VIDEO / Inovații din 2013 despre care trebuie să știm

VIDEO / Inovații din 2013 despre care trebuie să știm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până acum inovațiile apăreau o dată la câțiva ani distanță. Din fericire 2013 a fost un an extrem de bun din acest punct de vedere. Inovațiile care au apărut în acest an dau impresia că omenirea este pe drumul cel bun spre condiții de viață mult mai bune și lucruri mărețe, atât timp cât are puterea de a accepta progresul științific. Iată câteva inovații ce merită menționate.

 

Burgerul făcut în laborator

 

Nu conține carne, este produsul unei cercetări de lungă durată… și cam foarte scump. Costul final se ridică la suma de 330.000 de dolari, iar resursa financiară a fost pusă la dispoziție de un co-fondator Google. Descoperirea a avut nevoie de 5 ani de zile. Chifteaua din carne a fost făcută din celule stem luate din umărul unei vaci, înglobând 20.000 de componente de proteină. Desigur, va mai dura destul de mult până când vom vedea astfel de burgeri în meniurile McDonald’s.

 

Ochelarii Google și oamenii cu dizabilități

 

O femeie din California suferise un accident în urmă cu 20 de ani, în urma căruia a rămas paralizată complet. Femeia testase zeci de tehnolgii care să o ajute în viața de zi cu zi, dar niciuna nu se dovedise folositoare. În mai aceasta a accepta să se înscrieîn programul de teste Goole Glass, iar de-atunci viața i s-a schimbat radical. Deși nu are posibilitatea de a se mișca nici acum, gadget-ul îi permite să vorbească la telefon, să-și controleze scaunul cu rotile și să fotografieze lumea din jurul său.

 

Siguranță sporită pentru bicicliști

 

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru bicicletă în locul mijloacelor tradiționale de transport urban. Având în vedere faptul că traficul este în continuare foarte aglomerat în marile orașe ale lumii, inveția aceasta este una de bun augur. Practic, este vorba de un guler care conține numeroși senzori care sporesc siguranța unui biciclist în cazul unui accident. Gulerul se umflă în cazul unui impact și acoperă întregul cap, pentru a absorbi cât mai mult posibil din șocul resimțit de om.

 

Sânge artificial

 

De fapt și de drept, este vorba de o soluție obținută din proteină din viermi marini care în caz de urgență poate înlocui cu succes sângele uman. Și mai lăudabil este faptul că descoperirea a fost realizată într-un laborator din România. În ciuda faptului că mulți specialiști spun că inovația este demnă de premiul Nobel, se pare că nu va ajunge niciodată în spitale din cauza lipsei de resurse financiare.

Citit 1950 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.