Cum poţi vedea pe internet cât ai cotizat pentru pensii

Cum poţi vedea pe internet cât ai cotizat pentru pensii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cei care şi-au făcut cont pe www.cnpp.ro pot depune şi cereri on-line


Contul personal poate fi deschis pe portalul Casei Naţionale de Pensii (CNP), la adresa www. cnpp.ro, pe secţiunea „De ce să îmi fac cont?“ În cadrul acesteia, se dă click pe butonul „Completează formular“. După completarea cererii de deschidere a contului, aceasta trebuie tipărită, semnată şi depusă personal la ghişeul Casei Judeţene de Pensii Galaţi (CJPG). Solicitantul trebuie să aibă buletinul de identitate la el şi copie pe care trebuie s-o depună odată cu cererea. După aprobarea contului, solicitantul va primi o informare pe adresa de e-mail şi un link către portalul CNP, pentru activarea contului. Reprezentanţii CNP motivează că depunerea personală a cererii la ghişeul caselor judeţene este determinată de asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal.

Cum te ajută un astfel de cont

Prin intermediul acestui cont se pot depune diferite cereri pentru acordarea drepturilor de pensie, pentru modificarea datelor personale, pentru recalcularea veniturilor sau chiar pentru obţinerea unui bilet de tratament. Totodată, pot fi vizualizate datele din carnetele de muncă, stagiile anuale şi lunare începând cu aprilie 2001, informaţii din declaraţiile D112 depuse de angajatori, ca şi informaţii referitoare la viramentele la Pilonul II, la pensia comunitară, la debitele din executare silită şi din fişa financiară.

„S-au creat puţine conturi”

Deşi în Occident astfel de servicii informatizate ale diverselor instituţii publice au mare trecere, pentru că te scuteşte de drumuri şi de timp pierdut aiurea, la Galaţi, numărul celor care şi-au deschis cont pe site-ul CNP este destul de mic, în jur de 100, ne lămureşte şef serviciu Nicolae Zburlea. Acesta susţine că acest cont on-line vine atât în sprijinul pensionarilor, cât şi în sprijinul angajaţilor care pot afla în orice moment care este stagiul cotizaţiei lor pentru pensii.

Citit 12107 ori Ultima modificare Vineri, 04 Aprilie 2014 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.