BEST OF PAMFLET / Cele mai bune glume ale anului 2013

BEST OF PAMFLET / Cele mai bune glume ale anului 2013
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CATEGORIA FLORIN PÂSLARU

Florin Pâslaru, favorit să intre în Academie: a rezolvat un sudoku de unul singur

Deputatul PSD Florin Pâslaru este la un pas să devină membru al Academiei Române, după ce a reuşit să completeze un careu de sudoku. "Mi-a luat trei ani, dar, în cele din urmă, am izbândit. Mi-am depăşit propriile limite, de-acum încolo nu mai am nimic de demonstrat. În ceea ce priveşte intrarea în Academie, nu sunt chiar atât de dornic, deşi am auzit că aş fi favorit. Să îmi scuzaţi modestia, dar eu cred că pentru a fi membru al Academiei ar trebui să fac şi două, trei integrame. Şi, sincer să fiu, nu m-aş prea băga, că am proiecte mult mai importante", a declarat Pâslaru.

Pâslaru nu a călcat pe la Festivalul Axis Libri: "Cumpăr cărţi doar de la anticariat, că-s gata citite"

Deputatul Florin Pâslaru este unul dintre puţinii politicieni gălăţeni care au o scuză pentru faptul că nici măcar nu a trecut pe la târgul de carte care s-a desfăşurat săptămâna aceasta în parcul de la P-uri. Contactat telefonic, Pâslaru a declarat că nu avea niciun motiv să vină la festival, de vreme ce el nu cumpără niciodată cărţi noi. "Eu cumpăr cărţi numai de la anticariat, pentru că sunt gata citite de alţii. Nu trebuie să mă mai obosesc să le deschid, pur şi simplu le pun în bibliotecă. Dacă mai vine cineva pe la mine şi se uită pe rafturi vede că sunt toate rufoase, aşa că îşi închipuie că le-am devorat. Ocazional, am mai primit câte o carte nouă cadou, dar de fiecare dată am dat-o unui angajat de la TVG să o răsfoiască şi abia apoi am pus-o în bibliotecă", a declarat Pâslaru. Din câte se pare, el a fost ales să facă parte din Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor după ce şi-a invitat mai mulţi colegi parlamentari să îi vadă biblioteca. "Pâslaru e un tip doct. Sau măcar pe jumătate doct, adică semidoct", a conchis, sub protecţia anonimatului, unul dintre colegii deputaţi.

După şapte ani, angajaţii TVG au deshumat ultimul salariu plătit

Angajaţii TVG au luat parte, joi, la o ceremonie de deshumare a ultimului salariu pe care l-au primit de la Florin Pâslaru. "Nici nu ştiu când a zburat timpul, au trecut deja şapte ani. Ce vremuri erau pe atunci, ne puteam plăti ratele şi facturile la timp", a spus un angajat TVG care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Prezent la ceremonie, Florin Pâslaru a luat foc când a văzut ce salariu a fost deshumat. "Băăă, ejti nebun? Ce salariu e ăsta? Am plătit eu două milioane pe lună? Înţeleg, a fost acum şapte ani, banul avea altă valoare, dar nu cred că e plătit de mine. Nu am dat niciodată atâţia bani", a urlat Pâslaru.

Au luat bacul pentru că au simţul umorului / Zeci de elevi au scris că idolul lor este Florin Pâslaru

Profesorii corectori de la proba de Română a examenului de bacalaureat au decis să puncteze special răspunsurile unora dintre elevi la proba eseului, unde candidaţii aveau de scris despre idolul lor. Profesorii au hotărât că elevii care au spus că idolul lor este Florin Pâslaru să primească un punctaj mare datorită faptului că au dat dovadă de un foarte dezvoltat simţ al umorului. "Iniţial am luat totul în serios şi am vrut să îi picăm. Suntem oameni normali şi ştim că Pâslaru nu poate fi idolul nimănui. Nici măcar al hoţilor. Apoi, unul dintre colegii noştri ne-a luminat. Ne-a spus că elevii au fost ironici, că au scris eseul într-un stil sarcastic şi că ar trebui să apreciem asta. Am recitit tezele lor şi am ajuns la concluzia că aşa este. Adică înţelegem că unii elevi au spus că idolii lor sunt Adi Minune, Gigi Becali, Simona Sensual, Marian Vanghelie etc. Totuşi, nu credem că cineva poate fi atât de prost încât să îl ia pe Pâslaru drept idol. Maaaamă, ce-am mai râs când ne-am dat seama", a declarat unul dintre profesorii corectori.

Gluma anului la TV Galaţi: "Băieţi, s-au băgat salariile pe carduri!"

Un angajat TVG cu simţul umorului era cât pe ce să o fure de la colegii de redacţie după ce a făcut o glumă nesărată. El a anunţat în fumoar că s-au băgat lefurile pe carduri. "E un tip glumeţ, dar de data asta a mers prea departe cu poantele. Înţelegem, mai faci o glumă cu tentă sexuală, mai faci poante cu graşi, cu homosexuali, dar să meargă atât de departe încât să facă glume cu salariile... mi se pare exagerat", a declarat şeful TVG, Florin Pâslaru.

După Bacalbaşa, şi Florin Pâslaru va juca rolul unui supererou: Omul de Hoţel

Inspirat de succesul colegului său de partid Nicolae Bacalbaşa, care joacă în mod constant la Galaţi rolul Spiderman, deputatul PSD Florin Pâlsaru s-a insinuat şi el pe afişele unei superproducţii cinematografice: "Man of Steal", tradus la noi "Omul de Hoţel". Filmul va avea premiera în Galaţi la sfârşitul anului, însă producătorii au dat deja publicităţii câteva detalii despre scenariu. Este vorba despre un superhoţ care reuşeşte să fure doar cu puterea minţii. De exemplu, dacă doreşte să îşi tragă un comision la o sărbătoare derulată la Galaţi, e suficient să se gândească la asta şi, hop, banii i-au intrat în cont. Asta spre deosebire de un hoţ obişnuit, care e nevoit să caute cântăreţi cărora să le dea câte o mie de euro, dar să le facă factură pe 5.000. "Rolul mi se potriveşte mănuşă, parcă e făcut pentru mine. Întotdeauna i-am admirat pe cei care au puteri supraomeneşti şi reuşesc să facă ceva pentru oamenii din jurul lor, măcar pentru doi, trei", a declarat Florin Pâslaru. Producătorii filmului "Man of Steal" s-au oprit la Florin Pâslaru abia după o preselecţie foarte dificilă, la care au mai participat Eugen Durbacă, Mircea Toader şi Dan Nica. "Ne-a fost greu să alegem, toţi erau buni pentru rolul acesta. Ne-am oprit totuşi la Pâslaru pentru că el are potenţial. Ceilalţi au ajuns deja la apogeul carierei, Pâlsaru e încă flămând după performanţă", a declarat producătorul peliculei.

Inedit: Florin Pâslaru a terminat de citit coperta unei cărţi

Deputatul Florin Pâslaru dovedeşte încă o dată că este un om cult. După trei luni de muncă neîntreruptă, el a reuşit în sfârşit să termine de citit coperta cărţii "Insuportabila uşurătate a fiinţei", de Milan Kundera. "A fost destul de greu, dar, în cele din urmă, am reuşit. M-am împotmolit de câteva ori la nişte litere, dar le-am căutat în alfabet şi am izbândit. Mai greu a fost când a trebuit să leg literele între ele", a declarat Florin Pâslaru.

Florin Pâslaru s-a înscris la Românii au talent: "Sunt cel mai tare şmentalist"

Deputatul PSD Florin Pâslaru are cele mai mari şanse să câştige ediţia de anul acesta a emisiunii "Românii au talent", care se va difuza din această toamnă la Pro TV. Potrivit unor surse din partid, politicianul gălăţean deja a trecut de preselecţia care a avut loc în urmă cu zece zile la Galaţi, unde i-a impresionat pe Andra, Andy şi Mihai Petre cu un număr special de şmentalism. "I-a dat pur şi simplu pe spate. Cică Florin l-a întrebat pe Moisescu câţi bani are la el în buzunar. Moisescu a zis că are 500 de lei, iar Florin i-a tăiat-o repede: «Ia mai verifică o dată». Şi când a băgat Moisescu mâna în buzunar, canci lovelele, nu mai erau. Iar Florinel, cu faţa aia a lui de om şugubăţ a băgat mâna în buzunarul lui de la blugi şi a intrebat: «Ăştia sunt?». Băi, îţi zic, a fost tare de tot. Toată lumea l-a aplaudat în picioare", ne-a povestit o sursă din PSD, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Potrivit martorilor, Florin Pâlsaru a primit trei de DA, însă este de aşteptat ca la următoarele ediţii să vină cu numere cu adevărat incredibile. Aceleaşi surse din partid susţin că Pâslaru se pregăteşte deja pentru marea finală, cu un număr special de dispariţie misterioasă a unei fabrici de procesare a peştelui. "Pentru mulţi pare greu ce face Florin, dacă nu imposibil. Pentru el, însă, e floare la ureche", a mai comentat sursa.


CATEGORIA POLITICIENI

Ion Ionescu vrea minimum 12 şpăgi compensatorii ca să plece de la Ecosal

Intrat în dizgraţia lui Marius Stan, Ionescu Armani, actualul director al Ecosal, a anunţat că îşi va semna propria concediere numai dacă Primăria va fi de acord să îi ofere cel puţin 12 şpăgi compensatorii. De asemenea, Ion Ionescu a mai cerut câte şase şpăgi compensatorii pentru fiecare membru PSD cu care a derulat afaceri în ultimii ani. "La cât bine am făcut până acum Partidului, cred că merit şi eu ceva. Din şomaj nu cred că pot să îmi cumpăr prea multe costume Armani, aşa că vreau să îmi refac garderoba înainte de a a pleca", a declarat Ionescu. Primarul Marius Stan nu este de acord cu cererile, el fiind dispus să ofere doar şase şpăgi, plus 50 la sută din încasările viitoare ale Oţelului din Champions League.

Tunelul pe sub Dunăre ar putea fi construit de cârtiţele din PSD

Autorităţile locale şi judeţene din Galaţi iau în calcul o soluţie foarte ieftină pentru construcţia tunelului pe sub Dunăre. Astfel, potrivit unor surse din Primărie, edilii locali intenţionează să apeleze la cârtiţele din PSD, care au o experienţă de zeci de ani la săpat. "Dacă reuşim să luăm măcar zece cârtiţe din PSD, le folosim şi la votul în CL, şi la tunelul pe sub Dunăre. În timpul zilei votează pentru noi, noaptea lucrează la tunel", s-a destăinuit Marius Stan unor apropiaţi. Primarul este decis să apeleze la cârtiţe pesediste din două motive: sunt mult mai uşor de luat şi sunt extrem de eficiente în activitatea de săpat. Varianta pesediştilor pentru tunelul pe sub Dunăre diferă esenţial. Astfel, s-a vehiculat soluţia concesionării tunelului feroviar de la Fileşti lui Florin Pâslaru, care, prin diverse inginerii ştiute numai de el, ar fi urmat să îl facă să dispară din locul său şi să apară exact sub Dunăre.

Bacalbaşa a interzis castrarea patrupedelor: "Trebuie să reînnoim parcul de câini al oraşului!"

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a luat măsura interzicerii castrării câinilor comunitari în Galaţi. Mai mult, şeful CJ este decis să interzică vânzarea de prezervative mărimea S pe tot teritoriul judeţului, prezervative pe care ONG-urile le foloseau pentru a stăvili înmulţirea "comunitarilor". "Avem nevoie de sânge proaspăt în lumea patrupedelor. Voi lua aceste măsuri ca să mă asigur că şi nepoţii noştri vor putea fi muşcaţi de câini. Suntem datori faţă de generaţiile care vin să le asigurăm un un judeţ plin de farmec, aşa ca acum", a declarat Bacalbaşa. Primul care a a aflat de deciziile lui Bacalbaşa a fost chiar deputatul PSD Florin Pâslaru. Dan Nica l-a sunat joi dimineaţă şi i-a spus: "Florine, am două veşti pentru tine, una proastă şi una bună: vezi că Bacalbaşa scoate de pe piaţă prezervativele mărimea S, dar a hotărât, totuşi, să nu mai castreze patrupedele".

Bacalbaşa se apucă de cântat la pian: "Vreau să mi se spună Richard Spiderman"

Hăituit de presă şi sătul de atâta agitaţie, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a decis să se apuce de un hobby care să îl liniştească. De ceva vreme a început să ia lecţii de pian, pasiune pe care şi-a descoperit-o recent, de când a tras clapa mai multor angajaţi din instituţia pe care o conduce. "Am încercat mai multe variante ca să mă liniştesc. Am vrut să intru în silentio stamba, dar m-au tot sunat de la televiziuni să comentez nişte scene din «Suleyman Magnificul», aşa că am renunţat la idee. Apoi, medicul mi-a recomandat să mă relaxez prin muzică, deci m-am apucat de pian. Vreau ca, în câteva luni, să mi se spună Richard Spiderman".

Marius Stan: "Străzile au fost asfaltate, de-acum facem trotuarul"

Primarul Marius Stan este fericit că lucrările grele de asfaltare se apropie de final şi că acum urmează partea frumoasă a lucrurilor. "În sfârşit a venit şi momentul mult aşteptat. De luni, toată administraţia locală va ieşi să facă trotuarul pe Brăilei. De fapt, asfaltarea străzii a fost un pretext pentru noi. Mai am un singur vis după aia: să facem şi Centura", a spus Stan.

Delir în Micro 39: "Noile alegeri vin la ţanc: tocmai am terminat uleiul, zahărul şi găleţile"

Locuitorii din Micro 39 şi cartierele învecinate din Colegiul pentru Deputaţi nr. 9 sunt în sărbătoare de când ANI a reuşit să îi sufle mandatul pesedistului Aurel Nechita. Vestea că în curând vor fi din nou chemaţi la urme a stârnit o bucurie soră cu isteria. "Suntem fericiţi, vom avea încă o lună de campanie electorală. Vă spun că nici nu se putea să pice mai bine aceste alegeri. M-am uitat în cămară şi am realizat că mai am doar o sticlă de ulei şi juma' de kil de făină. Iar găleata s-a crăpat puţin, nu mai pot să o folosesc când mă duc să iau apă de la cisterna Apă Canal", a declarat entuziasmat Rică Ştampilă, alegător în Colegiul 9. Deşi nu şi-au putut masca fericirea, unii locuitori din zonă au ţinut să îi mulţumească lui Aurel Nechita pentru scurta perioadă în care a fost deputat. "Ne pare rău pentru dom' Nechita, chiar a fost de treabă. El e singurul candidat care ne-a dat ulei «Floriol» şi făină «Boromir». Ceilalţi au venit cu făcături din alea ieftine", a completat tanti Mariana.

Deşi a îmbătrânit, Durbacă are o viaţă foarte ordonată: mă trezesc, îmi fac nevoiele, apoi mă dau jos din pat şi mă duc la Senat

Chiar dacă a ajuns la vârsta de 70 de ani, senatorul Eugen Durbacă duce, în continuare, o existenţă foarte calculată. Recent, el a scris pe blogul său care sunt secretele pentru o bătrâneţe liniştită. "Programul meu de dimineaţă e unul fix: la 6,30 mă trezesc, pe la 6,30 îmi fac nevoile, iar pe la ora 7,00 mă dau jos din pat, mă schimb, şi mă pregătesc să plec la Parlament. Până în ora 8,00 dau minimum trei telefoane ca să încasez şpăgile restante. La opt şi un minut îmi iau pastilele pentru prostată şi cele pentru prevenirea, prevenirea, cum îi zice?, aaa, alzheimer, alzheimer, alzheimer şi parkinsosososon", a scris Durbacă pe blogul său.

Bacalbaşa aduce investitori din China: "Galaţiul va avea cel mai mare cartier chinologic"

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, este decis să relanseze economia locală prin investiţii din Est. Astfel, o delegaţie de chinezi a promis că peste 10.000 de asiatici vor construi la Galaţi un adevărat cartier. "Va fi cel mai mare cartier chinologic din România. Membrii acestei comunităţi sunt muncitori şi nici nu consumă multe resurse: mănâncă doar ce aruncă gospodinele pe geam", a spus Bacalbaşa, care a  mai anunţat că luna viitoare va primi vizita unei delegaţii din Maidanezia.

Un consilier USL a fost înlocuit cu o maimuţă / Nimeni nu a sesizat diferenţa

Cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local a înregistrat un succes răsunător după ce unul dintre consilierii USL a fost înlocuit cu un cimpanzeu adus tocmai din Africa. Şedinţa s-a desfăşurat fără niciun incident, consilierii nu s-au mai certat şi chiar au fost adoptate o serie de hotărâri benefice oraşului. "Este vorba despre un schimb de experienţă. Un consilier USL a plecat în Africa şi, în locul lui, a fost adus un cimpanzeu. Nimeni nu a simţit diferenţa. Cimpanzeul a stat liniştit la locul lui, a mâncat banane şi a ridicat mâna când a fost de votat ceva", a declarat fericit primatul Marius Stan. Acesta a mai spus că se gândeşte să înlocuiască tot consiliul local cu cimpanzei. "E totuna. Nu cred că e ceva ce poate face un consilier şi nu poate face un cimpanzeu. Umplem CL-ul de cimpanzei pentru că aceştia nici nu au pretenţii la şpagă, se mulţumesc cu banane", a completat primatul Galaţiului, Marius Stan.

Preşedintele Bacalbaşa, acuzat că se dopează cu Nurofen: "Ţinta lui este puterea"

Preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa este acuzat de adversarii politici că se dopează ca să câştige toate duelurile din şedinţele de consiliu. "Sigur ia ceva, că prea e puternic", a spus un consilier PDL. În replică, Bacalbaşa a declarat că singura pastilă pe care a luat-o în ultima vreme a fost un Nurofen. "M-a cucerit reclama aia de la televizor, mi-a plăcut sloganul «ţinta lui este puterea»", a declarat Bacalbaşa.

Bacalbaşa neagă că ar fi dezinteresat de judeţ: "Pur şi simplu sunt incompetent"

Acuzat de adversarii politici că nu îi pasă de soarta judeţului Galaţi, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a convocat o conferinţă de presă în care a adus contraargumente. "Nu este adevărat că sunt dezinteresat. Chiar vreau să fac bine, vreau să fac treabă, dar nu ştiu cum. Pur şi simplu sunt incompetent", a declarat Bacalbaşa. În sprijinul afirmaţiilor sale el a prezentat lista de nerealizări de pe vremea în care era manager la Judeţean. "Vedeţi? Nici atunci nu eram în stare", a completat Bacalbaşa.

Cum scăpăm de animalele periculoase: javrele din politică vor fi castrate şi eliberate înapoi în partide

Zilele lătrăilor din politică sunt numărate. Zeci de mii de gălăţeni au semnat o petiţie online prin care cer măsuri dure împotriva tuturor javrelor din politica gălăţeană. Astfel, potrivit iniţiatorilor petiţiei, printre cei cărora li s-a pus gând rău se numără Eugen Turbacă, Ham Nica, Mircea Coader, Azorel Nechita, Mârrrius Necula, Marius Stanbernard, Dogrovici Bacalbaşa, Victor Paul Dobreman şi Paul Ichiwawa. "Trebuie să facem ceva ca să scăpăm de ei. Dar trebuie să fie o soluţie umană. Deşi poate că ar merita, nu putem să îi adunăm şi să îi batem în pieţe pentru că sunt şi ei nişte suflete. Unii chiar au o privire demnă de milă... În orice caz, cea mai bună soluţie pare sterilizarea. Îi castrăm şi îi lăsăm apoi să se întoarcă în partide. Noi, cei din actuala generaţie oricum suntem nenorociţi, dar măcar copiii noştri poate că vor avea şansa să aibă politicieni normali. De asta e important să nu îi mai lăsăm să se înmulţească", a declarat Mitică Lesă, iniţiatorul petiţiei. La auzul veştii, cei mai mulţi politicieni şi-au luat măsuri de precauţie şi şi-au angajat zgărzi de corp. Marius Stanbernard a găsit cea mai bună zgardă de corp: campionul la box Cristian Cioban, un superb exemplar din rasa ciobăneştilor germani.


CATEGORIA ŞOFERI DE MAXI-TAXI

Şofer de maxi-taxi bănuit că a atins viteze exorbitante: a fost văzut circulând chiar şi cu 10 km/h

Un şofer de maxi-taxi din Galaţi şi-a bătut propriul record de viteză într-o cursă pe care a efectuat-o între Micro 19 şi Parc CFR. Unii martori afirmă că şoferul a atins o viteză astronomică pe traseu: 10 km/h. "A mers ca fulgerul. Eu m-am urcat la Spitalul Judeţean şi mi-am luat bilet la cuşetă ca să pot dormi liniştit pentru că aveam de coborât la Potcoava. Nici bine nu am apucat să citesc o carte, că a şi ajuns Trei Star. Un alt pasager, care stătea în faţă, mi-a spus că nu i-a venit să creadă când s-a uitat în bord. Avea aproape 11 km/h, iar oamenii se ţineau de bare ca să nu cadă", a declarat un călător din cursa infernală. Spre deosebire de colegii lui, care parcurg traseul Micro 19 - Parc CFR în medie de la şase la opt zile, acest şofer a reuşit să termine cursa în doar patru ore. Recordul nu a fost omologat, însă, specialiştii aşteptând săptămâna viitoare o vizită de la Guiness Book. Unii se tem, totuşi, că, până atunci, şoferul va reveni la bunele obiceiuri: va merge cu viteza melcului şi va aştepta la semafor să se facă de 15 ori verde ca să treacă.

Ameninţarea supremă pentru şoferii de maxi-taxi: "Dacă nu le daţi bilete călătorilor, vă confiscăm şlapii"

Oficialii de Primăria Galaţi au descoperit cea mai eficientă metodă de a-i convinge pe şoferii de maxi-taxi din Galaţi să dea bilete călătorilor. După ce au eşuat cu amenzile, cu suspendarea permisului şi cu anularea atestatului, consilierii din cadrul Comisiei de Transport Public Local au descoperit că e mult mai uşor dacă îi ameninţă cu confiscarea şlapilor. "Am încercat toate variantele, niciuna nu a fost eficientă. Pur şi simplu nu îi afecta. Asta până luni, când un coleg a venit cu ideea să îi ameninţăm că le luăm şlapii. Incredibil ce efect a putut să aibă", a declarat un consilier local. Astfel, marţi, toţi şoferii de maxi-taxi din Galaţi au fost informaţi că dacă va fi descoperit chiar şi un singur călător care nu a primit bilet, şoferului i se vor confisca şlapii. Minune: de marţi la prânz şoferii de maxi-taxi au dat câte trei bilete pentru fiecare călător. "Recunoaştem, ne-a fost frică. Dacă ne luau atestatul, ne descurcam noi cumva, o scoteam la capăt, dar fără şlapi suntem morţi, nu putem să ne mai desfăşurăm activitatea. Ne-au prins, asta e! Avem şi noi călcâiul lui Ahile, iar vara, din păcate, e vizibil", a declarat Costel, şofer pe traseul Micro 19 - Parc CFR.

Poliţiştii de la rutieră, pe urmele unui şofer de maxi-taxi bănuit că foloseşte semnalizarea

Brigada antitero din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi este pe cale să rezolve o problemă care datează de ani buni în oraş: în foarte scurt timp îl vor înhăţa pe singurul şofer de maxi-taxi care semnalizează în trafic atunci când schimbă banda, când depăşeşte sau când se opreşte şi pleacă din staţie. "Lucrăm la acest dosar din 2001. Am fost de câteva ori foarte aproape să îl prindem, dar mereu ne-a scăpat. E o adevărată Fata Morgana pentru noi", a spus Relu de la Rutieră. Colegii de traseu ai şoferului bănuit că foloseşte semnalizarea sunt cei mai nerăbdători să afle care dintre ei a trădat jurământul depus la instalare. "Sper să-l prindă, că ne face breasla de ruşine. Auzi la el, să semnalizeze. Da' unde se trezeşte? Mie, de exemplu, mi-a şi ruginit instalaţia de semnalizare, se poate verifica. N-am folosit-o niciodată. La fel şi toţi colegii mei", a spus şoferul Costel, îmbrăcat cu maieu, pantaloni scurţi şi şlapi.

Ceremonie emoţionantă de retragere a unui şofer de maxi-taxi: "Gata, de azi îmi pun şlapii în cui"

Sute de şoferi de maxi taxi au participat joi seară la ceremonia de retragere din activitate a unui coleg de pe traseul Micro 19 - Parc CFR. Puternic afectat emoţional şi cu lacrimi în ochi, şoferul Costel şi-a scos şlapii Shanlian pe care i-a purtat în această vară şi i-a agăţat simbolic într-un cui. "Gata, mă retrag din activitate, îmi pun şlapii în cui. Nu voi mai purta şlapi niciodată, nici măcar în maşina personală",a  spus Costel. În semn de respect pentru şoferul retras, colegii de pe maxi-taxi au decis să retragă definitiv numărul 42, cât purta Costel la şlapi. "Nimeni nu va mai purta niciodată 42. Cine are mărimea asta poate să îşi ia un număr mai mare sau unul mai mic", a declarat Săndel, şeful şoferilor de maxi-taxi.

Sezon salvat pentru şoferii de maxi-taxi / Shanlian scoate o ediţie specială de şlapi îmblăniţi

Şoferii de maxi-taxi din Galaţi răsuflă uşuraţi după ce firma de renume Shanlian a anunţat că va scoate o ediţie specială de şlapi îmblăniţi. "Era cât pe ce să nu ne mai putem desfăşura activitatea. Unde s-a mai văzut şofer de maxi-taxi fără şlapi? Şi vine iarna, tătuţu, noi ce facem, că ne îngheaţă degeţelele? Bine că s-au gândit şi la noi ăia de la Shanlian, le mulţumim pe această cale", a declarat şoferul Costel Covrig. Un oficial de la compania producătoare de şlapi a recunoscut că 95 la sută din producţia specială va ajunge pe piaţa gălăţeană. "Ştim că e mare cerere acolo. În plus, trebuia să ne gândim şi la transportul local, nu?", a declarat directorul de marketing de la Shanlian.


CATEGORIA BRĂILENI

Marius Stan plusează: "Pe drumul spre Bucureşti, facem şi un tunel pe sub Brăila"

Încântat de ideea tunelului pe sub Dunăre, Marius Stan e decis să meargă mai departe cu subtraversările. "Vrem să facem un tunel şi pe sub Brăila, ca să ieşim direct pe autostradă spre Bucureşti. Să nu mai fim nevoiţi să suportăm mirosuri neplăcute şi şoferi idioţi. Ca să nu mai spun că şoferii gălăţeni nu vor mai putea fi opriţi de poliţiştii din Brăila. Am avea numai avantaje", a spus Marius Stan. Gălăţenii se declară încântaţi de această idee. "E cea mai bună iniţiativă din ultima vreme. În felul acesta, putem să închidem drumurile spre Brăila, ca să nu mai vină vecinii noştri să vadă ce mai e nou pe la oraş", a declarat un gălăţean obişnuit.

Transhumanţă, duminică, pe Dig: Sute de brăileni aşteptaţi la meciul cu Steaua

Procesul de transhumanţă capătă noi valenţe în aceste zile. Duminică, pe digul care vine dinspre oraşul vecin, sute de brăileni care ţin cu Steaua vor veni către Galaţi. Cu această ocazie, primarul Marius Stan a decis ca la intrarea dinspre Brăila să instaleze o strungă. "Să vină oile", a decretat Stan.

Brăilenii cer Galaţiului să renunţe la sensurile giratorii: "Când venim în vizită ne învârtim ca proştii în cerc"

Sute de brăileni au făcut o petiţie online prin care cer conducerii administrative a Galaţiului să renunţe la sensurile giratorii de la intrarea în oraşul Galaţi. "De fiecare dată când venim la oraş să mâncăm o şaorma la Passage ne împotmolim în sensul giratoriu. Ne ia vreo trei ore să ieşim", se plâng brăilenii.


CATEGORIA EDUCAŢIE

Un student la "Dunărea de Jos" este bănuit că şi-ar fi făcut singur licenţa

Comisia de Integritate Academică (CIA) din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" analizează cazul unui student pe care profesorii îl suspectează că şi-ar fi scris singur licenţa. Nelu Castravete a intrat în atenţia comisiei după ce profesorul coordonator nu a descoperit nici măcar o frază copiată din alte teze sau de pe internet. "Aşa ceva nu s-a mai întâmplat până acum, va trebui să dea seamă în faţa comisiei. Sper să aibă o explicaţie bună, altfel riscă să îi fie retrasă diploma", a declarat profesorul coordonator. Comisia care va analiza cazul de originalitate va fi condusă de profesorul O.R.

Un profesor de la CNVA a cerut calculator şi net la catedră ca să poată dialoga cu elevii la oră

Sătul să tot vorbească singur la catedră în timp ce elevii săi se distrează pe net de pe smartphone-uri, un profesor de la CNVA a cerut conducerii instituţiei să îi instaleze un calculator conectat la internet pentru a reuşi să intre în vorbă cu propriii elevi. "M-am săturat să tot trăncănesc de unul singur, în timp ce ei vorbesc între ei, pe Facebook. Vreau computer şi internet, ca să dialoghez cu ei. Doar aşa pot să îmi mai ţin orele. Voi face câte un grup pentru fiecare clasă şi, în felul acesta, orele vor fi mult mai animate. Dacă totul va fi OK, voi folosi metoda lecţiilor pe reţea şi la pregătiri. Partea bună este că elevii nici nu vor mai fi nevoiţi să vină câte 30 odată la mine acasă", a spus profesorul de la CNVA.

Întrebarea "Unde a avut loc bătălia de la Călugăreni?" a făcut prăpăd la bacalaureat

Sute de liceeni din Galaţi au emoţii cu privire la promovarea bacalaureatului, după ce experţii Ministerului Educaţiei au conceput subiecte de-a dreptul împosibile la proba de la istorie. Deşi susţin că au rezolvat uşor proba eseului despre formarea statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, absolvenţii se tem că ar putea pica din cauza întrebărilor dificile de la punctul 1. "Am fost la şcoală la fiecare oră, am citit vreo patru tratate de istorie, am făcut şi pregătire, dar să moară mama dacă ştiu unde a avut loc bătălia de la Călugăreni. Nu este corect. Vom da în judecată ministerul, nu se poate să concepi subiecte atât de grele", a spus un absolvent de liceu. Chiar şi aşa, cei care au dat bacul anul acesta ar trebui să fie mulţumiţi că nu le-a picat subiectul cel greu de la Română. Potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei, unul dintre subiectele posibile era "Cine a scris «Luceafărul», de Mihai Eminescu?".

Un balaur care se hrănea cu virgine a murit de foame după ce a avut proasta inspiraţie să se mute în campusul studenţesc

Moment inedit în campusul studenţesc "Al. I. Cuza". Cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţa Mediului au descoperit cadavrul unui balaur despre care surse bine informate afirmă că avea obiceiul să se hrănească cu tinere virgine. "În urma autopsiei efectuate am constatat că motivul decesului a fost inaniţia. După estimările noastre, balaurul nu mâncase mai nimic de prin luna martie", a declarat cercetătorul Aurel. Misterul care înconjura moartea balaurului a fost risipit după ce poliţiştii care au investigat cazul au aflat că vietatea se mutase în campusul studenţesc taman în martie. Cercetătorul Aurel afirmă totuşi că e posibil ca în toate aceste luni balaurul să fi mâncat ceva, altfel fiind imposibil să fi supravieţuit atâta timp. "Nu ştim ce a mâncat, însă estimăm că a luat această ultimă masă undeva la începutul lunii aprilie. Asta e tot ce ştim", a mai spus cercetătorul Aurel. În orice caz, poliţiştii au clasat dosarul balaurului mort de foame, întrucât aveau de investigat, tot în campus, dispariţia suspectă pe 3 aprilie a unui student la Calculatoare, fost olimpic internaţional la Fizică şi Matematică.

Studenţii au invadat Parcul Viva: "E delir! Atâta iarbă n-am văzut niciodată"

Studenţii gălăţeni sunt pur şi simplu euforici de când s-a inaugurat noul Parc Viva. De o săptămână, ei nici nu au mai călcat pe la cursuri, preferând să îşi petreacă întreaga zi în iarbă. "E grozav, ameţeşti numai când te uiţi în jur şi vezi atâta bogăţie. Pur şi simplu ne-a ameţit nebunia asta de iarbă", a declarat un student care iubeşte iarba. "Eu stau aici de când s-a deschis parcul, de un an. Nici nu ştiu cum a trecut timpul, că mi se pare o veşnicie de când am venit. Îmi place în parc că au adus elefanţi zburători, crocodili cu cap de bivol, balene cu aripi albe şi lebede cu penaj multicolor. Nu sunt sigur, dar cred că într-o zi am văzut şi ceva dragoni care scuipau flăcări. Şi, bineînţeles, cel mai mult îmi place că aici e iarbă la discreţie", a completat un alt student. Marea nemulţumire a studenţilor este că, pentru recent inaugurata Grădină Publică, nu s-a folosit deloc iarbă. "Acolo era mai aproape de noi, puteam să simţim mirosul de iarbă de la geamul căminului", a mai spus un student.


CATEGORIA OŢELUL

Silviu Ilie, săltat pentru amprentare: "Nu semnez nimic!"

Fotbalistul Oţelului Silviu Ilie a fost dus la Secţia 3 Poliţie după ce a fost prins băut la volan. În timp ce poliţiştii încercau să îi ia amprentele, fundaşul stânga a început să urle: "Nu semnez nimic, nu semnez nimic". Pentru că nu au reuşit să îl convingă că nu este vorba despre o semnătură, ci despre o simplă amprentare, poliţiştii s-au dus la General şi au obţinut amprentele de pe butoanele de roşu-negru de la păcănele. Apoi, poliţiştii au început să facă miştouri de Silviu Ilie, cum că ar fi "fundaş". Ilie a reacţionat prompt: "Băăă, eu nu sunt homosexual, uite, de exemplu, aseară am visat că m-am combinat cu Andrea Pirlo".

Narcis Răducan neagă că l-ar pupa în fund pe Adamescu din interes: "Pur şi simplu are un poponeţ irezistibil"

Narcis Răducan, purtătorul de cuvânt al patronului Oţelului, a ţinut să risipească zvonurile care circulă în anumite medii cum că ar fi nevoit să adulmece dosul lui Dan Grigore Adamescu. În cadrul unei întâlniri cu suporterii, Răducan a spus răspicat că nu are niciun interes să îşi perieze şeful şi că, pur şi simplu, această activitate îi face plăcere. "Nu o fac de nevoie, aşa cum susţin unii. Pur şi simplu îmi face plăcere, că are un poponeţ atât de apetisant... Eu nu sunt făţarnic să pup în fund fără să-mi pese. Dacă pup în fund pe cineva. atunci să ştiţi că o fac cu cea mai mare plăcere. Nu am niciun interes ascuns", s-a confesat Narcis Răducan suporterilor.

Silviu Ilie, dezamăgit de Badea Ion: "O fi având nume de ţăran, dar Grigoraş pocnea mai bine"

Fundaşul Oţelului Silviu Ilie este pur şi simplu decepţionat de noul antrenor al echipei, Badea Ion. El le-a declarat unor colegi că se aştepta ca Badea Ion să fie ceva mai ţăran, aşa cum sugerează şi numele lui, doar că ultimele săptămâni de antrenamente au demonstrat taman contrariul. "Când am auzit de Badea Ion, eram convins că mă va rupe cu bătaia. De unde? Ăsta abia urlă la tine dacă ratezi. Şi, credeţi-mă, ratez mult şi intenţionat. Păi, Grigoraş când mă pocnea o dată îmi zburau mucii pe pereţi. Mi se zguduiau creierii, nu alta. Badea ăsta parcă e un pămpălău. Îţi zice unde ai greşit, te ia cu binişorul, nu ştiu, parcă nici nu ştie cu cine are de a face", a comentat Silviu Ilie.

Marius Stan, suspectat că se ocupă şi de Primărie

Mai multe persoane din cadrul clubului Oţelul Galaţi s-au arătat deranjate, într-un cadru privat, de faptul că Marius Stan petrece cam mult timp pe la Primărie, în loc să se ocupe de sportul gălăţean. Astfel, surse din club afirmă că Stan a zăbovit aproape cinci minute săptămâna aceasta la biroul din Domnească 38 şi chiar şi-a pus semnătura pe o serie de acte oficiale ale urbei. "Este inacceptabil. La început mai era cum mai era, că încerca să conducă oraşul prin telefon, dar acum deja nu se mai poate. I-am acceptat acest capriciu, dar deja lucrurile s-au înrăutăţit. Am auzit chiar că ar fi primit o familie cu nouă copii în audienţă pentru o locuinţă socială. Doamne fereşte! Păi nu se poate aşa ceva. Cum să te ocupi cu prostii din astea, când fotbaliştii de la Oţelul mai au doar câteva zeci de mii de euro prin conturi? Sportul arde şi Stan se piaptănă", s-a confesat un angajat al clubului. Acesta susţine că Stan şi-a mai spălat totuşi din păcate cu gala de box de vineri seară. "Noroc cu boxul ăsta. S-a mai scos cât de cât, pentru că am auzit că a luat ceva bănuţi de la asfaltări şi de la salubritate ca să îi plătească pe săracii băieţi care au urcat în ring", a mai spus angajatul de la Oţelul. Marius Stan a adoptat o atitudine defensivă în acest scandal mocnit. "Au dreptate sărmanii, m-a luat valul. Însă nu am avut ce face, că m-a rugat Mihai Costache să îl ajut cu nişte chestii de administraţie. Vă promit că nu se va mai întâmpla. De-acum înainte Costache să se descurce singur cu oraşul", a reacţionat Stan.

Adamescu, revoltat că la meciul cu Petrolul au venit totuşi 4.000 de spectatori: "Vom face 1.000 de euro biletul"

Patronul Oţelului Galaţi, Dan Grigore Adamescu, e în pragul disperării după ce la meciul cu Petrolul au fost aproape 4.000 de spectatori în tribune, în ciuda faptului că a scumpit biletele special ca să gonească lumea de la stadion. "Am majorat preţul la meciul cu Steaua, dar tot au venit câţiva, am făcut din nou bilete scumpe la semifinala cu Petrolul, dar sunt unii care se tot încăpăţânează să vină. Gata, nu se mai poate aşa ceva! Voi face 1.000 de euro biletul, să văd atunci dacă mai vine vreunul. Până la sfârşitul sezonului, vreau să ajungem la o medie de maximum trei, patru suporteri pe meci", a urlat Adamescu la Remus Pascu. Acesta s-a conformat şi anunţat o nouă promoţie la pachetele de bilete pentru suporterii gălăţeni: cine nu vine la meciul cu Chiajna primeşte câte 10 lei ca să vadă de acasă următoarele două partide, cu U Cluj şi cu Ceahlăul.


CATEGORIA CUDĂLBENI

Prefectura Galaţi: "36 de cârciumi din judeţ, închise din cauza viscolului"

Oficialii de la Prefectura Galaţi au decis, în urma unei şedinţe fulger, să închidă 36 de cârciumi din nordul judeţului din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului. "A trebuit să recurgem la această măsură extremă. Oamenii să nu intre în panică, este doar o chestiune temporară. Lucrăm cu toate utilajele pe care le avem în dotare pentru deblocarea drumurilor până la cârciumă. Săpăm poteci mici, cât să intre un om, urmând ca, în zilele următoare, să lărgim drumurile, să poată veni oamenii cu căruţa sau cu maşinile. Până sâmbătă la prânz sperăm să deblocăm măcar o treime dintre cârciumi. Până atunci, oamenii să se adune în bătături, unde să ne aştepte, că venim cu ajutoare. Am vorbit la Bucureşti cu domnu Ponta să ne ajute cu câteva baxuri de votcă Săniuţa de la rezerva de stat. E o situaţie extremă care necesită măsuri extreme", a declarat prefectul Emanoil Bocăneanu. Mai multe organizaţii umanitare internaţionale au anunţat că vor deschide în trei locuri din judeţ cârciumi mobile de prim ajutor. "Aici se vor distribui şnapsuri de câte 30 de mililitri de votcă. În cazurile grave, dacă omul dovedeşte că suferă de insuficienţă alcoolică, vom distribui şi câte o duşcă de 50 de mililitri", se arată pe site-ul Organizaţiei Alcoolul Fără Frontiere.

Tancrad, reclamată la DNA pentru că a făcut şanţuri prea mici faţă de nevoile cudălbenilor

Compania Tancrad urmează să dea explicaţii la Direcţia Naţională Anticorupţie din cauza unor neconcordanţe între lăţimea şanţurilor din caietul de sarcini şi cea a şanţurilor recepţionate de Consiliul Local Cudalbi. Deşi autorităţile locale au cerut ca lucrarea de infrastructură "Adăpost pentru Oamenii Cârciumilor" să aibă prevăzut şanţuri late de 60 de centimetri, Tancrad a realizat şanţuri de numai 25 de centimetri lăţime. "Este inadmisibil! Nu încape niciun om în aceste şanţuri. Parcă au fost făcute pentru scurgerea apei (să mă scuze oamenii că folosesc astfel de termeni peiorativi). În plus, şanţurile au o înclinaţie de 5 grade, astfel că urina se scurge pur şi simplu de sub cei care se adăpostesc în şanţuri, în loc să zacă acolo să le ţină de cald. Păi ori nu faci pantă deloc, ori o faci serioasă, de cel puţin 80 de grade, aşa cum ne place nouă, cudălbenilor. La noi totul trebuie să aibă peste 80 de grade", susţine acelaşi preşedinte al Asociaţiei Solidaritatea Alcoolică din Cudalbi.

Panică la Cudalbi: farmaciştii au anunţat că nu mai vând spirt la caiet

Comuna gălăţeană Cudalbi e în pragul unei revolte populare, după ce farmacia din localitate a anunţat că nu va mai da spirt pe datorie. De patru zile, sute de "seteni" din Cudalbi pichetează sediul farmaciei, cu bannere pe care scrie "Free Mona!". Protestatarii cer să se revină la sistemul de vânzare "la caiet", aşa cum se întâmplă şi cu celelalte alimente de bază. "La cârciumă, rachiul e pe datorie, vinul e pe datorie, berea e pe datorie. Să se dea şi spirtul, pentru că se întâmplă să ni se facă sete şi în crucea nopţii, când cârciumarii dorm. Nu ne ajută cu nimic dacă la farmacie se asigură permanenţă, dacă nu se dă spirtul şi la caiet", a declarat Gelu Setilă, liderul protestatarilor.

Pentru că au terminat vinul din butoaie, cudălbenii se spovedesc de cinci ori pe zi

Cozi infernale la bisericile din zona Cudalbiului. Sute de săteni profită de perioada premergătoare sărbătorilor pascale şi se spovedesc de cel puţin cinci ori pe zi, ca alternativă la faptul că au terminat tot vinul din budane. "Nu ne aşteptam să terminăm chiar atât de repede vinul, a fost o producţie generoasă. Chiar şi aşa, a fost, se pare, sete mare în Cudalbi în ultimele luni. După informaţiile mele s-au consumat peste 1.000 de hectolitri de vin în comună, aşa că vinul s-a cam dus. Ca să rezistăm până în toamnă, am apelat la soluţia extremă. Ne spovedim de câte ori putem în fiecare zi, ca să ne tratăm insuficienţa alcoolică. Nu e de ajuns, dar e mai bine decât nimic", a declarat Rică Setilă.

Un cudălbean renunţă la căciulă în urma unui accident tragic: "Când a zis nea Ion că dă de băut aveam urechile astupate şi nu l-am auzit"

Mitică Păhărel, care locuieşte chiar lângă cârciuma din Cudalbi, a jurat că nu va mai purta niciodată căciulă, după ce în urmă cu câteva zile a suferit un cumplit accident, care l-a ţinut treaz nu mai puţin de şapte ore. "A fost cel mai tragic moment din viaţa mea. Să vă povestesc ce s-a întâmplat. Era mai frig afară, aşa că mi-am luat căciula pe cap şi am şi tras-o pe urechi, că era curent. La un moment-dat, l-am văzut pe nea Ion că a spus ceva şi tot satul a rupt-o la fugă către cârciumă. Eu nu m-am prins ce s-a întâmplat şi am intrat în bar după un sfert de oră. Acolo am aflat că nea Ion dăduse deja de băut. Dumnezeule mare, nici acum nu îmi revin în urma tragediei. Am plâns ca un copil: trei zile şi trei nopţi", a declarat Mitică Păhărel. Ca să evite pe viitor o astfel de tragedie, Mitică Păhărel a decis să renunţe pe vecie la căciulă. "Poate să fie minus o sută de grade, poate să ningă, poate să plouă, eu nu mai port căciulă. Nu aş suporta să mai păţesc o dată un astfel de accident", a mai spus Păhărel.

Rezultate şocante ale unui studiu / Cudălbenii sunt tineri, dar par bătrâni din cauza băuturii

Deşi pare o comună îmbătrânită, localitatea Cudalbi are, de fapt, cea mai mică medie de vârstă din ţară: 25 de ani. Un studiu realizat de cercetători din zonă a relevat faptul că localnicii sunt toţi tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, dar arată de 60-70 de ani din cauza alcoolului. "Când mă duc la Galaţi, oamenii îmi spun «bunicule». Nu înţeleg de ce, pentru că eu am numai 26 de ani. Beau de 24 de ani, de când m-am lăsat de lapte", a declarat un cudălbean plin de riduri, grizonat şi mereu însetat. "Într-un an de beţie, corpul îmbătrâneşte cât în trei ani de trezie. Toţi suntem aici nişte Beţi-Frumoşi", a declarat nea Lică, cercetător din Cudalbi.

Ruletă rusească la Cudalbi: cinci pahare cu votcă şi unul cu apă

Poliţiştii din Cudalbi au reuşit, joi, să evite o adevărată tragedie în cârciumă. Câţiva localnici se angajaseră într-un joc periculos, o ruletă rusească cu votcă. "Barmanul punea pe tejghea cinci pahare cu votcă şi unul cu apă. Apoi, teribiliştii din localitate luau la întâmplare un păhărel şi îl dădeau pe gât. Noroc că am intervenit la timp, putea să se întâmple o tragedie. Din fericire, până să ajungem noi, niciunul dintre participanţi nu a avut ghinionul să nimerească paharul mortal", a declarat un poliţist din Cudalbi. Din câte se pare, astfel de jocuri periculoase se organizează frecvent la cârciumă, dar nimeni nu a murit până acum. "S-au înregistrat doar vreo două cazuri de intoxicaţii grave, însă oamenii şi-au revenit repede. Barmanul are mereu la îndemână o sticlă de alcool dublu rafinat, care ajută", a mai spus poliţistul.

Cudălbean bătut accidental de soţie: "A intrat în casă pe două picioare, am crezut că e un hoţ"

Un cudălbean va petrece cel puţin două săptămâni la Spitalul de Urgenţă din Galaţi după ce a fost bătut din greşeală chiar de propria soţie. Accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, cudălbeanul suferind traumatisme severe în zona capului. "A venit pe la 12 noaptea cum vine de obicei. Dar, de data asta, a intrat pe propriile picioare în casă, nu în patru labe sau adus de vecini. Să mă ierte Dumnezeu, dar, în condiţiile astea, chiar se aştepta să îl recunosc? Sincer, am crezut că e un hoţ. Că la noi în sat niciun bărbat nu merge pe propriile picioare. Când vedem câte unul biped sigur e un hoţ din Valea Mărului", a declarat Grapina Tigaie, soţia agresoare. Bărbatul aflat acum în spital susţine că nu are resentimente faţă de soţie. "Asta e, o iert. Înţeleg de ce nu m-a recunoscut. În plus, sunt şi eu vinovat. Cine m-a pus să vin treaz acasă? Ştiu că nu se face, promit să nu se mai repete", a declarat Maricel Tigaie.

Cudălbenii, ţinta unor atacuri teroriste: un bax suspect de Borsec a fost dezamorsat în faţa cârciumii

Panică în Cudalbi, miercuri dimineaţă, după ce poliţiştii din localitate au descoperit în faţa cârciumii un pachet suspect care conţinea şase sticle de apă carbogazoasă Borsec la un litru jumate. Mai mulţi clienţi au sunat disperaţi la 112 şi au cerut o echipă de genişti care să verifice baxul. "A venit cineva la ora cinci dimineaţă şi a lăsat pachetul. L-am văzut doar din profil, avea barbă şi ceva pe cap care semăna cu un turban. Nu temem de ce e mai rău. Dacă se dovedeşte că e apă înseamnă că cineva pune la cale un atentat terorist. Cu atâta apă se poate ucide un sat întreg", a declarat nea Ion, singurul client al cârciumii care l-a văzut pe posibilul terorist. Geniştii au sosit în câteva minute la faţa locului şi au confirmat cele mai negre temeri ale cudălbenilor: în sticle se afla într-adevăr o substanţă mortală, cunoscută în limbaj ştiinţific sub codul H2O. "Substanţa le-ar putea fi fatală celor care nu sunt obişnuiţi cu ea. De la jumătate de litru în sus poate să cauzeze chiar decese în serie", a declarat unul dintre specialiştii chemaţi la faţa locului. După cinci ore de panică, Cudalbiul a răsuflat uşurat: baxul de Borsec aparţinea unui localnic extremist, cunoscut pentru faptul că face tot felul de experimente periculoase. "Am un vin cam pietros şi am vrut să îl încerc şpriţ", a recunoscut "teroristul".

Modernizări la Cudalbi: fiecare drum sătesc va fi înlocuit cu şapte cărări

Primăria comunei Cudalbi a decis să investească în infrastructură pentru binele contribeabililor din localitate. Astfel, Cudalbiul va avea de şapte ori mai multe căi de acces după ce conducerea primăriei a anunţat că intenţionează să înlocuiască fiecare drum cu şapte cărări. "Drumurile nu au fost niciodată suficiente, am observat că setenii noştri caută mai degrabă laturile şi gardurile. Nu vom lărgi drumurile, ci vom face mai multe. Şapte în loc de unul. După ce vom termina investiţiile, fiecare dintre locuitori va putea lejer să ajungă acasă pe şapte cărări", a declarat secretarul primăriei. Lucrările vor începe de la cârciumă, urmând ca, în decurs de doi ani, toate locuinţele să fie branşate la noua reţea de cărări a localităţii.

Studiu: Cudălbenii, cei mai credincioşi oameni din ţară / Toată ziua umblă numai în genunchi

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a demonstrat că locuitorii din Cudalbi sunt cei mai credincioşi oameni din toată ţara. Astfel, cudălbenii umblă în genunchi nu doar când se duc la biserică, ci chiar toată ziua, indiferent dacă e sărbătoare sau nu. "Fenomenul nu are un caracter ocazional. Am urmărit comportamentul oamenilor timp de un an şi am remarcat că în Cudalbi oamenii se deplasează numai în genunchi sau în patru labe. Asta în special după ce ies de la cârciumă şi caută drumul spre casă. Evident, nu toţi locuitorii par să fie credincioşi. Există un grup de atei care se deplasează ţinându-se de gard", a declarat cercetătorul Gelu.

Cudălbenii nu riscă / I-au dat afară din comună pe toţi cei născuţi în Vărsător

Epurare astrologică la Cudalbi. Consiliul Local a decis să îi dea afară din comună pe toţi locuitorii care sunt născuţi în zodia Vărsător, Cudalbiul devenind astfel prima localitate din lume în care sunt recunoscute doar 11 zodii în loc de 12. "Nu am vrut să riscăm nimic. Ăştia din Vărsător nu sunt oameni. De exemplu, tanti Florica, născută pe 25 ianuarie, a vărsat săptămâna trecută o cană cu vin. Apoi, Ionică a lu' Vasile Paraschiv a vărsat o sticlă de rachiu. Când l-am luat la bani mărunţi a recunoscut tot: era născut pe 6 februarie", a declarat secretarul primăriei. Surse din Cudalbi afirmă că cel mai mare risc era faptul că unul dintre cei doi cârciumari era născut şi el în Vărsător.

Cudălbenii susţin cauza câinilor / Au înfiinţat Fundaţia "În patru labe"

De frica unui război împotriva tuturor patrupedelor, cudălbenii au luat atitudine şi s-au reunit în cadrul unei asociaţii care să îi scape de hingheri: Fundaţia "În patru labe". Ei se tem că, odată declanşat un război împotriva câinilor, hingherii îi vor hăitui pe toţi cei care nu se deplasează în sistemul biped. "La noi în comună, rar vezi vreo fiinţă că se deplasează pe două picioare. Evident că ne temem de o confuzie generală, în care vor fi eutanasiaţi de la un cap la coadă toţi cei care merg în patru labe. Temerile noastre sunt justificate. Păi să vezi cum arată comuna pe la ora două, trei dimineaţa. Haite întregi se deplasează spre case folosind toate membrele din dotare. Dacă ar veni hingherii ne-ar extermina pe toţi", a declarat îngrozit cudălbeanul Mitică Păhărel.


CATEGORIA DIVERSE

Campioni naţionali la Solitaire, funcţionarii publici gălăţeni ţintesc titlul la pentatlon: Solitaire, Free Cell, Bubble Safari, Tetris şi Zuma DeLuxe

Galaţiul a devenit campion naţional la Solitaire, categoria funcţionari publici. O echipă formată din funcţionari de la Primărie, Prefectură, Consiliul Judeţului şi Finanţe a reuşit să câştige titlul naţional pe echipe în cadrul turneului găzduit anul acesta de Primăria Vaslui. Cei zece membri ai echipei gălăţene au realizat în total 185.689 de puncte, clasându-se pe primul loc atât la categoria "draw one", cât şi la categoria "draw three". "Suntem foarte fericiţi şi, în acelaşi timp, emoţionaţi. Miile de ore de muncă în care am ignorat contribuabilii adunaţi la ghişeu au dat în sfârşit rezultate. Lor le dedicăm acest titlu, fără ei nu am fi existat", a declarat doamna Luminiţa, de la Camera 3. Echipa gălăţeană va reprezenta, astfel, România la Campionatul Mondial de Solitaire, care se va desfăşura la vară în staţiunea Sunny Beach din Bulgaria. Dar visul funcţionarilor gălăţeni nu se opreşte aici. Ei declară că vor să câştige şi competiţia de pentatlon (Solitaire, Free Cell, Bubble Safari, Tetris şi Zuma DeLuxe). "Ne antrenăm intens pentru această probă complexă. Jucăm cel puţin opt ore pe zi, dar mai facem şi ore suplimentare, că se plătesc. Ca funcţionar public, să fii bun la Solitaire nu e mare lucru până la urmă, însă proba de pentatlon este pentru un funcţionar public suprema recunoaştere a valorii", a completat doamna Lucreţia, de la Ghişeul 11.

Direcţia Finanţelor Publice Galaţi, bănuită că a organizat un concurs de angajare pe bune

Federaţia Rubedeniilor şi a Cumetrilor din Finanţe (FRCF) acuză conducerea gălăţeană de la Finanţe că a angajat un inspector fiscal în urma unui concurs netrucat. "Am verificat în amănunt dosarul inspectorului celui nou şi am realizat cu stupoare că nu e nici măcar rudă prin alianţă cu vreunul dintre angajaţi. Mai mult, oamenii susţin că nu au băut nici măcar o bere împreună cu el vreodată. Incredibil, nimeni nu îl cunoaşte. Singura explicaţie e că acea mascaradă de concurs care s-a ţinut a fost pe bune, iar omul a intrat pe valoare. Este strigător la cer, aşa ceva nu ştiu dacă s-a mai întâmplat vreodată. Vom verifica în arhivele noastre, s-ar putea să asistăm la o premieră", susţine tanti Florica, şefa FRCF. Federaţia şi-a mai îndulcit declaraţiile abia după ce a primit asigurări din partea şefilor de la Finanţe că angajatul cel nou va face treaba tuturor funcţionarilor şi nici nu va fi primit la masa stimulentelor.

Patronii cluburilor de păcănele, îngroziţi că salariile în Combinat ar putea să scadă

Patronii cluburilor de păcănele din Galaţi se tem că vor da faliment dacă ArcelorMittal nu îşi revizuieşte în perioada imediat următoare politica salarială. "De doi ani, de când salariile din Combinat au îngheţat, suntem la limita supravieţuirii. Am ajuns să modificăm aparatele ca să primească şi bonuri de masă, dar tot nu reuşim să ne acoperim cheltuielile. Şi aşa avem program sezonier, în sensul că încasăm doar o dată pe lună. În decembrie a fost cum a fost, că au fost primele de sărbători, dar nu ştiu dacă o mai ducem până la Paşti. E nevoie urgent de o majorare salarială în Combinat. Ca să nu mai vorbim că se aude că lefurile vor fi micşorate", a declarat Gicu Biscuite, patronul unui casion de la General. Acesta a mai adăugat că singura speranţă a cluburilor de păcănele din Galaţi ar fi o schemă de plecări voluntare din Combinat, care le-ar asigura resursele necesare supravieţuirii timp de cel puţin un an.

Cursuri speciale în Măstăcani: "Cureaua se foloseşte şi la prins pantalonii"

Celebrul creator român de modă Cătălin Botezatu ţine în aceste zile o serie de cursuri despre îmbrăcăminte la Măstăcani. În prima lecţie, Bote le-a prezentat măstăcănenilor cureaua, un dispozitiv care, în localitate, a căpătat o cu totul altă funcţie decât cea obişnuită. "Cureaua se foloseşte ca accesoriu la pantaloni. În cazul în care pantalonul e mai larg, cureaua poate chiar susţine pantalonul", a explicat Botezatu. Sătenii prezenţi la cursuri au rămas muţi de uimire când au aflat despre această utilizare a curelei. "Noi o folosim, din moşi-strămoşi, la bătutul copiilor. E foarte interesant ce am auzit astăzi, o să încercăm să punem în aplicare acest nou procedeu. Pentru copii ne rămân nuielele şi biciul", a declarat Gelu Ciocan, localnic.

Tradiţii de Paşti la Măstăcani: bărbaţii îşi înroşesc ouăle în cadrul unei bătăi generale

Întregul mapamond aşteaptă cu înfrigurare una dintre cele mai interesante tradiţii de Paşti. La Măstăcani, bărbaţii vor organiza la cârciuma din sat o sesiune de înroşit ouă, chiar în Vinerea Mare. Potrivit organizatorilor, sărbătoarea va începe la ora 7 dimineaţă, când se va deschide barul din localitate. Timp de două ore se va bea pe rupte, iar pe la ora nouă este programat startul unei bătăi generale. "Toţi participanţii trebuie să respecte nişte reguli simple. Nimeni nu are voie să lovească la faţă, în abdomen, la mâini sau la picioare. Au voie să dea doar la ouă. În doar zece, douăzeci de minute toţi bărbaţii vor avea ouăle roşii pregătite pentru Paşti. Este o tradiţie veche de când lumea la Măstăcani, suntem mândri de ea", a declarat Mihăiţă Mielu, localnic.

Chef mare la Iveşti: Familiile Stănescu şi Stănescu au celebrat logodna unui spermatozoid cu un ovul

Iveştiul e în sărbătoare de trei zile şi trei nopţi. Familiile Stănescu şi Stănescu au decis să îşi logodească cele mai tinere vlăstare din comunitate: un spermatozoid al numitului Ion Stănescu cu un ovul al Anişoarei Stănescu. "La noi în localitate toţi copiii născuţi sunt deja logodiţi sau chiar deja căsătoriţi, aşa că nu mai aveam pentru cine să facem nuntă. Ion şi Anişoara au fost la o clinică la Viena, unde le-au fost extraşi un spermatozoid şi un un ovul, pe care astăzi avem onoarea să îi logodim. Evident, vom ţine cont de recomandările organizaţiilor pentru drepturile omului. Spermatozoidul va locui cu tatăl, iar ovulul va locui cu mama până când vor împlini frumoasa vârstă de 18 zile. După aceea vor avea dreptul legal să se întâlnească să facă sex la rândul lor", a explicat Ion Stănescu (de 13 ani), socru mare la nunta de la Iveşti.

Strigător la cer / Parcurile ţânţarilor, invadate de copii

Asociaţia Salvaţi Ţânţarii (ASŢ), organizaţie neguvernamentală cu sediul în Primăria Galaţi, protestează faţă de invazia de copii în parcurile din Galaţi, cunoscute drept adevărate rezervaţii de ţânţari. "De cum a dat puţin căldura, parcurile pentru ţânţari au fost pur şi simplu asaltate de copii însetaţi de distracţie. Cei mai mulţi dintre copii sunt însoţiţi de părinţi sângeroşi, care omoară ţânţar după ţânţar cu palma şi cu tricoul. Mai mult, unii dintre părinţi folosesc substanţe interzise, cum ar fi Autanul. În acest ritm vom rămâne fără ţânţari în parcuri. Nu se mai poate aşa ceva, trebuie luate măsuri împotriva copiilor şi părinţilor acestora", a declarat Gigel Trompă, preşedinte ASŢ.

Gospodărire Urbană şi dezvoltatorul imobiliar Eternitatea lansează programul "Ultima Casă"

Încurajaţi de succesul programului guvernamental "Prima Casă", specialiştii de la Gospodărire Urbană Galaţi, în parteneriat cu Cartierul Rezidenţial Eternitatea, vor lansa programul "Ultima Casă". Destinat tuturor celor care vor să aibă pe vecie un acoperiş deasupra capului, programul oferă diverse facilităţi, precum posibilitatea achiziţiei în rate, cu dobânzi preferenţiale. "Oferta noastră este bogată. De la garsoniere cu intrarea prin tavan şi până la camere cu paturi supraetajate, avem locuinţe de veci pentru toate buzunarele. Nu sunt foarte spaţioase, dar oferă un confort sporit pentru că este mereu răcoare şi linişte. Mai avem nişte probleme cu întunericul şi cu infiltraţiile, dar sperăm să le rezolvăm curând. Marele nostru avantaj este că pe acoperişul acestor case se poate face o mică grădină de flori, unde pot fi invitaţi prietenii şi rudele. În funcţie de etnia celor care apelează la serviciile noastre, pe acoperiş se poate face şi grătar. Nimeni nu trebuie să îşi facă griji, avem izolaţii bune, fumul de la mici nu intră în case", a declarat directorul Eternitatea.

Succes istoric al Navrom Bac: angajaţii companiei au prins 20 de kile de obleţi într-o singură zi

SC Navrom Bac SA a înregistrat săptămâna aceasta cifre remarcabile în activitatea pe care o desfăşoară la Galaţi. Astfel, angajaţii din cele trei schimburi au reuşit să captureze într-un interval de 24 de ore peste 20 de kilograme de obleţi, folosind o singură năpatcă. "Angajaţii noştri au muncit mult pentru această performanţă, de care suntem foarte mândri. Năpatca a fost aruncată de mii de ori în Dunăre şi chiar am întârziat plecarea a câteva dintre curse, dar s-a meritat. A fost un efort comun, le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes. Nu ne vom opri, însă, aici. Încercăm să batem acest record pentru că oricum clienţii noştri s-au învăţat să se descurce singuri la îmbarcare şi debarcare", a declarat şeful Navrom, Săvel Babuşcă. Precedentul record al angajaţilor de la Trecere Bac data din anul 2010, când cele trei schimburi au prins împreună 18 kile de obleţi şi trei guvizi.

Medicii de la Judeţean, tot mai competenţi / S-au mai deschis trei magazine de pompe funebre în zonă

Alte trei magazine de pompe funebre s-au deschis de la începutul anului în zona Spitalului Judeţean Galaţi, aceasta fiind dovada supremă că medicii care lucrează la Galaţi fac bine ceea ce fac. Astfel, numărul magazinelor care se ocupă cu vânzarea de sicrie a ajuns la 12, însă cât de curând e posibil ca toate spaţiile comerciale din jurul Judeţeanului să fie închiriate unor afacerişti care se ocupă cu pompele funebre. "Le mulţumim medicilor de la Judeţean, fără ei afacerile noastre ar da faliment. Sunt adevăraţi profesionişti. Trebuie să recunoaştem că fac o treabă de calitate, morţii arată foarte bine. Zici că-s vii", a declarat Rică Mausoleu, patron de magazin de pompe funebre. Bomboana de pe colivă e faptul că pe platoul de la Sala Sporturilor va apărea în curând chiar un hipermarket de specialitate. Retailerul Deademan a anunţat că a achiziţionat o mie de metri pătraţi în zonă şi va construi cel mai mare market de pompe funebre din ţară. Vom avea cruci la ofertă, sicrie 2+1, coroane la cel mai mic preţ de pe piaţă. De asemenea, hipermarketul va avea şi o secţiune specială dedicată coaselor. "Vor fi coase clasice, dar şi electrice. Până şi Moartea se va aproviziona de la noi", a declarat directorul Deademan.

Cocalar dat dispărut de acasă: "L-am căutat în toate şaormăriile dar nu l-am găsit"

Panică în familia unui cocalar din Galaţi, după ce familia sa l-a căutat disperată în toate cele trei şaormării din Galaţi. "A dispărut fără urmă. L-am căutat disperaţi timp de câteva minute în toate şaormăriile în care îşi făcea veacul. Nu mai e de găsit. Ne gândim la ce e mai rău. Dacă, doamne-fereşte s-a dus într-un restaurant? Sau, mai rău, dacă a intrat la bibliotecă?", a spus Iulia, mama cocalarului Iulian. Rudele cocalarului Iulian susţin că s-a mai întâmplat în trecut să dispară de acasă, dar de fiecare dată a fost găsit. "Ultima dată a ajuns la spital după o supradoză de şaorma cu de toate. Era aproape în comă, dar şi-a revenit repede. A doua zi era înapoi la Passage", a spus un unchi al cocalarului Iulian.

Un gigolo şi-a dat demisia de la Finanţe: "Aveam 90 la sută şanse să mă combin cu cineva din familie"

Un angajat al Finanţelor Publice din Galaţi cunoscut pentru faptul că e un adevărat cuceritor şi-a dat demisia după numai câteva săptămâni de la angajare. "Eu mă angajaz doar ca să am un loc unde să îmi pun în valoare farmecul, poate pică ceva la pat. Dar, vă spun, la Finanţe era prea riscant pentru că avem şanse mari să dau peste cineva din familie. Nu am suportat gândul, aşa că am demisionat", a declarat fermecătorul Gică.

Premieră / Un medic din Bucureşti confirmă diagnosticul pus la Galaţi

Surpriză în lumea medicală. În cazul unei răceli banale, un medic din Bucureşti a dat acelaşi diagnostic ca şi medicul din Galaţi care a consultat prima dată pacientul. Verdictul similar din partea ambilor medici reprezintă o premieră, susţin surse de la Direcţia de Sănătate Publică. "E un caz rarisim, nu ştim ce s-a întâmplat. Vom analiza şi, dacă se va impune, vom da nişte sancţiuni pentru că se stabileşte un precedent periculos", a declarat Valentin Boldea, şeful DSP.

Panică la Măstăcani: Trei copii au fost surprinşi făcându-şi temele de vacanţă

Alertă de gradul zero la Măstăcani după ce secretarul primăriei susţine că ar fi văzut trei copii în timp ce şi-ar fi făcut temele de vacanţă. "În loc să se joace cu bâtele, în loc să se uite la Local Kombat, în loc să înveţe să se bată, ei se ocupă cu prostii. Ce fel de educaţie le oferim copiilor? Cum vrem să arate viitorul? Suntem oameni serioşi sau creştem o generaţie de pămpălăi? Trebuie să luăm atitudine, altfel mâine poimâne o să ne trezim că se uită la desene animate", a spus secretarul primăriei.

Vedete de carton / Moartea din Carpaţi, rupt în bătaie de bibliotecara din Măstăcani

Un eveniment petrecut joi la Măstăcani demonstrează încă o dată că vedetele Local Kombat sunt doar nişte actori care habar nu au să se bată în viaţa reală. Pentru că nu a returnat o carte împrumutată, celebrul bătăuş Cătălin Moroşanu - Moartea din Carpaţi a fost rupt în bătaie de bibliotecara din Măstăcani. "Credeam că ştie bătaie, că e nervos, că e puternic. De unde? E doar un papagal", a spus doamna Lucreţia, bibliotecară în sat.


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3179 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2013 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.