Propuneri MODIFICARE RCA/ Termenul de constatare a daunei să nu depășească trei zile lucrătoare

Propuneri MODIFICARE RCA/ Termenul de constatare a daunei să nu depășească trei zile lucrătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decontarea închirierii unui autovehicul pentru păgubitul RCA pe toată durata în care asiguratorul introduce dosarul în cercetări (durează aproximativ trei luni) este doar una dintre propunerile de modificare a Normei RCA, publicată luni de către Asociația Societăților de Service Auto Independente. Un document în acest sens a fost deja transmis Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit digi24.ro.

La sfârșitul lunii iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat în dezbatere publică un proiect de modificare a regulilor privind RCA.

Termenul de constatare a daunei să nu depășească trei zile lucrătoare din momentul avizării acesteia ori termenul-limită de răspuns la reconstatări* să nu poată depăși două zile lucrătoare, în caz contrar, să fie considerat ca fiind accept tacit de către asiguratorul RCA sau CASCO, se numără printre alte propune.

* Reconstatarea este procesul verbal întocmit de către unitatea service în care au fost consemnate elementele avariate şi soluțiile tehnice propuse de către acestea.

Citit 1303 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.