, cu replici la corp din partea lui Price. În a patra rundă, Price a părut că echilibrează disputa cu directe bine plasate, iar în a cincea a apărut momentul de cumpănă: englezul l-a prins descoperit pe Cristi cu un upercut care l-a trimis pe gălăţean l-a podea.  Cristi s-a ridicat, a rezistat bine într-o rundă a şasea în care ambii combatanţi păreau epuizaţi şi apoi s-a năpustit să închidă meciul. Runda a şaptea a fost începută de Ciocan cu o serie de zeci de lovituri care l-a zăpăcit pe Price şi l-a deteminat pe arbitrul de ring să oprească meciul: victorie prin KO tehnic, Ciocan, Galaţi, România!

După această victorie, Ciocan și-a declarat din nou marele obiectiv, centura cu diamante. "A fost un meci greu, încheiat cu o victorie superbă. Am muncit enorm şi sper că v-am făcut mândri că sunteţi români. Vă promitem titlul mondial", a declarat pentru viata-libera.ro pugilistul din Pechea, care a fost asistat şi de această dată de Felix Păun, antrenorul cu care a început practicarea acestui sport.

Prin această victorie în faţa unui pugilist aflat pe locul 5 în versiunea WBO, categoria grea, Cristian Ciocan (locul şase în aceeaşi versiune înaintea acestui meci) îşi păstrează centura de campion european şi foarte probabil a devenit challenger la titlul mondial WBO, ce va fi pus in joc de Joseph Parker in fata lui Hughie Fury (vărul lui Tyson Fury). Meciul dintre cei doi are loc pe 1 aprilie iar Ciocan va lupta cel mai probabil cu invingatorul dintre ei.

Citit 47328 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.