PIERDERE grea în LUMEA medicală gălăţeană/ A DECEDAT chirurgul LAURENŢIU STĂTESCU

PIERDERE grea în LUMEA medicală gălăţeană/ A DECEDAT chirurgul LAURENŢIU STĂTESCU
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ce a salvat mii de vieţi, unul dintre cei mai apreciaţi medici chirurgi gălăţeni, doctorul Laurenţiu Stătescu, a decedat miercuri seară, la vârsta de doar 58 de ani, în urma agravării bolii de care suferea. Pierderea este grea atât pentru familie, cât şi pentru întreaga comunitate gălăţeană. Doctorul Laurenţiu Stătescu opera din anul 2003 în secţia Chirurgie III, din cadrul Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi. 

"Am fost colegi la Liceul "Vasile Alecsandri", după care am făcut împreună Facultatea de Medicină din cadrul Institutului de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Doctorul Laurenţiu Stătescu mai avea încă multe de oferit medicinei gălăţene. Mereu punea pacientul mai presus decât pe el însuşi. O să fie greu de înlocuit. A fost un coleg şi un prieten cum rar poţi întâlni", ne-a spus doctorul Paul Ichim, şeful secţiei Chirurgie III.

După dispariţia dintre noi a doctorului Laurenţiu Stătescu, doar doi medici mai pot opera în secţia Chirurgie III. "Pentru formarea profesională a unui chirurg e nevoie de o perioadă cuprinsă între opt şi zece ani de muncă intensă în blocul operatoriu", spunea într-una dintre cărţile sale renumitul chirurg român Ion Juvara. În acest context, pierderea unui reputat specialist e cu atât mai grea, iar dispariţia doctorului Laurenţiu Stătescu lasă un gol imens în corpul profesional medical gălăţean. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Citit 30707 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.