„Luptă şi onoare” - 150 de scrisori scrise de copii, pentru militari români

„Luptă şi onoare” - 150 de scrisori scrise de copii, pentru militari români
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

„Luptă şi onoare”, o activitate desfăşurată de fundaţia „Familia”, a avut loc vineri după-amiază, la sediul instituţiei. Acţiunea constă în redactarea, de către copiii fundaţiei şi de voluntarii acesteia, a unor scrisori de încurajare pentru militarii români plecaţi în misiune pe teritorii străine. La activitate s-a menţionat, cu părere de rău, şi faptul că în aceeaşi zi, unul dintre soldaţii români a fost grav rănit în urma unei explozii.

150 de scrisori de încurajare

„Proiectul mai constă şi în ascultarea unor poveşti de front, spuse de generalul Neculai Staicu-Buciumeni. De asemenea, am mai realizat şi brăţări cu steagul României care vor fi introduse în plicuri. Ideea a pornit de la o lecţie de istorie care mai apoi a luat amploare. Vrem să trezim emoţia de altădată, pe care o aveam când primeam o scrisoare. 150 de scrisori redactate de copiii fundaţiei şi de elevii voluntari de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi de la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc” vor fi trimise pe front”, explică Mariana Robea, directoarea Fundaţiei. Scrisorile copiilor sunt emoţionante şi cu siguranţă vor încuraja militarii români plecaţi la datorie printre străini: „Sunteţi un patriot adevărat care luptă pentru binele planetei, chiar dacă asta înseamnă să vă puneţi viaţa în pericol. Deţineţi un curaj impresionant, o luptă dintre bine şi rău cu care vă confruntaţi zilnic. Ei bine, din această luptă, trebuie să ieşiţi învingător”, este doar o mostră a rândurilor scrise de elevi

„Poporul nostru a făcut mari sacrificii”

Generalul Neculai Staicu-Buciumeni a reuşit să ţină micii ascultători în priză, prin poveştile din cel de-al Doilea Război Mondial, la care a luat parte. Acesta le-a captat atenţia prin cuvinte mari pentru ei precum bombardament, artilerie sau submarin. „Nu a fost uşor să îţi vezi colegul de şcoală închizând ochii. Poporul nostru a făcut mari sacrificii. Libertatea de care aveţi voi parte acum se datorează lor, eroilor care au murit pe front. Au fost ostaşi simpli care au murit atât la Răsărit, cât şi la Apus”, le-a spus generalul. O dovadă a faptului că cei mici au fost deosebit de atenţi, a fost numărul mare de întrebări adresate de aceştia la sfârşit, la care generalul a răspuns cu plăcere: „Cum pot deveni şi eu soldat?”, „Mai sunt militarii de atunci în viaţă” sau „De ce a izbucnit războiul?”.

Citit 3421 ori Ultima modificare Vineri, 04 Mai 2012 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.