De ce nu este bine să lăsăm mâncare pe lângă blocuri

De ce nu este bine să lăsăm mâncare pe lângă blocuri
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

La articolul nostru precedent, un gălăţean a adus în atenţie, printr-un comentariu, un aspect foarte important în relaţia cu animalele, de data aceasta cu cele fără stăpân: aruncarea de resturi de mâncare pe la colţurile grădinilor de bloc, pentru a hrăni câinii şi pisicile fără stăpân.

Există tendinţa, din partea iubitorilor de animale, de a arunca, uneori chiar de la etaj, resturi de mâncare şi de carne gătită, în ideea că, astfel, pisicile şi câinii vagabonzi vor avea o sursă de hrană. Există mai multe motive pentru care un asemenea gest nu este de dorit şi ne vom referi la ele în articolul de faţă.

Câinii se obişnuiesc să vină într-un loc unde vor găsi de mâncare. Se vor lupta pentru teritoriul respectiv, atât între ei, cât şi, din păcate, cu oamenii care trec prin perimetrul respectiv. Mai mult decât atât, mâncarea rămasă la soare ore întregi se va strica, va mirosi urât, va constitui un pericol pentru animalele de companie, mai puţin echipate să-i facă faţă, dar şi, potenţial, pentru copiii mici, despre care ştim cu toţii că au tendinţa să agăţe orice găsesc pe jos.

Este uman şi recomandat să se lase recipiente cu apă, mai ales în sezonul cald, de unde toate animalele pot bea, fără ca acest fapt să fie periculos. În ceea ce priveşte mâncarea, dacă se hrănesc animalele străzii, este bine să nu se facă acest lucru chiar în proximitatea locuinţelor, iar dacă le daţi ceva, mâncarea uscată pentru animale este cea mai bună soluţie. Şi mai bine este, în cazul în care cunoaşteţi animalele, câini sau pisici, să rămâneţi prin preajmă cât mănâncă, pentru a preveni eventuale conflicte.

Dar, evident, cea mai benefică variantă este prinderea, sterilizarea şi, de dorit, adoptarea animalelor fără stăpân. Altfel, aruncarea de resturi de mâncare nu face decât, aşa cum remarca şi cititorul nostru, să cheme la ospăţ, pe lângă câinii şi pisicile cărora le fuseseră destinate, ciorile, pescăruşii, porumbeii, caragaţele şi şobolanii, cu riscurile aferente. "Cum îi învăţăm să adopte animalele, nu să le arunce mâncare stricată sau în curs de stricare, pe lângă blocuri? Sunt nişte practici care nu fac bine nimănui", a conchis comentatorul, iar noi nu putem decât să sperăm că educaţia poate schimba situaţia.

Citit 1934 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 15:53

5 comentarii

  • postat de help labus
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 22:56
    89.137.139.***
    Adunati toti cainii din cimitirul eternitatea, sunt multi acolo.
    2
    11
  • postat de Das
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 22:55
    89.137.139.***
    Atunci de ce primaria nu isi face datoria si iau cainii fara stapa de pe strazi si ii sterilizeaza si ii ingrijesc? Ca doar platim. Sunt mult caini in perimetrul unitatii militare de pe strada general Ioan Dragalina pt ca nu mai e nici gard inspre strada Tecuci si am vazut acolo vreo 8caini falamnzi
    2
    9
  • postat de victor
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 18:10
    5.13.162.***
    Cum este foarte important sa lasi animalele abandonate de altii sa moara de foame?Ecosal nu sterilizeaza doar omoara dupa 2 saptamani.Asa e uman, nu trebuie sa traiasca nimeni unde suntem noi. cainii alearga speriati si cand vrei sa le dai mancare. noi nu avem grija de boschetari apoi de animale.
    3
    7
  • postat de emil
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 18:01
    5.13.162.***
    Minciuni, daca un caine este prins de Ecosal, este omorat in 14 zile, ca este scump sa ai sterileze.Principalii vinovati sunt stapanii care nu stelirizeaza si abandoneaza puii, iar pisicile sunt otravite si puii aruncati la containter. Vrem sa adopte altii decat noi.
    0
    11
  • postat de eu
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 16:09
    86.124.202.***
    Pentru că este interzis de lege!Aici e diferența dintre abordarea corectă a unui subiect și transformarea lui într-un motiv de a vă vedea cu vecina de la parter.Instigați la săvârșirea unei contravenții,hrănirea animalelor fără stăpân pe domeniul public se numește și este incriminată ca atare(AMENDĂ
    7
    12

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro