Panoul care arată calitatea aerului s-a STRICAT/ Agenţia de Mediu aşteaptă rectificarea bugetară

Panoul care arată calitatea aerului s-a STRICAT/ Agenţia de Mediu aşteaptă rectificarea bugetară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Panoul exterior de informare a publicului cu privire la calitatea aerului, amplasat la Păpădie, nu mai funcţionează de luni bune, iar diagnosticarea defecţiunii şi reparaţia acestuia sunt estimate de către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) la circa 5.000 de lei. Cu toate că defecţiunile au început să apară din 2012, instituţia de mediu nu a primit încă fonduri pentru reparaţii.

„Defecţiunile la panoul exterior au apărut începând cu anul 2012, însă restricţiile bugetare nu au permis remedierea acestei probleme tehnice, fondurile alocate fiind folosite cu precădere pentru asigurarea funcţionării staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului, furnizorii reali de date”, arată o informare oficială a APM. Instituţia speră că odată cu rectificarea bugetară să primească şi necesarul de fonduri pentru diagnosticare şi reparaţii.

Până la remedierea problemelor la panoul de la Păpădie, gălăţenii interesaţi pot vedea buletinele informative cu privire la indicii de calitate a aerului atât la adresele www.calitateaer.ro, http://apmgl.anpm.ro/articole/buletine_calitate_aer-163, http://apmgl.anpm.ro/articole/buletine_lunare_calitate_aer-164, cât şi prin intermediul panoului de informare de interior situat la sediul APM Galaţi din strada Regiment 11 Siret nr. 2.

Staţiile de monitorizare a calităţii aerului şi panourile de informare a publicului fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, achiziţionate în cadrul Contractului 84/2006 – Prevenirea catastrofelor naturale generate de inundaţii şi poluarea aerului – Componenta 2 “Monitorizarea calităţii aerului” şi sunt proprietatea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Ele au fost date spre exploatare la APM Galaţi printr-un Contract de Comodat.

Calitatea aerului la nivelul judeţul Galaţi este monitorizată prin intermediul staţiilor automate din 2008.

Citit 1483 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.