Proiect de hotărâre | Solicitare de eliberare din funcţie a viceprimarului Picu Roman

Proiect de hotărâre | Solicitare de eliberare din funcţie a viceprimarului Picu Roman
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

* Demiterea lui Picu Roman din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi ar putea fi supusă la vot în Consiliul Local, peste doar câteva zile.

Consilierul independent Simona Vreme şi aleşii PNL şi PMP au iniţiat un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Roman, pe care l-au depus, ieri, la Registratura Primăriei. Cei zece consilieri ai Opoziţiei arată, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, că declaraţiile viceprimarului Galaţiului, din urmă cu aproximativ o lună, „au afectat grav imaginea municipiului Galaţi, a cetăţenilor acestuia, cât şi a ţării, fapt care a pus într-o lumină proastă administraţia gălăţeană şi instituţia viceprimarului”. Mai mult, iniţiatorii proiectului de hotărâre spun că Picu Roman a încălcat art. 30 (alineatele 6 şi 7) din Constituţia României, conform cărora „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine” şi că „Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”. Aceştia consideră că viceprimarul Picu Roman "a adus grave atingeri de neregularitate procedurală în exercitarea funcţiei de viceprimar şi de imagine publică unităţii administrativ-teritoriale şi municipiului Galaţi (…) şi prejudicii şi în ceea ce priveşte etica profesională faţă de funcţia publică pe care o exercită".

Aleşii locali ai Opoziţiei mai amintesc, în proiectul de hotărâre, de intervenţia din Consiliul Local a profesorului Ionel Petrea, care a cerut eliberarea lui Picu Roman din funcţia de viceprimar, dar şi de o serie de articole publicate în mass-media locală şi centrală, care făceau referire la declaraţiile acestuia, care au scandalizat opinia publică.

Reamintim că, în urmă cu doar câteva săptămâni, Picu Roman declara, printre altele, într-un videoclip promovat pe internet de apropiaţii săi, că preşedintele Klaus Iohannis „urăşte poporul român, urăşte tinerii şi în laboratoarele numai de el ştiute se pregătesc crime înfiorătoare împotriva tinerilor români”.

Pentru ca viceprimarul Galaţiului să fie demis este nevoie de voturile a două treimi dintre consilierii locali. Practic, pentru eliberarea acestuia din funcţie ar trebui să voteze şi aleşi ai Puterii, dintre cei care l-au susţinut.

Picu Apostol Roman, radiografie politică. Apologia tupeului şi a trădării

Viceprimarul ruşinii

DEMITEREA lui PICU ROMAN, cerută în Consiliul Local Galați  
Citit 11135 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.