O familie cu doi copii doarme în stradă

O familie cu doi copii doarme în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

O familie cu doi copii mici este nevoită să doarmă în stradă de două nopţi, deoarece toţi cei la care au apelat refuză să îi ajute. Alexandrina Constandache l-a cunoscut pe Jose Manuel Dominguez în Spania, acolo unde tânăra de 25 de ani s-a dus în speranţa unui trai mai bun. „Totul a fost bine până la izbucnirea crizei. Soţul meu lucra într-un hotel, care a fost închis. În lipsă de altceva, şi pentru că aveam deja doi copii, Jose Manuel a acceptat o slujbă într-o fabrică care producea caserole din polistiren. Deşi i s-a promis un contract pe o perioadă nedeterminată, a fost disponibilizat după nici trei luni. Cu banii pe care îi mai aveam am hotărât să ne mutăm în România”, povesteşte tânăra mamă.
„Tata ne-a dat afară când ni s-au terminat banii”

„Ajunşi în ţară, ne-am dus la tatăl meu, în satul Cârja (judeţul Vaslui, n.r.). Când ni s-au terminat banii, tata a zis că nu ne mai poate ţine. Am venit în Galaţi şi ne-am mutat în garsoniera unei rude, care e plecată în străinătate. Locuinţa nu avea nici ferestre. Dormeam alături de copii pe o canapea, în timp ce soţul dormea pe o saltea gonflabilă. În urmă cu câteva zile, însă, am primit un telefon prin care ruda ne anunţa că trebuie să plecăm din garsonieră, pentru că urmează să se întoarcă în ţară. Am fost şi la Primărie pentru a solicita ajutor, însă ni s-a spus că durează. Până atunci însă, cum pot eu dormi noaptea afară cu copiii, mai ales că vremea începe să se răcească? Mama locuieşte în comuna Independenţa, însă mi-a spus să vin doar cu copii, deoarece nu-l place pe soţul meu. Acum, nu mai avem nicio speranţă”,  continuă tânăra.

Absolvent de fizică – chimie

Jose Manuel Dominguez are 34 de ani. Bărbatul a absolvit facultatea de fizică – chimie şi, pe lângă limba natală, vorbeşte spaniola, italiana, româna, engleza şi portugheza. „Am încercat să mă angajez ca bucătar în România, însă nu stăpânesc destul de bine bucătăria de aici. Am şi un atestat de bodyguard, însă nu este recunoscut în România, deşi am lucrat timp de şapte ani în trupele speciale, în mai multe teatre de operaţiuni din Europa, Africa şi Asia”, ne spune Jose Manuel, într-o limbă română coerentă.

Persoanele care au posibilitatea şi doresc să ajute această familie sunt rugate să ne contacteze la redacţie.

 

Citit 2640 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2012 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.